Οι... αποκαλύψεις του Στραματσόνι!

Οι... αποκαλύψεις του Στραματσόνι!

Ο Αντρέα Στραματσόνι μίλησε σε ιταλική εφημερίδα για την τακτική που χρησιμοποιεί στον Παναθηναϊκό.

O προπονητής του Παναθηναϊκού αποκάλυψε το αγαπημένο του σύστημα, εξήγησε πως δουλεύει τις στατικές φάσεις και ανέφερε τους τρεις κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται για την εφαρμογή του.

[ads2]

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού φιλοξενήθηκε στην «Tuttosport» και του ζητήθηκε να αναλύσει τους τρόπους προπόνησης που χρησιμοποιεί στο «τριφύλλι» αλλά και τις αγαπημένες του τακτικές. «Σε αυτή την εμπειρία μακριά από την Ιταλία, σίγουρα το να κατανοήσω τα χαρακτηριστικά των αντιπάλων μας έχει παίξει για εμένα σημαντικό ρόλο», είπε αρχικά ο Στραματσόνι.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Σε αντίθεση με το ιταλικό πρωτάθλημα, στο εξωτερικό έχουν την τάση να φροντίζουν λιγότερο την τακτική. Ο στόχος είναι να επιβληθείς ανεξάρτητα από το παιχνίδι του αντιπάλου. Στη δική μας προετοιμασία πριν τον αγώνα, υπάρχει μια σύσκεψη με τη χρήση του βίντεο το Σάββατο και την Κυριακή λίγο πριν κατευθυνθούμε στο γήπεδο είναι για λίγο αφιερωμένο αποκλειστικά στις στημένες φάσεις».

Σύμφωνα με τους Ιταλούς, το αγαπημένο σύστημα του Στραματσόνι στο «τριφύλλι» είναι το 4-3-3, κάτι που προσπάθησε να κάνει ερχόμενος στα μέσα της σεζόν, εγκαταλείποντας το 3-5-2 με το οποίο έπαιξε σε Ίντερ και Ουντινέζε. Ο «Στράμα» μίλησε και για κανόνες που έχει ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του ειδικότερα στη μεσαία γραμμή και αφορούν τις μεταβιβάσεις και τις τοποθετήσεις τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News