Έτσι κατέληξε σε Μαουρίσιο ο ΠΑΟ - Το παρασκήνιο με Ρόκα, Πογιάτος και οι εναλλακτικές

Έτσι κατέληξε σε Μαουρίσιο ο ΠΑΟ - Το παρασκήνιο με Ρόκα, Πογιάτος και οι εναλλακτικές

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως καλύπτει το κενό που υπήρχε στο κέντρο με μία από τις καλύτερες διαθέσιμες επιλογές, του Μαουρίσιο.

Ο Βραζιλιάνος μέσος, εφόσον είναι όλα καλά με τις εξετάσεις και τα εργομετρικά, θα υπογράψει στο “τριφύλλι” με…παρέμβαση του Γιάννη Αλαφούζου!

Σύμφωνα με πληροφορίες του newspao.gr, ο πρώην παίκτης των Ζενίτ και ΠΑΟΚ είχε όντως εξεταστεί από τον Τσάβι Ρόκα και είχε προκριθεί ως μία εκ των τελικών επιλογών για τη μεσαία γράμμη.

Τα “ναυάγια” με Μπενιάτ και Ιτουράσπε από το καλοκαίρι -όπως σας είχε αποκαλύψει πρώτο το newspao.gr-, καθώς επίσης και η παύση διαπραγματεύσεων με τον Ιμπουλά, έφερε τον 32χρονο στην κορυφή τριάδα των επιλογών του Τσάβι Ρόκα.

Οι άλλοι δύο που εξέταζε ο Ισπανός ήταν ο Βίκτορ Σάντσεθ, που επίσης σας είχε αποκαλύψει το newspao.gr, καθώς επίσης και ο Βραζιλιανός Ζουσιλέι.

Ο Βίκτορ Σάντσεθ είναι 33ων ετών και έμεινε στα τέλη Αυγούστου ελεύθερος από την Εσπανιόλ, στην οποία αγωνίζονταν από το 2012 και ήταν εκ των αρχηγών. Αρνητικό για το πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα κρίνονταν το ύψος του (1.74), ωστόσο ο Ρόκα πίστευε πως θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Η έτερη περίπτωση, αυτή του Ζουσιλέι, του 32χρονου διεθνή χαφ με καριέρα σε Βραζιλία, Κίνα και Ρωσία ήταν πολύ ψηλά στη λίστα του Ρόκα, με τον Πογιάτος να προβληματίζεται από το γεγονός ότι ο παίκτης είναι ελεύθερος από τον Φλεβάρη.

Ρόκα, Πογιάτος, Αλαφούζος συμφώνησαν πως ο Μαουρίσιο έχει όλο το πακέτο (ύψος, δύναμη, εμπειρία, τεχνική, προσωπικότητα + μπόνους ότι γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα) και πως έπρεπε να γίνει ο πρώτος στόχος της ομάδας.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκινήσαν, ωστόσο σταμάτησαν λόγω της διαφοράς στο οικονομικό και των κάθετων διαπραγματεύσεων του Τσάβι Ρόκα, με αποτέλεσμα ο Ρόκα να στραφεί στις εναλλακτικές.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, μετά από νέα επαφή με τον Πογιάτος, αποφάσισε να πάρει τα χέρια του τις διαπραγματεύσεις και να συμφωνήσει με τον έμπειρο χαφ, παρακάμπτοντας την διακοπή των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρόκα – παίκτη και την στροφή του Ισπανού στις άλλες περιπτώσεις.

Έτσι, λοιπόν, οι “πράσινοι” βρίσκονται μία ανάσα από μία σπουδαία μεταγραφή, με τον Μαουρίσιο να έχει πέρσι γεμάτη σεζόν με τον ΠΑΟΚ (33 συμμετοχές) μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News