Αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει το δικό του 7ο «αστέρι», έχει μοναδική ευκαιρία ΤΩΡΑ!

Αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει το δικό του 7ο «αστέρι», έχει μοναδική ευκαιρία ΤΩΡΑ!

Αποχώρηση Μπερτομέου, «πράσινο» ΟΑΚΑ και… έσοδα, αγωνιστική υποχώρηση παραδοσιακών δυνάμεων της Ευρωλίγκα, λήξη πανδημίας. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει μια «χρυσή» ευκαιρία να το πιάσει από την αρχή και να κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο με τον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Ένας γιος θέλει να μοιάσει στον πατέρα του, να τον ξεπεράσει και να τον κάνει περήφανο. Νόμος για όσους έχουν «πρότυπο» τον πατέρα τους. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μαθαίνουμε, πως διαπρέπει στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας ανεβάζοντας… τον πήχη πιο ψηλά. Αντίστοιχη επιτυχία είναι πιο πιθανό από ποτέ, να γνωρίσει και στον Παναθηναϊκό δέκα χρόνια μετά την απόφασή του να αναλάβει τις τύχες της ΚΑΕ.




Ανεξάρτητα με το αν θα πάρει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός ή αν θα ολοκληρώσει τη σεζόν με το Σούπερ Καπ, ανεξάρτητα με τη θέση που τερμάτισε το Τριφύλλι στην Ευρωλίγκα, οι «πράσινοι» διανύουν μια ιστορική σεζόν, πλέον. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου «νίκησε» στη μάχη με τον Τζόρντι Μπερτομέου, ενώ ο σύλλογος πήρε έπειτα από έναν πενταετή «αγώνα» – όπως αναφέρει και ο κ. Τριαντόπουλος, τα «κλειδιά» του ΟΑΚΑ.

Το πρώτο εγγυάται ένα πιο κοντινό στο «50-50» παιχνίδι. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να «τερμάτισε» 13ος τη φετινή σεζόν, όμως, τον… εμπόδισαν μερικά σφυρίγματα (π.χ με την Αρμάνι στο ΟΑΚΑ) να βελτιώσει το ρεκόρ του και να πλασαριστεί έστω στη 10άδα. Από του χρόνου, άπαντες φιλοδοξούν να «καταργηθεί» η έννοια της μαφίας στη διοργάνωση, που θέλει να καλείται «κορυφαία»!




Όσον αφορά το ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός ισχυροποιείται σε όλα τα επίπεδα, ικανοποιεί τον κόσμο του και γίνεται πιο «ελκυστικός». Αυτό από μόνο του, μαρτυρά πως τα επόμενα 49 χρόνια το στάτους του συλλόγου θα ανέβει πιο πάνω και από κει που βρισκόταν!

Αν παρατηρήσει κανείς τις ομάδες της Ευρωλίγκα, δεν θα βρει το «φόβητρο» της Φενέρ του 2017 ή της Ρεάλ Μαδρίτης του 2018. Ποιες ομάδες εντοπίζει κανείς στα φετινά πλέι οφ; Καταρχήν, δεν υπάρχει Ρωσία. Υπάρχει μια Μπάγερν (!) που από.. θαύμα δεν κέρδισαν φέτος, οι «πράσινοι» μέσα-έξω. Μια Αρμάνι που χρειάστηκε τη διαιτησία για να περάσει από το ΟΑΚΑ. Την Εφές που δεν έχει «ξεμεθύσει» από τον περσινό της άθλο. Μια Ρεάλ χοντρών προβλημάτων. Η νεοφώτιστη (!) Μονακό, η συμπαθητική Μακάμπι, ο βασικός αντίπαλος, Ολυμπιακός και μια – πράγματι – «ισχυρή», αλλά όχι και άτρωτη Μπαρτσελόνα.

Αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε ένα γερό «ντου» στο σύλλογο, τώρα που ολοκληρώθηκε η πανδημία, και δημιουργούσε ένα σύνολο αντίστοιχο εκείνου προ τετραετίας επί Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο, θα συγκέντρωνε μεγάλες πιθανότητες για το έβδομο αστέρι. Είναι θέμα… τάιμινγκ. Από σήμερα κιόλας, κυκλοφορούν στην αγορά μεγάλες ευκαιρίες για μεταγραφές, λόγω πολέμου που θα μπορούσαν να επιτύχουν γρηγορότερα το ζητούμενο, το «χτίσιμο» ενός γκρουπ που θα «χτυπήσει» το ευρωπαϊκό!



Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News