Χεζόνια: Τα «μυστικά» της μεταγραφής και οι επόμενοι στόχοι

Ειδικά στοιχήματα για τον Χεζόνια - Τι «βλέπουν» οι μπουκ να κάνει στα... πράσινα

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκης Τριαντόπουλος, μίλησε στο SDNA TV, αποκαλύπτοντας το story της μεγάλης μεταγραφής του Μάριο Χεζόνια.

Αρχικά είπε: «Είναι δύσκολη εποχή. Το μυστικό είναι ότι και οι δύο παίκτες που μιλήσατε είχαν μεγάλη επιθυμία να παίξουν στον Παναθηναϊκό. Και ο Μαντζούκας πίστευε ότι θα έχει περισσότερες ευκαιρίες και θα είναι καλύτερα να έρθει στην ομάδα και η αγάπη του Χεζόνια για τον Παναθηναϊκό είναι γνωστή. Εμείς ψάχνοντας στην αγορά στοχεύουμε εκεί σε ανθρώπους που έχουν την ίδια τρέλα και θέλουν να έρθουν στην ομάδα για να κρατήσουν την ομάδα ψηλά. Αυτός είναι ο προσανατολισμός μας και από τη στιγμή που υπήρχε ενδιαφέρον κινηθήκαμε για να τους φέρουμε».

Για το παρασκήνιο της μεταγραφής: «Αυτό ξεκίνησε με επαφές πριν από ένα διάστημα και όταν άρχισε να εμφανίζεται ο κορωνοϊός κάναμε λίγο πλάκα μεταξύ μας. Λέγαμε πρόεδρε γιατί δεν φέρνεις τον Χεζόνια. Έγινε μια επαφή στην αρχή και αρχίσαμε να το παίρνουμε στα σοβαρά κai θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες της ΚΑΕ με το πρόγραμμα «Sponsor’s player» αυτή τη φορά το ενεργοποιήσαμε. Κινηθήκαμε στην αγορά και συγκεντρώσαμε το ποσό που χρειάζεται για να έρθει ο παίκτης στην Ελλάδα. Κάναμε την πρόταση στον παίκτη και μετά η συνέχεια είναι γνωστή. Είχαμε αίσιο τέλος και ο παίκτης έρχεται μέσα στην εβδομάδα στην Ελλάδα».

Για το πού βρέθηκαν οι πόροι και εάν είχε ανάμειξη ο Γιαννακόπουλος: «Κινηθήκαμε με απόλυτη μυστικότητα γιατί δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε εντυπώσεις. Φέτος δεν θέλουμε να ρίχνουμε πυροτεχνήματα. Μιλάμε μόνο όταν πρέπει. Έγινε αγώνας δρόμου για να προχωρήσουμε σε αυτή την μεταγραφή, από την Παρασκευή για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από χορηγούς και φίλους του Παναθηναϊκού και όσους θέλουν να βοηθήσουν. Σεβάστηκαν και αυτοί την κατάσταση και έμεινε σε στενό κύκλο η προσπάθεια. Ποντάρουμε σε κάτι καινούργιο. Αρχές Μαρτίου αρχίζουμε μια σημαντική συνεργασία με την Ιντερσπορτ και εκεί θα διατίθενται οι φανέλες της ομάδας. Ο ερχομός ενός τέτοιου παίκτη θα απογειώσει και τις πωλήσεις προϊόντων μέσω της συνεργασίας μας. Άρχισε στην πλάκα, αλλά δεν ήταν τυχαία και βιαστική ενέργεια. Δεχόμαστε καταιγισμό μηνυμάτων για τη φανέλα του Χεζόνια αλλά και για φανέλες άλλων παικτών. Ήδη έχουμε μιλήσει με τους προμηθευτές για να μεγαλώσουμε τις παραγγελίες».

Για τη συμφωνία με τον Χεζόνια: «Έρχεται σίγουρα για τρεις μήνες. Τα δικαιώματά του τα έχει η Μπαρτσελόνα. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους της ομάδας που συνεργάστηκαν μαζί μας. Εξακολουθούν να έχουν τα δικαιώματα, όμως έχουμε μια οψιόν μπορούμε να κάνουμε πρόταση και διαπραγμάτευση με τον παίκτη. Είναι κουβέντα που θα γίνει το καλοκαίρι και εφόσον τα βρούμε με τον παίκτη και με το buy out που έχει η ομάδα με τον παίκτη».

Για το όνομα του Παναθηναϊκού και το βάρος της φανέλας: «Η κληρονομιά είναι τεράστια. Από την αρχή που αναλάβαμε την προσπάθεια είπαμε πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστούμε αυτή την κληρονομιά. Στην πορεία είδαμε πως υπάρχει πολύς κόσμος που είναι πρόθυμος να βοηθήσει. Σέβονται αυτή την ομάδα σε ό,τι κατάσταση κι αν βρίσκεται. Δεν φτάσαμε σε άσχημη κατάσταση, καλά είμαστε. Βλέπουμε παίκτες που έρχονται να φορέσουν την φανέλα και με λιγότερα χρήματα και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, συγκινητικό και είναι συγκινητικό να είμαστε μέρος αυτής της κληρονομιάς. Αυτό το ζήσαμε με τον συγκεκριμένο παίκτη και με την επιθυμία του να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού».

