Βοτανικός: Τα δύο «κλειδιά» για τις υπογραφές

Ο καθοριστικός ρόλος των τραπεζών για Βοτανικό - Ψήνονται για χρηματοδότηση

Μέσα από το δημοσίευμα της Καθημερινής για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό έγινε γνωστό πως στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το τέλος του 2020 οι εμπλεκόμενοι φορείς να υπογράψουν μνημόνια συναντίληψης.

Για να φτάσουμε στο να πέσουν οι υπογραφές θα πρέπει να επιλυθούν δύο ζητήματα-κλειδιά, σύμφωνα με την εφημερίδα Sportday, αυτά έχουν να κάνουν με τη συμφωνία ΠΑΕ-Ερασιτέχνη για το ενοίκιο του γηπέδου και ΠΑΕ-δήμου Αθηναίων για το ενοίκιο των εμπορικών χρήσεων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός στον Βοτανικό θα πάρει τα δικαιώματα χρήσης γης για τα επόμενα 99 χρόνια κι εν συνεχεία μέσω χρησικτησίας θα του ανήκει ο εν λόγω χώρος. Σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση που θα κατασκευαστεί πάνω στο οικόπεδο εν προκειμένω το ποδοσφαιρικό γήπεδο με βάση το προεδρικό διάταγμα τα δικαιώματα του Ερασιτέχνη είναι 50% και το άλλο 50% ανήκει στον δήμο. Οπότε η ΠΑΕ θέλοντας να αποφύγει πιθανές μελλοντικές προστριβές με τον Ερασιτέχνη θέλει να διασφαλίσει ότι από την πρώτη μέρα το ποδοσφαιρικό γήπεδο και τα δικαιώματα χρήσης του να περάσουν στην ίδια με αντίτιμο ένα φιξ ποσό καταβολής ως ενοίκιο προς τον Ερασιτέχνη για όσα χρόνια χρησιμοποιεί το γήπεδο. Ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν γίνει επαφές κι έχει υπάρξει μία πρώτη συμφωνία αλλά ακόμα σε προφορικό επίπεδο.

Το δεύτερο σημείο-κλειδί είναι η συμφωνία ανάμεσα στην ΠΑΕ και τον δήμο για το ενοίκιο των εμπορικών χρήσεων που θα ανήκουν στον δήμο και όχι στον Ερασιτέχνη. Ακόμα δεν έχει επέλθει συμφωνία. Φυσικά η ΠΑΕ από τις εμπορικές χρήσεις όλο τον χρόνο θα προσδοκά σε πολλά έσοδα. Με βάση το προεδρικό διάταγμα οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό δίνονται εσαεί στη μάνα του λόχου ενώ αναφορικά με τη χρηματοδότηση θα πρέπει να υπάρξει και οριστική έγκριση από το ταμείο ανάκαμψης.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News