Δεν γίνεται να παίζουμε κάθε βδομάδα με την Αλμπα;

Παναθηναϊκός - Άλμπα Βερολίνου 92-69 (Highlights/vid)

Είδε την Αλμπα μπροστά του και σεληνιάστηκε ο Μάρκους Φόστερ (που ήταν…αόρατος μετά από λίγες ώρες στο Μεσολόγγι) ο οποίος είχε κάνει όργια εναντίον των Γερμανών και στο φιλικό της 13ης Σεπτεμβρίου (Αλμπα- Παναθηναϊκός 102-110).

Συγκεκριμένα σε εκείνο το παιχνίδι ο Αμερικανός σημείωσε 29 πόντους έχοντας 4/5 δίποντα, 7/9 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 λάθη, ενώ ήταν εκείνος που μαζί με τον Ιωάννη Παπαπέτρου «καθάρισαν» για τους πράσινους στο έξτρα πεντάλεπτο (κ.α. 92-92).

Το παιδί το τελευταίο διάστημα περνά μεγάλη κάμψη, ο κόουτς χειροκρότησε με θέρμη τα 3/4 τρίποντα που σημείωσε απέναντι στους Βερολινέζους.

Με τον συγκεκριμένο αθλητή είναι λες και τόσο καιρό η παρουσία του Σέλβιν Μακ τον άγχωνε, με το που ο τελευταίος τραυματίστηκε, ο ικανός γκαρντ βγήκε μπροστά και ξεχώρισε.

Δεν είναι κακός παίκτης, απλώς είναι δύσκολη η μεταπήδηση από μια…άγραφη ομάδα του Ισραήλ σε ένα από τα βαρύτερα brand του παγκόσμιου μπάσκετ. Μέχρι τον Οκτώβρη το παιδί έκανε θαύματα.

Ένας παίκτης που στην καλή του μέρα μπορεί να «σκοτώσει» την αντίπαλή άμυνα, ένας σκόρερ που αν βρει το κατάλληλο τάιμινγκ θα εκτελέσει χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς να το παρακάνει ζητώντας διαρκώς μπάλα στην επίθεση.

Προφανώς αυτό που είδαμε π.χ στη Βαρκελώνη (όταν ο Φόστερ κόντεψε να νικήσει την Μπαρτσελόνα μονάχος του) δεν θα είναι στο μέσο όρο αυτού που θα βλέπουμε προσεχώς.

Η συνάντηση με καλύτερες άμυνες, αντιπάλους ψηλότερους που δεν θα του επιτρέπουν το σουτ ύστερα από ντρίμπλα προφανώς τον ζορίζουν, αλλά έχει δείξει πως διαθέτει προσόντα για να δικαιώσει την εμπιστοσύνη του Παναθηναϊκού αποτελώντας μια…τίμια και ανέξοδη λύση στα γκαρντ, πίσω από το Νεμάνια Νέντοβιτς.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News