«Αν αδειάσει ο Μαρίνος, θα φύγει από τον Παναθηναϊκό»

Οι δηλώσεις του Ουζουνίδη μετά το ματς

Ο Σπύρος Διαμαντόπουλος, ο πιστός συνεργάτης του Μαρίνου Ουζουνίδη, μίλησε στην εφημερίδα Livesport για το ενδεχόμενο της αποχώρησης του Εβρίτη τεχνικού από τον Παναθηναϊκό και όχι μόνο.

Σε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη ο άτυπος… τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις σε σημαντικότατες ερωτήσεις, που αφορούν τους φιλάθλους των πρασίνων.

Ακολουθούν ορισμένα αποσπάσματα

Για τον λόγο που δέχθηκε την πρόταση από τον Παναθηναϊκό και αν το ξαναέκανε: «Δέχθηκα την πρόταση για τον Μαρίνο. Ξεκάθαρα. Αν μου το ζητούσε ο Μαρίνος, φυσικά. Όχι μόνο επειδή είναι φίλος μου, αλλά γιατί τον θαυμάζω και γιατί ξέρω τη δουλειά του».

Για την εικόνα που είχαν σχετικά με το τι θα έπραττε ο Γιάννης Αλαφούζος: «Είχαμε την εικόνα ότι θα παρέμενε στην ομάδα με την τάση να αποχωρήσει όταν ομαλοποιούνταν τα πράγματα και βρισκόταν διάδοχη κατάσταση. Μέχρι τότε θεωρούσαμε ότι θα παρέμενε στην ομάδα ως εγγυητής. Δεν είχαμε την εικόνα της άμεσης αποχώρησης. Βλέπαμε έναν άνθρωπο που είχε κουραστεί μεν, αλλά ήταν δεσμευμένος απέναντι στο μπάτζετ των 11 εκ. ευρώ. Είχαν έρθει και κάποια χρήματα από πωλήσεις. Οπότε ναι, υπήρξε μεγάλος αιφνιδιασμός».

Για το αν πέρασε τότε από το μυαλό του Ουζουνίδη να φύγει εκείνη την περίοδο: «Καθόλου. Βεβαίως σε αυτές τις ερωτήσεις πρέπει να απαντήσει ο ίσιος, αλλά λόγω της φιλίας μας μπορώ να πω κάποια πράγματα… Το παλεύει ακόμη. Ο Έλληνας έχει μια λέξη στο λεξιλόγιό του που λέγεται φιλότιμο.  Και στη λογική ότι έχει περάσει από τον Παναθηναϊκό θέλει να τιμήσει τον σύλλογο»

Για το αν θα μείνει ή θα φύγει από τον Παναθηναϊκό ο Ουζουνίδης: «Όταν ο Μαρίνος αποφασίσει κάτι, δεν μπορεί να τον κάνει καλά κανένας… Ο Μαρίνος αν αδειάσει ένα πρωί είμαι σίγουρος ότι θα φύγει από τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι και στα καλύτερα, αλλά δεν είναι τελείως άδειος… Φυσάει και ξεφυσάει κάθε μέρα…».

Για την υπόθεση Χουλτ και για το αν έχει προτάσεις από Σταντάρ και ΠΑΟΚ: «Πάμε μέρα μέρα. Εισπράττω από το παιδί μια μεγάλη αγάπη για τον σύλλογο και ότι θα αποχωρήσει μόνο αν ο Παναθηναϊκός πάρει ένα σημαντικό ποσό. Δεν ισχύει για Σταντάρ και ΠΑΟΚ. Η Σταντάρ είχε καταθέσει επίσημη πρόταση το καλοκαίρι που δεν προχώρησε κατ΄ επιθυμία του παιδιού. Θεωρώ ότι οι μεγάλες ομάδες (στην Ελλάδα) ως προς τους παίκτες του Παναθηναϊκού κρατάνε μια ορθή στάση…».