Για το αν θα παίξει μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να τον κρατήσουμε. Δυστυχώς δεν θα δει κόσμο και ο κόσμος δεν θα τον δει. Ελπίζουμε να έρθει και τον Σεπτέμβριο κόσμος στο γήπεδο. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας. Δεν είναι κάτι που εμείς εφαρμόζουμε και περιμένουμε να έχουμε έσοδα. Από τα έσοδα/έξοδα ζούμε. Η Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε όλη τη μεταγραφή του Μπέκαμ από την περιοδεία που έκανε στην Ασία. Είναι θεμιτό στον κόσμο. Δεν είναι κάτι που προσβάλλει τις αρχές της ομάδας. Είναι μπίζνα και προσπαθούμε να βρούμε έσοδα».

Για το αν υπήρχε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες: «Ξέρω ότι υπήρχαν μεγάλες ομάδες που ενδιαφέρθηκαν. Δεν ξέρω ποιες. Το μεγάλες είναι ανάλογα πως το λες. Μεγαλύτερες σε πορτοφόλια ναι».

Για τα κριτήρια της μεταγραφής Χεζόνια: «Εμείς σίγουρα όταν ξεκινήσαμε τις συζητήσεις οι συνθήκες ήταν διαφορετικές σε σχέση με το τέλος. Αγωνιστικοί οι λόγοι σίγουρα. Υπήρχαν κι άλλοι παίκτες που μπορούσαμε να πάρουμε. Έπαιξε ρόλο το όνομά του και η επιθυμία του να παίξει. Ήταν πολύ σημαντικό. Όσο πέρναγε το διάστημα και εμφανίστηκε ο κορωνοϊός και η ομάδα είχε τεράστιο πρόβλημα, καθώς έχουν αναβληθεί παιχνίδια πρωταθλήματος, Κυπέλλου και Ευρωλίγκα και έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας, σίγουρα χρειαζόταν ενίσχυση η ομάδα. Πρέπει να περάσει μια περίοδος για να έρθουν οι παίκτες στην κατάσταση που έπρεπε. Κάναμε μια κίνηση που θα βοηθήσει φέτος με την προοπτική να βοηθήσει και την επόμενη περίοδο. Ήταν μια ενέργεια να φέρουμε τον παίκτη και να τον κρατήσουμε το καλοκαίρι, όπως κάναμε με τον Μαντζούκα και τον Κάτας. Εξελίχθηκε σε αναγκαία μεταγραφή και δεν θέλουμε να ριψοκινδυνεύοσουμε τους εγχώριους τίτλους».

Για το αν υπάρχει αίτημα αναβολής πρωταθλήματος για τα παιχνίδια του Κυπέλλου: «Υπάρχουν συζητήσεις με την ΕΟΚ για το πότε να μπει το Κύπελλο. Το εξ αναβολής με το Περιστέρι, ο ημιτελικός και ο τελικός. Η πρότασή μας είναι να γίνει όταν τελειώσει η κανονική περίοδος και πριν από τα πλέι οφ. Είναι πολύ βεβαρυμμένο το πρόγραμμα για να αναβληθεί το πρωτάθλημα κια να βάλουμε αγώνες κυπέλλου. Αυτό που ζητήσαμε εμείς και ελπίζουμε να το υιοθετήσει η ομοσπονδία είναι να γίνει το Κύπελλο αφού τελειώσει η κανονική περίοδος».

Για τον τρόπο που κινείται ο Παναθηναϊκός: «Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε κάποιες κινήσεις από τώρα. Τον παίκτη που πήρε η ΤΣΣΚΑ, τον Λούντμπεργκ τον είχαμε στο στόχαστρο εμείς. Έχουμε παίκτες στο στόχαστρο και κινούμαστε σε κάποιες θέσεις ώστε να είμαστε έτοιμοι για το καλοκαίρι. Η πρότασή μας απορρίφθηκε γιατί η προταση της ΤΣΣΚΑ ήταν μεγαλύτερη. Ένα μεγάλο κομμάτι εσόδων τα τελευταία χρόνια ίσως και του χρόνου να μην είναι σε πλήρη κανονικοτητα. Όσο ζούμε σε αυτή την ανασφάλεια και δεν είμαστε σίγουροι δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλες κινήσεις υψηλού ρίσκου. Πάμε βήμα βήμα βρίσκοντας στην πορεία όταν μας τύχει κάθε ευκαιρία που την αξιολογούμε και την κυνηγάμε. Θα κάνουμε απολογισμό στο τέλος της σεζόν και θα πάρουμε αποφάσεις για την επόμενη χρονιά. Όλα γίνονται μέρα με την μέρα».

