Ο Παπαγιάννης και το ΝΒΑ

Ο Παπαγιάννης και το ΝΒΑ

Το draft του 2016 απέχει, περίπου, δύο μήνες και το SDNA ρίχνει μία πρώτη ματιά στα δεδομένα. Τι γίνεται με τους Ελληνες και με ποιους «κοντράρεται» ο Παπαγιάννης;

Από το 2012 και έπειτα, το draft έχει διαρκώς ελληνικό ενδιαφέρον και «χρώμα». Ο Κώστας Παπανικολάου το 2012, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο το 2013, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο το 2014, ο Δημήτρης Αγραβάνης το 2015: τα ονόματα όλων βρέθηκαν ανάμεσα σε αυτά των κορυφαίων ταλέντων παγκοσμίως και πέρασαν στην ιστορία της διαδικασίας του draft.

[ads2]

Για πρώτη φορά, όμως, μετά το 2013 που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε ιστορία με την επιλογή του στο νούμερο 15 από τους Μπακς, η Ελλάδα έχει προοπτικές να βρεθεί στο προσκήνιο του draft με επιλογή πρώτου γύρου.

Πριν περάσουμε στα δεδομένα για τους Ελληνες, πάντως, αξίζει να σταθούμε στα ονόματα που πάνε ολοταχώς για τις πρώτες θέσεις και πρόκειται να απασχολήσουν το ΝΒΑ και το παγκόσμιο μπάσκετ για τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Το δίδυμο που δεν… σπάει και οι top Ευρωπαίοι
Kανείς δεν μπορεί να φανταστεί πως ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ανταμ Σίλβερ, θα αναφέρει κάποιο άλλο όνομα -ανάμεσα στα δύο πρώτα- πέρα από αυτά των Μπράντον Ινγκραμ και Μπεν Σίμονς. Οι δύο νεαροί αστέρες θα κάνουν, οπωσδήποτε, το «1-2» στη διαδικασία.

Ο Μπράντον Ινγκραμ, προερχόμενος από το Duke (17.3π., 6.8ριμπ.), έχει κερδίσει έδαφος τους τελευταίους μήνες για την πρώτη θέση, αλλά το πλήρες πακέτο του Μπεν Σίμονς (19.2π., 11.9ριμπ., 4.8ασ.) δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Πόσω μάλλον, όταν ο Αυστραλός εκπροσωπείται πλέον από την εταιρία που εκπροσωπεί τον Λεμπρόν Τζέιμς και της οποίας είναι συνιδιοκτήτης ο «Βασιλιάς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ…

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News