Ηρθε ως «λαχείο» και έγινε... χάμερ της πράσινης άμυνας

Ηρθε ως «λαχείο» και έγινε... χάμερ της πράσινης άμυνας

Στον Παναθηναϊκό έφτασε με βιογραφικό πλούσιο σε… τραυματισμούς και αποφασισμένος να αρπάξει την ευκαιρία για να δείξει ότι δεν είναι «τελειωμένος». Μέσα σε λίγο καιρό κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού, δικαιώνοντας όσους τον επέλεξαν

Οταν τον περασμένο Ιανουάριο ο Αντρέα Στραματσόνι αναζήτησε, μέσω του Βραζιλιάνου μάνατζερ Ζόρζε Μασάντο, τον αντικαταστάτη τού Νίκου Καρέλη, βρέθηκε να «χτυπάει» μ’ έναν σμπάρο δύο…. τρυγόνια.

[ads2]

Πλην του Μαμούτε (ή… Μαμούτσι, όπως προφέρεται στα βραζιλιάνικα), η αδήριτος ανάγκη να πληρωθεί το κενό που είχε προκύψει – ένεκα του σοβαρού τραυματισμού τού Σέρχιο Σάντσεθ – στο κέντρο της άμυνας, έφερε στην Αθήνα, λίγες μέρες αργότερα, και τον Ροντρίγκο Μοντέστο ντα Σίλβα Μολέντο, τη μεγάλη αποκάλυψη του νέου Παναθηναϊκού, τον παίχτη που ήρθε για να μείνει επί πολλά χρόνια.

Μαζί του ο 28χρονος Βραζιλιάνος στόπερ έφερε κι ένα σωρό επιφυλάξεις, όχι μόνον περί της ετοιμότητάς του, καθώς το προηγούμενο ματς το είχε εγγράψει στο (γεμάτο κενά) βιογραφικό του περίπου 26 μήνες πριν από την απόφασή του να δοκιμάσει για τρίτη φορά στην καριέρα του ευρωπαϊκή εμπειρία, αλλά κυρίως λόγω ενός τραυματισμού που τον κράτησε εκτός δράσης για περίπου έξι μήνες.

Ουσιαστικά, όμως, ο Μολέντο (όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ότι προφέρεται το επώνυμό του και όχι Μολέδο) έμοιαζε, όλο αυτό το διάστημα των 26 μηνών, με ένα ραγισμένο είδωλο. Με ένα είδωλο που είχε υποστεί θρυμματισμό του εσωτερικού του κόσμου, λόγω της αντιμετώπισης που είχε από τους Ουκρανούς της Μεταλίστ Χαρκόβου, με την οποία στα πρώτα της 19 παιχνίδια αποτελούσε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος, αντιμετωπίζοντας, μεταξύ άλλων, για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ της αγωνιστικής περιόδου και τον ΠΑΟΚ.

Η Ιντερνασιονάλ, η ομάδα του στη Βραζιλία, από την οποία είχε μετακινηθεί, έναντι 5 εκατ. ευρώ, το καλοκαίρι του 2013 στη Μεταλίστ κι ενώ προηγουμένως είχαν επιδείξει ενδιαφέρον η Μίλαν και η Μπενφίκα, που έκαναν πίσω όταν έμαθαν τις οικονομικές απαιτήσεις του παλαιού του συλλόγου, τον επανέφερε στις τάξεις της, μετά την απόκτηση της ελευθερίας του, τον Μάιο τού 2015, ύστερα από προσφυγή στη FIFA. Τον ενέταξε στο δυναμικό της, αλλά ουδέποτε τον αγκάλιασε, ποτέ δεν του έδειξε ότι τον εμπιστεύεται ξανά.

 

Ο 28χρονος άσος του ΠΑΟ με τη σύντροφό του και φόντο την Ακρόπολη.
Ο 28χρονος άσος του ΠΑΟ με τη σύντροφό του και φόντο την Ακρόπολη.

 

Ο Παναθηναϊκός τού… προσέφερε ανοιχτές αγκάλες και ο Ροντρίγο Μολέντο νιώθει και πάλι ότι ξαναβρίσκει τη χαμένη και (πλειστάκις) «τραυματισμένη» αυτοπεποίθησή του, δείχνοντας ότι παραμένει ένας επιβλητικός κεντρικός αμυντικός, ένας παίχτης που συνδυάζει ιδανικά την ταχύτητα και τον δυναμισμό.

Οι πρώτες «ακτινογραφίες» του Αντρέα Στραματσόνι έδειξαν ευδιάκριτα ότι ο Βραζιλιάνος στόπερ διαθέτει στοιχεία ενός παίχτη-ηγέτη, ενός ποδοσφαιριστή που φέρει κάποια από τα χαρακτηριστικά τού… Hummer που αναζητούσαν οι πολυμετοχικοί στον ΠΑΟ. Και πριν προλάβει να μάθει να εκφέρει το… Panathinaikos, αποτέλεσε βασικό στέλεχός του, έγινε ο αγαπημένος παίχτης των οπαδών της νέας του ομάδας.

