Ατρόμητος - Παναθηναϊκός: Η κριτική των πρασίνων

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός: Η κριτική των πρασίνων

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο Αθηνών.

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο Αθηνών.

Παρά το γεγονός πως παραβιάστηκε η εστία του μετά από 700 λεπτά, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει αήττητος μέσα στο 2021 με τέταρτο συνεχόμενο διπλό και βρίσκεται πλέον, σε απόσταση…. αναπνοής από την τετράδα. Ο Λάσλο Μπόλονι αντέδρασε στην προβληματική εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, βάζοντας στη μία ώρα παιχνιδιού τις δύο νέες προσθήκες, τους Ενγκμπακοτό και Σανκαρέ. Αμφότεροι ήταν εκείνοι, που συμμετείχαν στο γκολ της νίκης με τον πρώην παίκτη της ΤΣΣΚΑ Σόφιας να ανοίγει λογαριασμό στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Λάσλο Μπόλονι (8,5/10): Ο Ρουμάνος τεχνικός ήταν εξ αρχής, ανήσυχος με τη λειτουργία της ομάδας στο κέντρο. Για αυτό, και δεν άργησε να προχωρήσει σε αλλαγές δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης με το… καλημέρα στους Σανκαρέ – Ενγκμπακοτό. Επέμενε στη διεκδίκηση χαμένων μπαλιών και στο υψηλό πρέσινγκ (έτσι, ήρθε το δεύτερο γκολ του Καρλίτος). Συνολικά, το κοουτσάρισμα του ήταν ορθολογικό. Εννέα νίκες στα τελευταία δώδεκα ματς για τον πράσινο τεχνικό.

Σωκράτης Διούδης (8/10): Ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν φέρει ευθύνη σε κάποιο από τα δύο τέρματα που δέχθηκε. Δεν γινόταν να βγάλει εκτός εστίας, ούτε την καρφωτή κεφαλιά του Γούτα, ούτε την εξ επαφής νέα κεφαλιά του Αγκάγιεφ. Είχε σωστές αντιδράσεις στο 25′ και στο 30′, ενώ από δική του μπαλιά στο Ενγκμπακοτό, έγινε το 3-2 από τον Σανκαρέ. Το δικό του σερί της απαραβίαστης εστίας έληξε στα 770 λεπτά!

Μπαρτ Σένκεφελντ (-): Αγωνίστηκε για 30 λεπτά, διότι τραυματίστηκε σε μια στατική φάση του Ατρομήτου. Μέχρι και εκείνο το σημείο, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Τον αντικατέστησε ο Νιάς.

Φρανς Βέλεθ (9/10): Μεγάλο παιχνίδι από τον Ισπανό αμυντικό, ο οποίος πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με τα πράσινα από νωρίς στο ματς, στο 10ο λεπτό. Κέρδισε όλες τις μάχες στην άμυνα, δεν τον προσπέρασε κανείς και ήταν αναμφίβολα, ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση. Σκόραρε, δημιούργησε τις συνθήκες για το λάθος του Γιαννιώτη με δική του μακρινή μεταβίβαση στο 48′, όταν και έγινε το 2-1 από τον Καρλίτος, έδωσε αμέτρητες απαντήσεις στην άμυνα και εναρμονίστηκε με τον Νιάς στο κέντρο της άμυνας.

Γιοάν Μολό (6,5/10): Δεν είχε τη φαρμακερή σέντρα, όμως, ο Γάλλος απασχόλησε τους Περιστεριώτες από τα δεξιά σε σημαντικό βαθμό, για να δημιουργηθούν ρήγματα. Ανασταλτικά δεν αντιμετώπισε προβλήματα, θα μπορούσε να αποφύγει μια ανόητη κίτρινη κάρτα, διότι στη συνέχεια, αναγκάστηκε να «χορέψει» γύρω από τη φωτιά.

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης (4/10): Δεν είχε καλή απόδοση στο ματς ο Χατζηθεοδωρίδης. Δεν κράτησε μπάλα, είχε αρκετές λανθασμένες επιλογές, ενώ δεν πήρε και κάποια πρωτοβουλία στην επίθεση.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (6/10): Δεν ανταποκρίθηκε στα «πρέπει» του Μπόλονι στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, με την επιστροφή του στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο μέρος, ανέβασε απόδοση και έγινε πιο αισθητός στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Λούκας Βιγιαφάνιες (5/10): Δεν έδωσε το κάτι παραπάνω στο κέντρο του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι ποντάρουν πολλά σε εκείνον, αναφορικά με την κυκλοφορία της μπάλας, και σε αυτό το κομμάτι, δεν «τάισε» τους Καρλίτος, Καμπετσή και Χατζηγιοβάνη, ή τους ακραίους μπακ. Είχε μια τελική στο 40′ με μια κεφαλιά ψαράκι που έσβησε στα χέρια του Γιαννιώτη. Σωστά έγινε αλλαγή στο 60′ για να μπει ο Σανκαρέ.

