Παναθηναϊκός: Η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ!

Παναθηναϊκός βαθμολογία: Για το απόλυτο και με πιθανή αύξηση διαφοράς πριν τη διακοπή

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Παναθηναϊκός διαθέτει αυτή τη στιγμή το πιο φθηνό ρόστερ από το ελληνικό «Big-4»!

Στο ποδόσφαιρο τα λεφτά δεν είναι το παν, όπως λέει κι ο σοφός λαός. Για να χτίσει ένας σύλλογος ανταγωνιστική ομάδα δε χρειάζεται απαραίτητα να δαπανήσει και πολλά λεφτά. Τα παραδείγματα είναι άπειρα, καθώς η μυστική συνταγή είναι οργάνωση, πλάνο, δουλειά και μέσω αυτών εξέλιξη.

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπαίνει στη λίστα με τα παραδείγματα ομάδων που πετυχαίνουν χωρίς να βασίζονται στο χρήμα. Κι αυτό διότι οι πράσινοι διαθέτουν το μικρότερο σε χρηματιστηριακή αξία ρόστερ από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικότερα η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς εκτιμάται στα 39 εκατομμύρια ευρώ. Ακριβώς από πάνω με σειρά είναι η ΑΕΚ με 51,6 εκατομμύρια ευρώ, ο ΠΑΟΚ με 49,3 εκατομμύρια ευρώ και τέλος πρώτος είναι ο Ολυμπιακός με 116,20 εκατομμύρια ευρώ.

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος ωστόσο αναγράφει τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση όντας στο +8 από τη δεύτερη ΑΕΚ, στο +12 από τον τρίτο Ολυμπιακό και στο +12 επίσης από τον τέταρτο ΠΑΟΚ. Οι πράσινοι στις 13 πρώτες αγωνιστικές της Super League είναι αήττητοι (12-1-0) έχοντας μαζέψει συνολικά 37 από τους διαθέσιμους 39 πόντους.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News