Κανένα συμβόλαιο πάνω από τον Μπεργκ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ - Ανατροπή με Μπεργκ!

Η αναγνώριση του Παναθηναϊκού στον Μάρκους Μπεργκ μέσω των νέων μεταγραφών της ομάδας και το περυσινό πάθημα που έγινε μάθημα!

Μία ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος που έχει περάσει στα… ψιλά εν μέσω της μεταγραφικής αντεπίθεσης του Παναθηναϊκού το τελευταίο 20ήμερο, έχει να κάνει με τις περίφημες ισορροπίες στα αποδυτήρια της ομάδας.

[ads2]

Το Τριφύλλι και ο προπονητής του, Αντρέα Στραματσόνι, κατανόησε άμεσα ότι πέρυσι υπήρχε σημαντικό πρόβλημα στη “χημεία” και τις σχέσεις στα αποδυτήρια (κάτι που είχε επισημάνει εκ των προτέρων ότι θα συμβεί ο Γκόρντον Σίλντενφελντ με αφορμή την τότε απόκτηση του Μάικλ Εσιέν, στην αποκαλυπτική του συνέντευξη που παραχώρησε στο SDNA και τον Θανάση Ασπρούλια) εξαιτίας (και) της ανισορροπίας στα συμβόλαια των παικτών της ομάδας.
Ο κορυφαίος στράικερ του πρωταθλήματος, Μάρκους Μπεργκ (και όχι μόνο), έβλεπε για παράδειγμα παίκτες όπως ο Σέρχιο Σάντσεθ (800 χιλ. ευρώ) και ο Μάικλ Εσιέν (1 εκατ. ευρώ μαζί με τα μπόνους) να αμείβονται με περισσότερα χρήματα από τον ίδιο (700 χιλ. ευρώ) και η προσφορά/επιρροή τους στην ομάδα, για τον άλφα ή βήτα λόγο, να είναι από ανύπαρκτη έως ελάχιστη.
Η περυσινή γνώση, όμως, “ανάγκασε” τον Ιταλό προπονητή, από κοινού με τη διοίκηση, να θέσουν συγκεκριμένο πλαφόν στα κόστη των συμβολαίων και το αδιαπραγμάτευτο “ταβάνι” αποτέλεσε ο Σουηδός άσος.

Το φετινό καλοκαίρι η οικονομική υπέρβαση αφορά στον Βίκτορ Ιμπάρμπο, καθώς το συνολικό κόστος της απόκτησής του  έφτασε τα 1.5 εκατ. ευρω, με την ειδοποιό διαφορά ότι το συμβόλαιο του Κολομβιανού άσου δεν ξεπερνά τις 600 χιλ. ευρώ.

Ο Λεντέσμα, επίσης, δεν θα είχε αποκτηθεί εάν δεν δεχόταν να ρίξει σημαντικά τις απαιτήσεις του και να ακολουθήσει το πνεύμα του κλαμπ, συμφωνώντας με ένα ποσό κοντά στις 400 χιλ. ευρώ το χρόνο.

Ο Γουακάσο φόρεσε επίσης την πράσινη φανέλα με παρόμοια χρήματα και σαφώς λιγότερα από τα μισά (!) που έπαιρνε στη Ρούμπιν Καζάν, ενώ ακόμη χαμηλότερες είναι οι απολαβές των Χουλτ και Ιβανόφ (λιγότερες από 300 χιλ. ευρώ αμφότεροι).

Λιγότερα απ’ τα μισά του Εσιέν ο Λεντέσμα!

Ειδικότερα για τον Κριστιάν Λεντέσμα ο χειρισμός της μεταγραφής του από τον Αντρέα Στραματσόνι υπήρξε εκ του αποτελέσματος ο πλέον ενδεδειγμένος.

Ο Ιταλός προπονητής πήρε σαφώς μεγάλο ρίσκο -κυρίως από επικοινωνιακής πλευράς- διότι ναι μεν κατάφερε να τον πείσει να μεταβεί στην Ολλανδία για να βιώσει το κλίμα και τις συνθήκες που επικρατούν στην ομάδα, αλλά στην ουσία, οικονομικά δηλαδή, η διαφορά που υπήρχε ήταν τεράστια.

Οπως και ο κίνδυνος να αναζητήσει αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, έχοντας ως “κάβα” το γεγονός ότι έκανε προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό. Ο κίνδυνος, εν ολίγοις, να προκύψει μεταγραφικό “φιάσκο” ήταν ορατός…

Εντούτοις, όλα συνέβησαν όπως ακριβώς τα είχε σκεφτεί ο Ιταλός. Ο Λεντέσμα “ψήθηκε” με όσα είδε και εν τέλει δέχτηκε να πει το πολυπόθητο “ναι” ρίχνοντας σαφώς τις οικονομικές απαιτήσεις του. αντικαθιστώντας ουσιαστικά τον Μάικλ Εσιέν με λιγότερες από τις μισές ετήσιες απολαβές του…

πηγή: sdna.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News