Για τον Νέντοβιτς: «Μιλάμε με τον Νέντοβιτς. Έχουμε εκφράσει τν επιθυμία να παραμείνει. Του αρέσει εδώ, αλλά αν έρθει μια προσφορά μεγαλύτερη από τη δική μας δεν ξέρω τι θα αποφασίσει. Εμείς έχουμε εκφράσει ήδη την επιθυμία να τον ανανεώσουμε. Αυτό είναι σίγουρο. Δεν έχουμε βάλει χρονικό περιθώριο. Του είπαμε ότι η επιθυμία μας είναι να μείνει στην ομάδα».

Για Μήτογλου-Παπαπέτρου: «Το έχουμε πει και από την αρχή της σεζόν σε Μήτογλου και Παπαπέτρου. Είπαμε ότι λόγω της κατάστασης που είναι ρευστή να το αφήσουμε για το τέλος της σεζόν ώστε να δούμε πώς θα κινηθούμε».

Για την επόμενη σεζόν και το πλάνο του Παναθηναϊκού: «Η επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολη. Δεν θέλουμε να έχουμε ψευδείς προσδοκίες. Φέτος έχουμε αρχίσει από τώρα τον σχεδιασμό. Πέρυσι κληρονομήσαμε μια κατάσταση στα μέσα Ιουλίου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΚΑΕ είναι προς πώληση. Εμείς οφείλουμε να κάνουμε κάποιον προγραμματισμό. Αν βρεθεί νέος ιδιοκτήτης αλλάζουν τα δεδομένα. Εμείς δεν θέλουμε να αφήσουμε την ομάδα στο άγνωστο σε περίπτωση που δεν γίνει μεταβίβαση των μετοχών. Αν θέλετε την άποψή μου είναι δύσκολο να επενδύσει κάποιος χρήματα οπουδήποτε. Είναι λίγες οι επενδύσεις. Εμείς πιστεύαμε ότι η κατάσταση θα τελειώσει νωρίτερα, θα κινηθεί η αγορά και θα προχωράμε με κάποιες συζητήσεις. Όλα κινούνται με τον ρυθμό χελώνας. Μακάρι να τελειώσει αυτό σύντομα και να μπούμε σε κανονικότητα. Αλλά είναι μια εποχή δύσκολη και ασταθής για επενδύσεις. Αν υπάρχει κάποιος που θέλει να επενδύσει και να βάλει 25 εκατ. με τι δεδομένα να τα κάνεις; Τα σοβαρά funds αν δεν κάνουν μια πρόβλεψη δεν μπορούν να μπουν σε διαδικασία επένδυσης. Γι αυτό λέμε να τελειώσει αυτό σύντομα ώστε να παρουσιάσεις ένα πλάνο στον υποψήφιο επενδυτή».

Για την προσπάθεια που άρχισε από το καλοκαίρι: «Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που έχουμε πετύχει όσα έχουμε πετύχει. Όταν έφυγε ο Μάνος βρέθηκα σε μια κατάσταση δύσκολη αλλά επειδή ήξερα τι ανθρώπους έχω γύρω μου, όπως ο Διαμαντίδης, ο Αλβέρτης, ο Παππάς, ο Σταύρος Ντίνος, ο Ασημακόπουλος,. Γίναμε οικογένεια και σε αυτή την οικογένεια ενσωματώθηκαν και οι παίκτες. Και το κλίμα είναι κάτι το εξαιρετικό. Ζούμε αυτό που γίνεται το ευχαριστιόμαστε. Δεν μπορώ να πω ότι το διασκεδάζουμε, αλλά είναι μια διέξοδος το μπάσκετ και επειδή το αγαπάμε έχουμε καταφέρει αυτά που έχουμε καταφέρει. Έχουμε κάνει λάθη, αλλά ο κόσμος ξέρει ότι είναι λάθη απειρίας και πίεσης. Ευχαριστούμε τον κόσμο. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα να βγει η χρονιά και να στηρίζουμε την ομάδα».

Για τον Καντέρ: «Αν ο Καντέρ θέλει να έρθει θα το συζητήσουμε. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις. Πρέπει να πουλήσουμε πολλές φανέλες για να έρθει».

Για τα λάθη που έχουν γίνει: «Πιο πολύ τα λάθη ήταν επικοινωνιακά παρά ουσίας. Στο στήσιμο της ομάδας δεν κάναμε σοβαρά λάθη. Όλοι ξέρουν πόσο τραβάει τα φώτα η ομάδα και πόσο αυστηρά είναι τα μέτρα για δημόσιες τοποθετήσεις των ανθρώπων της ομάδας. Η αυστηρή οδηγία είναι επειδή δεν θέλουμε να υποπέσουμε σε λάθη και να δημιουργούμε εντυπώσεις. Δεν θέλουμε να μιλάμε πολύ για να μην δημιουργούμε θέμα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News