Μαουρίσιο (6/10): Και ο Βραζιλιάνος δεν βρέθηκε στην καλύτερή του βραδιά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, που δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει ηρεμία στο κέντρο. Παρόλα αυτά, δεν πτοήθηκε και στο β’ ημίχρονο, μαζί με τους Αλεξανδρόπουλο και Σανκαρέ, έφερε το παιχνίδι στα μέτρα των πρασίνων.

Τάσος Χατζηγιοβάνης (6/10): Έδειξε ορεξάτος από το ξεκίνημα του αγώνα και ολοκλήρωσε το ματς με μια ασίστ στο πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού με τον Βέλεθ. Συνολικά, έτρεξε πολλά χιλιόμετρα και έδειξε την απαιτούμενη πυγμή. Δεν είχε κάποια άλλη σημαντική στιγμή στο επιθετικό κομμάτι για το Τριφύλλι. Άφησε τη θέση του στον Ιωαννίδη στο 75′.

Αργύρης Καμπετσής (4/10): Δεν μπήκε ιδιαίτερα στο πνεύμα του αγώνα. Μετά από ένα σερί καλών εμφανίσεων, ο νεαρός επιθετικός «προσγειώθηκε» αποδοτικά στο Περιστέρι. Δεν σημείωσε κάποια ευκαιρία, ενώ θα μπορούσε η συνεισφορά του στην άμυνα να ήταν μεγαλύτερη. Παρέδωσε την σκυτάλη στον Ενγκμπακοτό στο 60′.

Καρλίτος (6/10): Ο Ισπανός βοήθησε στο υψηλό πρέσινγκ στο πρώτο ημίχρονο, δικαιώθηκε στις αρχές του β’ μέρους, καθώς ήταν παρόντας στην γκάφα του Γιαννιώτη για το 2-1 του Παναθηναϊκού. Έκανε, ακόμη, ένα ωραίο σουτ από δύσκολη θέση στο 57′. Αποχώρησε στο 75′ για να περάσει στο χορτάρι ο Μακέντα.

Σέικ Νιάς (7,5/10): Μεγάλο ταλέντο από τη Λιλ φαίνεται πως «έδεσε» ο Παναθηναϊκός μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Ο 21χρονος Σενεγαλέζος έπαιξε με μια προπόνηση για 55 λεπτά (χωρίς τις καθυστερήσεις) και έδειξε την ποιότητά του στο κέντρο της άμυνας. Με θάρρος και σιγουριά, δεν άφησε πολλά περιθώρια στους αντιπάλους του. Επίσης, δεν φέρει ιδιαίτερη ευθύνη στο τέρμα του Αγκάγιεφ (όσο ο «Χάτζη» που έπρεπε να μαρκάρει τον Γκάλο).

Σανκαρέ (7,5/10): Ονειρικό ντεμπούτο για τον υψηλόσωμο χαφ. Είναι ιδιαίτερα παρεμβατικός στο κέντρο, βγαίνει πρώτος στις διεκδικούμενες μπάλες, «βλέπει» γήπεδο και πατάει περιοχή. Με λίγη… περιπέτεια και τη βοήθεια του δοκαριού χάρισε στον Παναθηναϊκό ένα σπουδαίο τρίποντο με το τέρμα του στο 85′.

Γενί Ενγκμπακοτό (7,5/10): Ο προικισμένος σκόρερ και πασέρ της Μετς, και μετέπειτα της Γκινγκάμπ, πριν γίνει κάτοικος Αθήνας, με μια επαφή του στην μπάλα, ξεκλείδωσε από τα αριστερά το παζλ της άμυνας του Ατρομήτου, και με μια φοβερή μπαλιά «πάρε-βάλε», έχρισε σκόρερ τον Σανκαρέ. Θετικό το πρώτο δείγμα και του νεοαποκτηθέντα εξτρέμ.

Φώτης Ιωαννίδης (5/10): Έπαιξε στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και βοήθησε στο πρέσινγκ της ομάδας ψηλά. Παραμένει βασικό «όπλο» του Μπόλονι στην επίθεση.

Φεντερίκο Μακέντα (3/10): Δεν είχε κάποια ουσιαστική επιρροή στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News