Ο Παύλος «ξεσήκωσε» τον Δημήτρη!

Ο Παύλος «ξεσήκωσε» τον Δημήτρη!

Ο Νότης Καμπέρης γράφει για τη χρονική σημασία της «βόμβας» Δημήτρη Γιαννακόπουλου και υπογραμμίζει πως ο αείμνηστος Παύλος είναι η αρχή, η μέση και το τέλος στον Παναθηναϊκό.

Λόγω περιορισμένου χρόνου, είχα γράψει ένα κείμενο μέσα στο 2022, στις 17 Απρίλη συγκεκριμένα, με τίτλο: «Αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει το δικό του 7ο αστέρι, έχει μοναδική ευκαιρία ΤΩΡΑ». Θα μου πείτε η απόσταση από το 5ο ματς με τη Λάρισα ως τον τελικό της Ευρωλίγκα είναι γιγάντια. Ωστόσο, γράφτηκε με σκοπό να υπερτονίσει τον ευνοϊκό άνεμο που «φυσάει» τελευταία προς το Τριφύλλι. Το καλό τάιμινγκ το σχολίασε και ο ίδιος ο πρόεδρος στη δήλωση «σταθμό» για το τμήμα μπάσκετ.

Δέκα μέρες πριν ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε αναφέρει στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου: «Από κει πάνω βλέπει και προστατεύει τον Παναθηναϊκό.». Προφητικά τα λόγια, αν δούμε τι συνέβη στις 19/6/2022. Μία μέρα που ο υιός Δημήτρης έζησε έντονα από πολλές απόψεις.




Γιορτή του πατέρα. Επίπονη για όσους ζουν χωρίς αυτόν. Οι «σκληραγωγημένοι» από την ίδια τη ζωή νέοι ή και οι μεγαλύτερης ηλικίας έχουν ιερό καθήκον να τιμήσουν με τον τρόπο τους τον πατέρα. Ντάλα μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών ο Δημήτρης ήρθε πιο κοντά στον Παύλο. Και «μίλησαν». Η σημειολογία της επαναδραστηριοποίησης του Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό εντοπίζεται σε τούτην την «επικοινωνία».

«Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού αξίζουν κάθε θυσία», έλεγε ο πατριάρχης του Τριφυλλιού. Λίγο ο πόνος της απουσίας του πατέρα, λίγο το θερμόμετρο… που θα αγγίξει τις επόμενες μέρες του 40 βαθμούς, λίγο η… Μερσεντές (και μετά η Φεράρι), λίγο οι διθύραμβοι για τον Ολυμπιακό, ήρθε το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ξέσπασμα του DPG στο Instagram, ύστερα από μερικές ώρες δίπλα στο κύμα.

Από τη δήλωση του κρατάω περισσότερο την ατάκα «τα αφήνουμε όλα πίσω». Είναι ξεκάθαρο πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διατεθειμένος να ρίξει νερό στο κρασί του, να παραδεχτεί τα δικά του σφάλματα και να διορθώσει την κατάσταση επαναφέροντας την κανονικότητα στο ελληνικό μπάσκετ (εντός και εκτός παρκέ). Θα γυρίσει μόνος του στον… πόλεμο; Μπορεί κι όχι…




Οι φίλοι του Παναθηναϊκού μετά από μια δεκαετία, θα δουν το σύλλογο δυνατό – ταυτόχρονα – σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και Ερασιτέχνη. Με εξασφαλισμένα «σπίτια» σε όλα τα σπορ. Τα πιο σύγχρονα. Κι αν χάθηκε και ένα πρωτάθλημα Basketleague με… σκούπα, δεν πειράζει. Ο Παναθηναϊκός έρχεται για να τους πάρει το… φαράσι βραχυπρόθεσμα και χωρίς έσοδα-έξοδα!

Και κάτι τελευταίο. Ο Παύλος είχε ξεκαθαρίσει πως «ο Δημήτρης είναι τα πάντα για μένα». Ανεξάρτητα από τις εντάσεις των στιγμών και τις απογοητεύσεις, οφείλουν όλοι οι Παναθηναϊκοί να το σέβονται αυτό.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News