Ο Μολέντο, πατέρας ενός πεντάχρονου παιδιού, του Ζουάν Ντάβι, τον οποίο… κουβαλάει συνεχώς μαζί του, καθώς έχει γράψει το όνομά του στον δεξιό καρπό του, ενώ στο στέρνο του, με ευμεγέθη γράμματα, το tattoo αναγράφει «Moledo», αποτελεί για τη νέα του σύντροφο ένα δυσεπίλυτο… Sudoku: «Μερικές φορές δεν μπορείς να εξηγήσεις τι έχεις δει σε έναν άνθρωπο.

Είναι ο τρόπος που σε κάνει να νιώθεις, τρόπος που δεν έχει κανένας άλλος», όπως έχει γράψει στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων ευχαριστεί τον Θεό που βρέθηκε στον δρόμο της. Κι ο Παναθηναϊκός ευχαριστεί εκείνους που τον έφεραν στη Λεωφόρο…

Γεμάτος στα μετόπισθεν

 

Με τον πεντάχρονο γιο του, Ζουάν Ντάβι, τον οποίο… κουβαλάει συνεχώς μαζί του, καθώς έχει κάνει τατουάζ το όνομά του στον δεξί καρπό του.
Με τον πεντάχρονο γιο του, Ζουάν Ντάβι, τον οποίο... κουβαλάει συνεχώς μαζί του, καθώς έχει κάνει τατουάζ το όνομά του στον δεξί καρπό του.

 

Ο ερχομός του Μολέντο, αλλά κυρίως οι εμφανίσεις του με τη νέα του ομάδα, αφαίρεσαν από τον «οργανισμό» του Παναθηναϊκού έναν μεγάλο πονοκέφαλο: αυτόν της εύρεσης αξιόπιστων κεντρικών αμυντικών. Ο ΠΑΟ του Αντρέα Στραματσόνι δεν είναι μόνον πλήρης στις θέσεις αυτές, αλλά δείχνει ότι διαθέτει ικανότατους στόπερ, που συγκαταλέγονται στις πρώτες λίστες αξιολόγησης.

Πλην του Ροντρίγκο Μολέντο, ο ΠΑΟ διαθέτει ακόμα τον Ράσμους Τελάντερ, τον Σέρχιο Σάντσεθ, τον Γιώργο Κουτρουμπή και τον Στάθη Ταυλαρίδη. Ο Δανός στόπερ του ΠΑΟ, που έχει αποδειχθεί η καλύτερη μεταγραφή των «πρασίνων» κατά το περασμένο καλοκαίρι, είναι δυναμικός, αλλά ευπαθής σε τραυματισμούς, όπως και ευάλωτος σε ασθένειες, με αποτέλεσμα να έχει αγωνιστεί σε 18 από τα συνολικά 38 ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα η ομάδα του.

Σε λιγότερα παιχνίδια και από τον Τελάντερ έχει συμμετάσχει ο πιο ακριβοπληρωμένος κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού, ο Σέρχιο Σάντσεθ, ο οποίος έχει γράψει μόλις 13 συμμετοχές, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αποτέλεσμα και των δικών του απουσιών είναι ο 36χρονος Στάθης Ταυλαρίδης, που έχει βρεθεί πλέον στην 5η θέση της ιεραρχίας των στόπερ του ΠΑΟ, να έχει πολύ περισσότερες (23 τον αριθμό) συμμετοχές, ενώ ο Γιώργος Κουτρουμπής, που έχει χρησιμοποιηθεί και σε θέση αμυντικού μέσου, έχει ήδη φτάσει τις συνολικά 26 συμμετοχές.

‘Το 2016 θα είναι η χρονιά μας’

Στην Ελλάδα ο Ρ. Μολέντο δεν είναι μόνος του. Λίγο καιρό μετά την ένταξή του στον Παναθηναϊκό ήρθε στην Αθήνα και η αγαπημένη του, Καλίνκα Κέτζερ, που δουλεύει ως μοντέλο στο πρακτορείο Ford Models και είναι η πυξίδα του. Λίγο πριν φύγει το 2015, λίγο πριν έρθει η πρόταση του ΠΑΟ κι ενώ η σχέση τους μετρούσε μόλις λίγες ημέρες, η Καλίνκα Μέτζερ εξέφρασε, μέσω Ιnstagram, τη βεβαιότητα ότι «το 2016 θα είναι η χρονιά μας»

http://www.ethnos.gr/

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News