Αγάπη που ‘γινες... τρίποντο μαχαίρι!

Αγάπη που ‘γινες... τρίποντο μαχαίρι!

Τα στεφάνια του Βενετόκλειου μπορεί να τρέχουν ακόμα στους γιατρούς για εξετάσεις μετά τα… βάναυσα χτυπήματα που τους προκάλεσαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού από τα 6,75μ. στο προχθεσινό νικηφόρο ματς με τον Κολοσσό.

Οι «πράσινοι» έκαναν τα στεφάνια να αναστενάξουν καθώς είχαν 4/28τρίπ., δηλαδή σούταραν με ποσοστό σχολικής ομάδας (14,3%).

[ads2]

Τέτοια τραγικά ποσοστά έχει ξανακάνει ο Παναθηναϊκός φέτος. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η ομάδα έχει θέμα από τα 6,75μ. και το τρίποντο αποτελεί ανοιχτή πληγή για τους «πράσινους». Κάθε άλλο… Κι όσο κι αν λένε ότι οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια, στην περίπτωση του Παναθηναϊκού τη λένε. Ο Παναθηναϊκός σουτάρει με σχετικά ικανοποιητικά ποσοστά από τα 6,75μ. Στην Ευρωλίγκα έχει μ.ό. 35% στα σουτ τριών πόντων και στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ έχει 33,3%.

Πάνω από Ρεάλ και Ολυμπιακό

Στην Ευρωλίγκα μάλιστα ο Παναθηναϊκός είναι στη 12η θέση της λίστας με τα ποσοστά ευστοχίας των ομάδων από το τρίποντο φέτος. Και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι «πράσινοι» είναι πιο πάνω στη λίστα από άλλες μεγάλες ομάδες όπως τον Ολυμπιακό (16ος με 34,27%) ή τη Ρεάλ (18η με 34,06%).

Δεν έχει εμμονές με το τρίποντο

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι από τις ομάδες που επιλέγουν να ζήσουν και να πεθάνουν με το τρίποντο. Γενικά δεν πάει σε σχετικά πολλά σουτ τριών πόντων. Επιλέγει πιο πολύ να χτυπάει με δίποντα και δη δίποντα κοντά στο ζωγραφιστό. Στην Ευρωλίγκα έχει κάνει 753 δίποντα και μόνο 334 τρίποντα και στην Α1 έχει 628 δίποντα και 378 τρίποντα. Το γεγονός ότι στο πρωτάθλημα δείχνει να επιλέγει να κάνει περισσότερα τρίποντα έχει την εξήγησή του. Οι αντίπαλοί του (πλην Ολυμπιακού, Αρη, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) είναι σαφώς πολλά σκαλοπάτια πιο κάτω από τους αντίστοιχους αντιπάλους του στην Ευρωλίγκα και έτσι η ομάδα δεν έχει άγχος και στα ματς αυτά οι «πράσινοι» θα κάνουν και κάποια τρίποντα παραπάνω. Εκεί οφείλεται και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των παικτών του σουτάρει με πολύ μεγαλύτερα ποσοστά στα τρίποντα στην Ευρωλίγκα απ’ ό,τι στην Α1.

 

 
Αγάπη που ‘γινες... τρίποντο μαχαίρι

 

Οι πολυβολητές Φελντέιν και Φώτσης

Ο Φελντέιν αποτελεί τον πιο αξιόπιστο σουτέρ της ομάδας από τα 6,75μ. στην Α1 με ποσοστό 46,6%. Στην Ευρωλίγκα, όμως, ο… τρίποντος πιστολέρο του «τριφυλλιού» είναι άλλος και δεν ανήκει καν στη γραμμή των γκαρντ. Ο λόγος για τον Αντώνη Φώτση, ο οποίος έχει μ.ό. 47,6% στα σουτ τριών πόντων.

Τα ματς που θέλει να ξεχάσει

Το προχθεσινό ματς με τον Κολοσσό δεν ήταν το μόνο που οι «πράσινοι» παίκτες… πετούσαν τούβλα στα στεφάνια και κόντεψαν να τα γκρεμίσουν. Ο Παναθηναϊκός είχε και κάποιες άλλες τέτοιες κακές βραδιές, τις οποίες θέλει να ξεχάσει.

ΑΝΑΣΤΕΝΑΞΑΝ ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ
Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρ. 63-74 3/24 12,5%
Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 77-52 2/14 14,3%
Κολοσσός – Παναθηναϊκός 64-77 4/28 14,3%
Αρκαδικός – Παναθηναϊκός 61-78 4/23 17,4%
Παναθηναϊκός – Ζιελόνα Γκόρα 71-68 5/27 18,5%

GoalNews

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News