Άνετη βραδιά στη Σουηδία

Άνετη βραδιά στη Σουηδία

Με σοβαρότητα, πειθαρχία και …εξυπνάδα στο παιχνίδι του, ο Παναθηναϊκός πέρασε μια …άνετη βραδιά στο Tele2 Arena, κέρδισε και στη Στοκχόλμη την ΑΪΚ και προκρίθηκε δίκαια στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Στραματσόνι επέλεξε και στη Σουηδία «συνταγή» …Λεωφόρου με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, «θωράκισε» τα μετόπισθεν της ομάδας του και – κυρίως στο πρώτο ημίχρονο – έδωσε αρκετό χώρο στους γηπεδούχους.

[ads2]

Οι Πράσινοι απειλήθηκαν ελάχιστα από τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο, οι οποίοι επέλεξαν την ίδια στρατηγική με το Τριφύλλι και πήραν ελάχιστα επιθετικά ρίσκα. Μετά τα .. «σβηστά» σαρανταπέντε λεπτά του πρώτου μέρους, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να «χτυπήσει» την ΑΪΚ στην κόντρα και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση με το όμορφο και γρήγορο γκολ του Ιμπάρμπο, ο οποίος συνεργάστηκε υποδειγματικά με τον Μπεργκ.

Το τέρμα του Τριφυλλιού ήταν αρκετό για να δώσει αρκετούς πόντους ψυχολογίας στους παίκτες του Στραματσόνι και ανάγκασε τους γηπεδούχους να …βγουν από το «καβούκι» τους. Ο Παναθηναϊκός «πλήγωσε» τους Σουηδούς για δεύτερη φορά και πάλι σε κόντρα επίθεση με τον «κανονιέρη» τους, Μάρκους Μπεργκ και στη συνέχεια οι Πράσινοι διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι, επιστρέφοντας στην Ελλάδα με την πρόκριση και σημαντικούς βαθμούς για το σύλλογο και τη χώρα μας.

Σταθερός και σε αυτό το παιχνίδι ο Στιλ, εξαιρετικός ο Μολέντο, ψύχραιμος ο Κουτρουμπής, αρκετές λανθασμένες τοποθετήσεις από τον Ιβανόφ.

Ο Γουακάσο προσπάθησε αρκετά, αλλά φάνηκε ότι δεν …έχει τη θέση του αριστερού μπακ- χαφ, ενώ ο Μέστο περιορίστηκε στα αμυντικά του καθήκοντα.

Ο Λεντέσμα βοήθησε με την εμπειρία του στο πρώτο μέρος, ο Ζέκα κάλυψε κάθε …σπιθαμή του γηπέδου, ενώ πειθαρχημένος ήταν στο παιχνίδι του και ο Λουντ. Ο Ιμπάρμπο έδειξε την ποιότητα του στη φάση του γκολ, ωστόσο παραμέλησε αρκετά τα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ ο πεισματάρης Μπεργκ – αν και δεν τροφοδοτήθηκε από τους συμπαίκτες του – ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του στη Σουηδία.

Σωστά «διάβασε» το ματς ο Στραματσόνι, ο οποίος επέλεξε συντηρητική και έξυπνη τακτική, ενώ και οι αλλαγές του Ιταλού τεχνικού έγιναν την κατάλληλη στιγμή.

novasports.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News