Για τον Τσάβες: «Είμαστε όλοι απογοητευμένοι από τη συμπεριφορά του. Για τον Ουζουνίδη έχει πρακτικά τελειώσει το θέμα. Γι΄ αυτόν ο Τσάβες δεν υπάρχει. Μόνο αν επιστρέψει και ταπεινωθεί πρώτα απέναντι στην ομάδα και μετά στον προπονητή του και αυτό συμβεί εντός λογικού χρονικού πλαισίου όπως ορίζει ο κανονισμός της ΦΙΦΑ».

Για το νούμερο του χρέος και πόσα χρήματα θα πρέπει να βάλει κάποιος που θα αναλάβει την ομάδα: «Πιστεύω σε αυτά που έδωσε η ΠΑΕ δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω για τα 47 εκ… Αν ισχύσουν οι δεσμεύσεις του κ. Αλαφούζου (ότι θα καλύψει 20-25εκ.) αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός νομίζω ότι με 15 εκ. ευρώ μπορεί να μην πέσει στα βράχια. Υπό τις προϋποθέσεις που ανέφερα. Μιλάω ξεκάθαρα για τις οφειλές και όχι για το ρόστερ της επόμενης μέρας, το οποίο κάθε επιχειρηματίας μπορεί να το διαχειριστεί όπως εκείνος επιθυμεί»

Για το αν είναι στεναχωρημένοι με τους Καρβουνίδη-Λυμπερόπουλο: «Δεν θυμώνω με τον Χρήστο γιατί ήθελε πάντα να είναι στην ΑΕΚ. Θεωρώ όμως ότι θα μπορούσε η όλη διαδικασία να πάει ένα μήνα μετά για να προετοιμαστούμε και να βρούμε τη διάδοχη κατάσταση. Ενώ μας το είπε και συμφωνήσαμε να πάμε σε συγκεκριμένη διαδικασία έγινε πολύ νωρίτερα, πιο βίαια. Θεωρώ μεγάλο unfair το χρονικό διάστημα που προανέφερα».

Για το γεγονός πως η αγορά γνωρίζει ότι ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη να πουλήσει:«Αν αισθανθώ ότι κάποιος βίαια θα προσπαθήσει να αποκτήσει ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού στην ανάγκη μας επάνω δεν θα το επιτρέψω να συμβεί ποτέ. Αν αισθανθώ ότι πάνε να μου το κάνουν εσωτερικά θα είναι η μέρα που θα πω “γεια σας”».

Για το αν θα αποκτηθούν παίκτες τον Γενάρη: «Αυτή τη στιγμή φαντάζει απίστευτα δύσκολο. Η ομάδα βαδίζει, δυστυχώς, ολοταχώς αρχικά προς την απαγόρευση μεταγραφών και στη συνέχεια απαγόρευση συμμετοχής στην Ευρώπη. Είναι πολύ δύσκολο να λες σε ποδοσφαιριστές να έρθουν στην ομάδα γιατί η εικόνα του Παναθηναϊκού στην ευρωπαϊκή αγορά τα τελευταία 4 χρόνια έχει αμαυρωθεί».

Για τις 13 μεταγραφές, το ποιες έχουν βγει, τον Μουνιέ: «Θεωρώ ότι όλες σε έναν κανονικό Παναθηναϊκό θα βγουν και πιστεύω ότι θα ξαναγίνει κανονικός. Πιστεύω ότι θα βγει. Θέλει το χρόνο του. Προέρχεται από αγωνιστική απραξία, για αυτό και τον πήραμε σε πολύ χαμηλή τιμή. Θεωρώ πάντως ότι αν αύριο ερχόταν στον Παναθηναϊκό ο Μάρκο Λιβάια, ο οποίος διαπρέπει στην ΑΕΚ, σε 10 μέρες δεν θα ήταν έτσι όπως είναι. Θα αρχίσουν να μειώνονται τα ποσοστά επιτυχίας του. Το ασταθές περιβάλλον που ζούμε δεν μας βοηθάει να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τους ποδοσφαιριστές μας».

