Όρθιος στο «Καραϊσκάκη» ο Παναθηναϊκός, μπορούσε και παραπάνω!

Όρθιος στο «Καραϊσκάκη» ο Παναθηναϊκός, μπορούσε και παραπάνω!

Κόλλησαν… στο μηδέν ο γηπεδούχος Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μεταξύ τους ντέρμπι. Κορυφαίος ο Ρούμπεν, έδωσαν «απαντήσεις» Μπρινιόλι και Σάρλια. Στους επτά βαθμούς το Τριφύλλι και στο μείον πέντε από την κορυφή.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσε εντολή στους ποδοσφαιριστές του να πρεσάρουν τον Ολυμπιακό ψηλά και έτσι, δυσκόλεψε τους ερυθρολεύκους στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Η συμπεριφορά της ομάδας ήταν εκείνη που μαρτυρούσε πως το Τριφύλλι μπήκε στο τερέν για τη νίκη.

Οι τελικές του Ολυμπιακού προήλθαν στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού από ατομικά λάθη των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού. Χατζηγιοβάνης και Σάρλια υπέπεσαν σε μερικά από αυτά, και απείλησαν οι γηπεδούχοι.

Στο 15′ ο Σισέ έπιασε κεφαλιά άουτ, ο Αγκιμπού μια νέα κεφαλιά άουτ στο 24′ από λάθος του «Χάτζη» στο ξεκίνημα της φάσης.

Οι απαντήσεις του Παναθηναϊκού ήρθαν στο 25′ με τον Βιτάλ να σουτάρει από το πλάι και η μπάλα να περνάει άουτ. Στο 31ο λεπτό ο Ρούμπεν, ο κορυφαίος του αγώνα, δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, αλλά ο Βάτσλικ έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά, ο Χάτζη έπιασε κεφαλιά αλλά η μπάλα βγήκε εκτός.

Από λάθος του Αλεξανδρόπουλου, ο Τικίνιο έκανε τελική με νέα κεφαλιά να βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στο β’ ημίχρονο μετά από επτάλεπτη διακοπή (όπως συνέβη και στο β’ μέρος) ο Ολυμπιακός έκανε αρκετά σουτ, αλλά το πράσινο τείχος ήταν καλά στημένο. Στο 70′ οι ερυθρόλευκοι είχαν δοκάρι με τη σέντρα του Λαλά να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι από το… πουθενά.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έβγαλε… τα λεφτά του σε δύο περιπτώσεις. Στο 72′ από κοντινό σουτ του Ρεάμπτσουκ και στο 77′ σε νέο σουτ του Καμαρά. Τρία λεπτά πριν, ο Αλεξανδρόπουλος δοκίμασε το πόδι του με τον Βάτσλικ να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.

Σωτήρια παρέμβαση έκανε ο Σάρλια στο 78′ με τον Ελ Αραμπί να μην μπορεί να σουτάρει, όπως θα ήθελε και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βάτσλικ, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσουκ, Λαλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Αγκιμπού, Μασούρας, Ελ Αραμπί, Τικίνιο

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάρλια, Πούγγουρας, Σάντσες, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Ρούμπεν, Βιτάλ, Παλάσιος, Χατζηγιοβάνης, Καρλίτος

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News