Αυτή η πρόκριση ΔΕΝ θα χαθεί!

Αυτή η πρόκριση ΔΕΝ θα χαθεί!

Έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ήταν καλύτερος κόντρα στο Βόλο και νίκησε με 2-1. Μακέντα και Αλεξανδρόπουλος τα γκολ των πρασίνων, κράτησε «ζωντανούς» τους Θεσσαλούς ο Φερνάντες.

Οι πράσινοι είχαν ένα καλό πρώτο ημίχρονο με την πρώτη «καμπάνα» στο Βόλο να έρχεται μετά το πρώτο τέταρτο, όταν από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ, ο Μαουρίσιο έπιασε μια κεφαλιά, η οποία πέρασε άουτ. Στο 24ο λεπτό ο Παλάσιος βρήκε ελεύθερο μέσα στην περιοχή τον Μακέντα, ο Ιταλός με δύο επαφές «πυροβόλησε» στη δεξιά γωνία του Κότνικ και έγραψε το 1-0.

Το Τριφύλλι θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του στο φινάλε του ημιχρόνου, όταν οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν αλλεπάλληλες επιθέσεις, με κυριότερη την κεφαλιά του απροστάτευτου Βέλεθ στο 43ο λεπτό που πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας.

Στο πρώτο πεντάλεπτο του β’ μέρους ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο γήπεδο με ευκαιρία και γκολ. Αρχικά, σουτ του Αϊτόρ έξω από την περιοχή κατέληξε στην αγκαλιά του Κόντικ. Όμως, στιγμές αργότερα, ήρθε το 2-0 για το Τριφύλλι με τον Αλεξανδρόπουλο να κλέβει από τον Τσοκάνη και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με τη βοήθεια του δοκαριού. Παρόλα αυτά, οι Θεσσαλοί αντέδρασαν γρήγορα στην πρώτη τους ουσιαστική ευκαιρία στο ματς με φοβερό σουτ του Φερνάντες στη δεξιά γωνία του Διούδη.

Ο Ιβάν φρέσκαρε το κέντρο στο 69ο λεπτό με Ρούμπεν στη θέση του Βίγια και την επίθεση στο 77ο λεπτό με Χατζηγιοβάνη και Βιτάλ, αντί Αϊτόρ και Παλάσιος. Ο Βραζιλιάνος είχε μια απίστευτη απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 81ο λεπτό, ωστόσο, ο Κότνικ έδιωξε σε κόρνερ με τη βοήθεια του δοκαριού.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Παλάσιος, Μακέντα.

ΝΠΣ Βόλος (Γκιγέρμο Αμπασκάλ): Κότνικ, Πουρίτα, Γκιουλέν, Ρίνερ, Φεράρι, Τσοκάνης, Ρεγκατέν, Νίνης, Μπαρτόλο, Φαν Βέερτ, Τερεζίου.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News