Απώλειες παικτών, όχι, όμως... βαθμών - Πρώτο «διπλό» ο Παναθηναϊκός!

Απώλειες παικτών, όχι, όμως... βαθμών - Πρώτο «διπλό» ο Παναθηναϊκός!

Το πρώτο του διπλό στο πρωτάθλημα έκανε ο Παναθηναϊκός στο Πανθεσσαλικό απέναντι στη Λαμία με 3-1. Ο Λούντκβιστ ισοφάρισε, «καθάρισαν» Μακέντα και Μαουρίσιο, το σκορ άνοιξε ο Αραμπούλι για τους γηπεδούχους.

Κάκιστο ημίχρονο πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός στο Πανθεσσαλικό Στάδιο απέναντι στην κλειστή άμυνα της Λαμίας. Το Τριφύλλι με Λούντκβιστ, Ρούμπεν και Βιγιαφάνιες στη δημιουργία δεν έβγαλε κάποια κλασσική φάση. Ο Σουηδός είχε μερικές… εμπνεύσεις, αλλά δεν ανησύχησε ιδιαίτερα ο Γκαραβέλης.

Στο 24ο λεπτό ο Βιτάλ δοκίμασε το πόδι του, αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το ίδιο συνένη και στο 33′ με τον Βραζιλιάνο να μην καταφέρνει να απειλήσει ιδιαίτερα τους γηπεδούχους.

Δύο λεπτά αργότερα, ήρθε το γκολ από τον Αραμπούλι, ο οποίος έμεινε αφύλακτος στην «καρδιά» της περιοχής του Παναθηναϊκού και με κεφαλιά νίκησε τον Μπρινιόλι στην αριστερή του γωνία. Σοβαρό μερίδιο ευθύνης έχει ο Κώτσιρας, που δεν σταμάτησε τον Μανούσο στη σέντρα από τα δεξιά.

Από τακουνάκι του Λούντκβιστ στο 43′ ο Χουάνκαρ βρέθηκε εντός της περιοχής, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν ικανοποιητικό. Ο Γιοβάνοβιτς, που αναγκάστηκε να αποσύρει εκτάκτως τον Καρλίτος κοντά στο μισάωρο, δεν έκανε κάποια αλλαγή στη διακοπή του ημιχρόνου.

Οι πράσινοι ανέβασαν «στροφές» στην επιστροφή των ομάδων στο γήπεδο, απείλησε με τον Μακέντα στο 49′ και σκόραρε το 1-1 με τον Λούντκβιστ στο 56′. Ο Σουηδός συνεργάστηκε με τον Βιγιαφάνιες, βρέθηκε σε θέση βολής και «εκτέλεσε» τον Γκαραβέλη για την ισοφάριση. Μετέπειτα, το Τριφύλλι απείλησε με τον Χατζηγιοβάνη, αλλά η μπάλα «έσβησε» με διπλή προσπάθεια στην αγκαλιά του Έλληνα τερματοφύλακα.

Για δεύτερη φορά στο ματς ο Γιοβάνοβιτς έκανε αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο σκόρερ του τέρματος της ισοφάρισης έφυγε υποβασταζόμενος από το χορτάρι και πέρασε στο γήπεδο ο Αϊτόρ. Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Παλάσιος στο 82′ με το σουτ του «Τούκου» από καλό σημείο να μην είναι τόσο δυνατό.

Στο 84′ ο Βραζιλιάνος κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε σωστά ο Μακέντα με δύναμη στη δεξιά γωνία του Γκαραβέλη.

Δύο λεπτά μετά, ο Μαουρίσιο τελείωσε το ματς με όμορφο κοντινό πλασέ, έπειτα από ωραία δημιουργία.

Οι ενδεκάδες:

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαζουλουξής, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης, Γκέντσογλου, Μπεχαράνο, Μανούσος, Αραμπούλι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Λούντκβιστ, Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης, Βιτάλ, Καρλίτος.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News