Η καλύτερη... μεταγραφή για Παναθηναϊκό!

Η καλύτερη... μεταγραφή για Παναθηναϊκό!

Ίσως την καλύτερη …μεταγραφή του έκανε ο Παναθηναϊκός με την περίπτωση του Ζιλμπέρτο Σίλβα και η κίνηση-ματ των Πράσινων με την επιστροφή του σπουδαίου Βραζιλιάνου στο σύλλογο, μονάχα καλό μπορεί να κάνει στο κλαμπ.

Αρκεί ο Ζιλμπέρτο να βρει πρόσφορο έδαφος για να υλοποιήσει το πλάνο του και κυρίως το χρόνο για να δείξει τι μπορεί να κάνει από το νέο πόστο του διευθυντή ποδοσφαίρου.

[ads2]

Ο Ζιλμπέρτο προετοιμαζόταν εδώ και λίγα χρόνια γι’ αυτόν ακριβώς το ρόλο. Ήθελε να παραμείνει στο χώρο του ποδοσφαίρου, όμως δεν ενθουσιαζόταν με την προοπτική της προπονητικής. Η εμπειρία που έχει από τη σημαντική του καριέρα στα διεθνή γήπεδα είναι το μεγάλο του «όπλο», όμως ο Βραζιλιάνος δεν επαναπαύτηκε στις «δάφνες» που απέκτησε ως ποδοσφαιριστής. Ψάχτηκε αρκετά, επισκέφτηκε πολλούς συλλόγους στη Νότια Αμερική και την Ευρώπη και παρακολούθησε τον τρόπο που λειτουργούν, πήρε πτυχίο πάνω στο αντικείμενο του τεχνικού διευθυντή και κάνει πλέον τα πρώτα του βήματα στον Παναθηναϊκό, επιθυμώντας να γίνει πρωταγωνιστής σε ένα διαφορετικό τύπο «παιχνιδιού».

Μιλώντας με το Ζιλμπέρτο, αντιλαμβάνεσαι ότι έχει την ίδια «γαλήνη» στη σκέψη του, αλλά και την «δίψα» που είχε και ως παίκτης για να πετύχει στον Παναθηναϊκό. Γνωρίζει που έχει έρθει και αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που υπάρχουν, ωστόσο πιστεύει στις δυνατότητες του κλαμπ, έχει αυτοπεποίθηση και ένα ξεκάθαρο πλάνο τριετίας.

Μετά την πρώτη γνωριμία με τον Αντρέα Στραματσόνι και τις εν Ελλάδι συζητήσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο, ο Ζιλμπέρτο έχει ήδη σηκώσει τα μανίκια και πιάνει δουλειά. Επισκέφτηκε το προπονητικό κέντρο του συλλόγου που αναμένεται να γίνει και το …στρατηγείο του και θα ήθελε σε βάθος χρόνου να γίνουν κάποιες βελτιώσεις, ενώ είναι καθημερινές και πολύωρες οι συζητήσεις του με τους συνεργάτες του στο κλαμπ για όλα τα θέματα που αφορούν το σύλλογο.

Το πρώτο πράγμα που ζήτησε από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού είναι dvd από όλους τους εφετινούς αγώνες του Τριφυλλιού. Ο Βραζιλιάνος θέλει να δει όλα τα παιχνίδια των Πράσινων και να διαμορφώσει πλήρη εικόνα για τις δυνατότητες που έχει το ρόστερ της ομάδας του, ενώ ήδη συλλέγει πληροφορίες από τους συνεργάτες του στον Παναθηναϊκό, αλλά και από φίλους του στην Ελλάδα για το κλαμπ, τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο.

Στη συνέχεια θα γίνει η αξιολόγηση προπονητή και παικτών και ασφαλώς θα ακολουθήσει ο προγραμματισμός για τη νέα αγωνιστική περίοδο μετά τη λήξη των πλέι οφ.

Ο νέος διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού γνωρίζει ότι δεν περισσεύουν τα χρήματα στην ομάδα του και σε καμία περίπτωση δεν περιμένει ένα …ποτάμι ευρώ για τις καλοκαιρινές μεταγραφές. Στόχος του είναι να κινηθεί με μεγάλη προσοχή στην ποδοσφαιρική αγορά, ενώ θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει και τις σημαντικές γνωριμίες που έχει σε Λατινική Αμερική και Ευρώπη.

Μην περιμένει κανείς πέντε δανεικούς από την Άρσεναλ και άλλους τόσους Βραζιλιάνους παιχταράδες και ασφαλώς θα ήταν μεγάλο λάθος αν οι φίλοι του Παναθηναϊκού πιστέψουν ότι θα γίνουν …θαύματα από τον άλλοτε αρχηγό της Σελεσάο με το …καλημέρα.

Θα χρειαστεί το χρόνο του ο Ζιλμπέρτο για να προσαρμοστεί στα νέα του καθήκοντα, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Βραζιλιάνος θα δουλέψει σκληρά για να πετύχει στο νέο του ρόλο.

npvasports.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News