Παναθηναϊκός: Ελεύθεροι στόπερ και ακραίοι μπακ ενόψει Ιανουαρίου! (vids)

Παναθηναϊκός: Ελεύθεροι στόπερ και ακραίοι μπακ ενόψει Ιανουαρίου! (vids)

Σοβαρές πιθανότητες απόκτησης αριστερού μπακ «παίζουν» στον Παναθηναϊκό και το newspao.gr σας παρουσιάζει πιθανές λύσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών σε όλη την γραμμή της άμυνας.

Η εμφάνιση του Σάρλια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και η επιστροφή του Σένκεφελντ πιθανώς, να καλύψουν για φέτος τις ανάγκες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το κέντρο της άμυνας. Το ίδιο συμβαίνει και με το δεξί άκρο της άμυνας, καθώς κι ο Σάντσες φώναξε παρών στο κρίσιμο ματς της 5ης αγωνιστικής.

Στα… αριστερά φαίνεται πως θα εστιάσει ο πράσινος τεχνικός, ήδη από το καλοκαίρι έχει γίνει σχετική προεργασία, ενώ στις… λεπτομέρειες δεν αποκτήθηκε και ο Φράνκο Φεράρι από το Βόλο. Όπως σας έχουμε ενημερώσει, το συγκεκριμένο όνομα θα «ξαναπαίξει» τον Ιανουάριο, αλλά σε περίπτωση δεν καρποφορήσουν νέες επαφές με τους Θεσσαλούς, θα ενεργοποιηθεί κάποιο plan b.

Το newspao.gr βγάζει από το αρχείο του ελεύθερους ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την αμυντική γραμμή της ομάδας.

Αριστερά μπακ

Ο Λορίς Μπενίτο έμεινε ελεύθερος από την Μπορντό και θα μπορούσε να απασχολήσει τον Παναθηναϊκό. Έχει αξιοσημείωτο βιογραφικό με θητείες στη Ζυρίχη, τους Γιανγκ Μπόις και την Μπενφίκα. Ο Ισπανός έχει market value στα 3 εκατ. ευρώ.

Ο 27χρονος Άλι Άντναν προερχόμενος από το Βανκούβερ εντοπίζεται στη… μισή τιμή από τον προαναφερόμενο. Πουλήθηκε από την Ουντινέζε στο MLS και δυσκολεύεται να βρει ομάδα πίσω στην Ευρώπη.

Κλείνοντας το κεφάλαιο αριστερό μπακ, μια περίπτωση οικονομικά προσιτή από το αγγλικό ποδόσφαιρο δελεάζει και είναι εκείνη του Νέιλ Τέιλορ. Μετά από μια τετραετία στην Άστον Βίλα ο 32χρονος Ουαλός κυκλοφορεί ελεύθερος και δεν αποκλείεται να αποχωριστεί το «Νησί» για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Στόπερ

Δεσπόζουσα θέση στη λίστα έχει κατοχυρώσει ο 32χρονος Βραζιλιάνος Σίντνεϊ με βαρύ παρελθόν (Μπενφίκα, Εσπανιόλ, Λα Κορούνια, Μπέτις). Δεν έχει βρει ακόμα ομάδα, ενώ το market value του ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το Transfermarkt.

Γνωστός στο ρεπορτάζ είναι ο Σόλομον Κβιρκβέλια. Ο Γεωργιανός είχε προταθεί στο παρελθόν στον Παναθηναϊκό, «έπαιξε» και για ΠΑΟΚ, αλλά εκείνος δεν πήρε ποτέ την απόφαση της Ελλάδας. Τώρα, που δεν έχει βρει επόμενο σταθμό στην καριέρα του, ενδεχομένως και να έχουν διαφοροποιηθεί τα δεδομένα.

Ο τρίτος της λίστας ήταν ο Νικολάς Ενκουλού, ωστόσο, εκείνος ανακοινώθηκε προ δύο ημερών από τη Γουότφορντ.

Δεξιά μπακ

Αρκετό ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στον Εμίλιο Νσούε, ένας ποδοσφαιριστής που δούλεψε στο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια και έχει συγκεντρώσει και θετική κριτική από τον Γιώργο Δώνη. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει «σκανάρει» την πρώην του ομάδα και τίθεται ερώτημα αν θα ασχοληθεί με τον 32χρονο ποδοσφαιριστή.

Ο Νκουλού που αναφέραμε νωρίτερα, πιθανώς να κάλυψε το κενό που άφησε ο Μαρκ Ναβάρο στην Γουότφορντ, ένα «πολυεργαλείο» με έφεση να παίζει τόσο στο δεξί άκρο όσο και στο κέντρο της άμυνας. Ο Καταλανός έχει προσιτό κασέ στις 800.000 ευρώ.

Σκοπίμως στις τελευταίες αράδες της έρευνας του newspao.gr έμεινε ο θρυλικός Ντάνι Άλβες. Ο Ιβάν, ως γνωστόν, δεν εξιτάρεται από τα… ονόματα, ωστόσο, προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ο 38χρονος – πλέον – Βραζιλιάνος συνεχίζει στην ενεργό δράση και ψάχνει για ομάδα. Δεν χρειάζεται να συστηθεί ο εν λόγω ποδοσφαιριστής. Σίγουρα μια τέτοια μεταγραφή θα μετέδιδε τον ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων του συλλόγου.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News