Σλούκας: Από την απαξίωση στην... εκτόξευση

Παναθηναϊκός-Μακάμπι: Η «κατάρα» του Εξάστερου συνεχίζεται

Ωδή στον 34χρονο που περνά δεύτερη… νιότη στον Εξάστερο, κάνοντας ρεκόρ πόντων σε μια ηλικία που άλλοι παίζουν… πεντάλεπτα.

Μέσα σε 48 ώρες ο Κώστας Σλούκας έκανε δύο μυθικές εμφανίσεις που δεν πρέπει να… περάσουν στα ψιλά, αφού την Τρίτη κατέγραψε 12 πόντους, 13 ασίστ (ρεκόρ καριέρας) ενώ χτες όλη η Ευρώπη υποκλίθηκε στον αρχηγό των 29 πόντων με άλλο ένα προσωπικό του ρεκόρ να καταγράφεται.

Και το μοναδικό λάθος του στο Game 1 της σειράς κατάφερε να το διορθώσει επάξια στο Game 2 με μία… Εξάστερη εμφάνιση που δίνει το έναυσμα στον Παναθηναϊκό να ονειρεύεται Βερολίνο.

Και όλη αυτή η εκτόξευση οφείλεται αποκλειστικά στον Εργκίν Αταμάν: τον άνθρωπο που του έδωσε όλα όσα χρειαζόταν για να βρεθεί και πάλι στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Παίκτες όπως ο Σλούκας χρειάζονται σεβασμό και τον ηγετικό τους ρόλο για να αποδώσουν στο παρκέ, πράγματα που μόνο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς του είχε χαρίσει απλόχερα.

Έπειτα από την απαξίωση που βίωσε στον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα, βρήκε την «Ιθάκη» του στο ΟΑΚΑ και εκεί θα περάσει τα τελευταία χρόνια της θρυλικής του καριέρας.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News