Μπέντιλ και Μπρέι «εκτέλεσαν» του Πρωταθλητή... τα χρέη!

Μπέντιλ και Μπρέι «εκτέλεσαν» του Πρωταθλητή... τα χρέη!

Με κορυφαίους τους Μπεν Μπέντιλ (28 πόντους) και Τι Τζέι Μπρέι (7/9 τρίποντα) ο Παναθηναϊκός επανάκτησε το πλεονέκτημα απέναντι στο αξιόμαχο Λαύριο (2-1) επικρατώντας με 103-74 και θα πάει στην έδρα του αντιπάλου του για να σηκώσει το 40ο πρωτάθλημα.

Οι πράσινοι δεν μπήκαν συγκεντρωμένοι στο παρκέ με αποτέλεσμα το Λαύριο να συναντήσει και να εκμεταλλευτεί για ακόμη μια φορά την ευπαθή περιφερειακή του άμυνα (οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 11-10, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ 24-20 υπέρ του Τριφυλλιού). Σε γενικές γραμμές, το πρώτο κομμάτι του αγώνα θύμισε κατά πολλοίς τα όσα διαδραματίστηκαν στο Game 2 των δύο ομάδων.

Στη β’ περίοδο το Τριφύλλι βελτιώθηκε και σε άμυνα και σε επίθεση με κυριότερη «πνοή» στο δεύτερο τομέα να προέρχεται από τον Τι Τζέι Μπρέι, ο οποίος πέτυχε 18 πόντους σε εφτά προσπάθειες από τα 6,75 μ. Εκτός ρυθμού παρουσιάστηκε ο Σαντ Ρος με τον Κουβανό να επιστρέφει στις υποχρεώσεις της ομάδας του και να δίνει το παρόν για πρώτη φορά στους τελικούς.

Εν αντιθέσει με το Game 1, το Λαύριο το… πάλεψε περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο και δεν παρασύρθηκε στη δύνη του αγώνα χάνοντας την επαφή του με το σκορ (56-46 στο 25′). Αλλά η ποιότητα του «Εξάστερου» αποτέλεσε και αποτελεί, όχι μόνο στο αποψινό ματς, αλλά σε ολόκληρη τη σειρά, την ειδοποιό διαφορά.

Μπέντιλ και Μπρέι «εκτέλεσαν» του Πρωταθλητή... τα χρέη!

Με ένα ακόμη, buzzer beater του Μπρέι η τρίτη περίοδος έληξε ισοπαλία 27-27 (71-57) με το Τριφύλλι να διατηρεί το ασφαλές του προβάδισμα. Ένα γρήγορο 4-0 για το Λαύριο έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο, αλλά την απάντηση έδωσε ο κορυφαίος από τους ψηλούς για το Τριφύλλι, Μπέντιλ ανοίγοντας τη διαφορά στο +20 για τους Κυπελλούχους Ελλάδος 2021 (87-67).

Το ποτάμι δεν είχε γυρισμό για το Λαύριο στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης (τελικό 103-74) και εκείνο θα κληθεί πλέον να υπερασπιστεί εκ νέου την έδρα του, προκειμένου να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ για το Game 5. Με νίκη στο Λαύριο, το Τριφύλλι σηκώνει το 40ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Δείτε παρακάτω τους πόντους των παικτών του Παναθηναϊκού

Μπέντιλ και Μπρέι «εκτέλεσαν» του Πρωταθλητή... τα χρέη!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News