Μεταγραφές & αντι-Μπόλονι: Τι περιμένουμε, τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός

Αλαφούζος: «Μην πάρουμε παίκτες εις βάρος των Ελλήνων»

Άλλη μια αποτυχημένη σεζόν μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, κατά την ταπεινή μας άποψη αποκλείεται ο Παναθηναϊκός να βγει στην Ευρώπη.

Σε λίγες μέρες θα αρχίσουν να μας απασχολούν οι μεταγραφές και ο προπονητής.

Από τον τελευταίο αρχίζουν και τελειώνουν όλα, ελπίζουμε να το κατανόησαν καλά στην ΠΑΕ μετά το περσινό έγκλημα με το Ντάνι Πογιάτος.

Ο αντι-Μπόλονι πρέπει να έχει προσήλωση στο πλάνο, να παρατηρεί και να αξιολογεί με βάση τις πραγματικές ανάγκες του ρόστερ και του στυλ παιχνιδιού που έχει στο μυαλό του.

Ο Παναθηναϊκός στα πλέι-οφ αποδίδει ΑΠΑΙΣΙΟ ποδόσφαιρο, συνεπώς ο αντικαταστάτης του Ρουμάνου επιβάλλεται να «σοκάρει» τον οργανισμό αλλάζοντας τελείως το αγωνιστικό προφίλ ενός συνόλου που αδυνατεί να απογαλακτιστεί από τις φοβίες του προπονητή.

Ο Παναθηναϊκός επηρεάστηκε από την προσκόλληση του Λάζλο Μπόλονι στην άμυνα. Ο σύλλογος έβαλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ακόμα και το πραγματικό του μέγεθος αποφασίζοντας να παραχωρήσει πρωτοβουλία κινήσεων σε συλλόγους που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν έβλεπε καν, παίζοντας φοβικά και με κόμπλεξ κατωτερότητας (!) απέναντί τους.

Η εκτίμηση μας είναι ότι οι πράσινοι είναι ίσως η ομάδα που πρέπει να κοιτάξει πιο καθαρά στον καθρέφτη αυτό το καλοκαίρι διαβάζοντας τις αδυναμίες του συνόλου τους. Πρέπει να κινηθούν σωστά στην αγορά με στόχο τη βελτίωση σε πολύ συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού τα οποία θα ενισχύσουν τις πιθανότητες επιβίωσης τους του χρόνου, όπου η χρονιά θα είναι πολύ μεγάλη, με το μυαλό πάντα στο ότι το performance ενός συνόλου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και μεταβλητές.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News