Για το αν πληρώνονται οι εργαζόμενοι τώρα στον Παναθηναϊκό: «Όχι κανείς. Ούτε στην ΠΑΕ ούτε στην ομάδα. Γίνονται προσπάθειες και καλύπτουμε κάποια μέρη των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών και κατά καιρούς βάζουμε έναν μισθό έναντι πέντε μισθοδοσιών που είναι ‘μέσα’ στους άλλους εργαζόμενους».

Για το πώς τα βγάζουν πέρα οι χαμηλόμισθοι: «Ισχύει η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Αν πήγαινε ο καθένας πριν με το αμάξι του ξεχωριστά στη δουλειά τώρα πηγαίνει ένας και μαζεύει πέντε και έρχονται όλοι μαζί. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους στον Παναθηναϊκό και τις οικογένειές τους που τους στηρίζουν. Δεν μπορώ να σκεφτώ πώς θα κάνουν Χριστούγεννα αυτοί οι άνθρωποι».

Για το αν έχουν όλα τα απαραίτητα υλικά: «Όχι. Μπορεί να λείπει υλικό αποθεραπείας. Μπορεί συμπληρώματα διατροφής. Μπορεί να μην έχουμε όλο το πακέτο. Κομμάτι του».

Για το πόσο μπορεί να επηρεάσει αγωνιστικά μια τέτοια διαδικασία: «Ας το κρίνει ο καθένας. Δεν καλύπτονται π.χ. τα είδη πρώτης ανάγκης στο φυσιοθεραπευτικό υλικό. Από παντού λείπουν πράγματα. Και διαρκώς λιγοστεύουν. Το αν επηρεάζει την απόδοση των παικτών; Υπάρχουν πανεπιστημιακές μελέτες. Μπορείτε να μπείτε στο ίντερνετ και να δείτε».

Για το ποιοι πωλούνται, τους Μολέδο, Λουντ: «Είναι κάτι δυναμικό. Θα ήθελα να μην πάρω θέση. Αυτό που προέχει είναι να μειωθεί το μπάτζετ. Από τα 11 μπορεί να πέσει και στα 5 εκατ. ευρώ. Με τα υπάρχονται δεδομένα κοιτάζεις την επιβίωση. Δεν είναι από τα καλύτερα ασημικά κανείς παίκτης άνω των 30 ετών. Ο Ροντρίγκο όμως είναι. Δεν θέλεις να χάσεις γιατί δεν μπορείς να καλύψεις το κενό του. Και ένα εξαιρετικό παιδί που στέκεται μαζί μας. Θα γίνει προσπάθεια πάντως να μην πουληθούν και οι τρεις (Μολέδο, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες».

Για το αν ο Ουζουνίδης θα πήγαινε στον Ολυμπιακό, στον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ: «Νομίζω ότι θα ήταν πολύ συναισθηματικά φορτισμένος για να πάρει μια τέτοια απόφαση. Θεωρώ λοιπόν ότι σίγουρα προτεραιότητά του θα ήταν κάποια ομάδα στο εξωτερικό».

Για τον εμφύλιο που υπήρξε την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο: «Είναι μια μεγάλη αγκαλιά η Λεωφόρος. Δεν λειτουργεί αποτρεπτικά αυτό που συνέβη. Δεν ζούμε στην Γερμανία ή την Σουηδία. Είμαστε πιο εκδηλωτικοί, πιο… Ασιάτες. Δεν βλέπουμε μπάλα τρώγωντας ποπ κορν. Αυτό είναι το DNA του Έλληνα οπαδού, ειδικά σε ομάδες που περνάνε κρίση. Πρέπει να μάθουμε όμως πώς μπορούμε να το κατευνάσουμε».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News