Γίνεται ντοκιμαντέρ η υπόθεση Πιτίνο στο Λούιβιλ

Οι δηλώσεις Πιτίνο μετά τη νίκη επί της Ζενίτ

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο HBO θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ με τίτλο «To σχέδιο» και αφορά στο σκάνδαλο του 2017 που κόστισε τη δουλειά του Ρικ Πιτίνο στο Λούιβιλ.

Τον κεντρικό ρόλο στο ντοκιμαντέρ κρατάει ο άνθρωπος κλειδί της ιστορίας. Ο Κρίστιαν Ντόουκινς που έπαιξε το ρόλο του ‘’μεσολαβητή’’ στην υπόθεση. Όταν το FBI παγίδεψε τα τηλέφωνα των εμπλεκόμενων στην ιστορία επικοινώνησε με τον Ντόουκινς που ήταν ο μεσάζοντας στις υποθέσεις διαφθοράς.

Η πρόταση ήταν απλή: Η μας βοηθάς να πιάσουμε τους ένοχους προπονητές ή πας φυλακή! Με βάση τα αδικήματα της δωροδοκίας προπονητών και της διαφθοράς των προγραμμάτων ο Ντόουκινς κινδύνευε με ποινή φυλάκισης που μπορούσε να φτάσει τα 200 χρόνια!!! Ο Ντόουκινς αρνήθηκε να συνεργαστεί και το FBI τον συνέλαβε στη διάρκεια ενός ραντεβού με τον προπονητή της ομάδας μπάσκετ της Αριζόνα Σον Μίλερ που πάντως είχε αρνηθεί όλες τις προτάσεις του Ντόουκινς!

Ο Μίλερ όπως και ο Πιτίνο δεν αντιμετώπισαν ποτέ καμία επίσημη κατηγορία αλλά σε αντίθεση με τον κόουτς του πανεπιστημίου της Αριζόνα ο Πιτίνο έχασε τη δουλειά του και βρήκε τον….δρόμο για τον Παναθηναϊκό και τη χώρα μας.

Ο Ντόουκινς μετά την άρνηση του να συνεργαστεί πέρασε από δίκη για δύο διαφορετικές κατηγορίες, καταδικάστηκε με μικρές ποινές και στις δύο και είναι εκτός φυλακής γιατί έχει καταθέσει έφεση.

Για χρόνια ήταν διαμεσολαβητής σε συμφωνίες μεταξύ παικτών, κολεγίων και εταιρειών αθλητικών ειδών αλλά πλέον έχει εγκαταλείψει τον χώρο και είναι ατζέντης καλλιτεχνών. Στο ντοκιμαντέρ θα ακουστούν και μερικές από τις ηχογραφημένες συνομιλίες που κατέγραψε το FBI με συζητήσεις του Ντόουκινς αλλά σε καμία απ΄ αυτές δεν υπάρχει ο Πιτίνο.

Πληροφορίες: NOVA

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News