Βοτανικός: Οι τρεις πηγές χρηματοδότησης και τα χρήματα για τη Λεωφόρο

Ο καθοριστικός ρόλος των τραπεζών για Βοτανικό - Ψήνονται για χρηματοδότηση

Ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στο θέμα της διπλής ανάπλασης και της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Ο Μπακογιάννης ζήτησε απ’ όλους υπομονή και το μόνο που θέλησε να απαντήσει προσωπικά σε ένα φίλαθλο του Παναθηναϊκού που τον ρώτησε είναι πως στο τέλος του καλοκαιριού θα έχει μια χαρά.

Ποιες είναι οι παράμετροι που τρέχουν στο έργο και κάνουν το φετινό καλοκαίρι να είναι για τους οπαδούς του τριφυλλιού καλοκαίρι Βοτανικού; Ο δήμαρχος την περασμένη Τετάρτη βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για να πάρει την τελική έγκριση αναφορικά με τη χρηματοδότηση. Οπως λένε οι πληροφορίες την έχει εξασφαλίσει σε μεγάλο ποσοστό αλλά ο ίδιος θέλει να την κλειδώσει για όλο το έργο.

Αυτή θα προέρχεται από δανεισμό μέσω τράπεζας με την οποία έχει έρθει σε συμφωνία για σημαντικό ποσό. Δεύτερον από τη συμμετοχή κατασκευαστικής εταιρείας από το εξωτερικό η οποία θέλει να μπει στη διπλή ανάπλαση και να αναλάβει κυρίως το κομμάτι των εγκαταστάσεων και δη το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Τρίτον από χρήματα της Περιφέρειας εξού και η συμμετοχή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη στη σύσκεψη.

Δεν αποκλείεται μάλιστα σε αυτά να μπουν και τα 7 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δεσμευτεί για τη Λεωφόρο χωρίς όμως ακόμα αυτό να είναι σίγουρο. Τέλος από κοινοτικά κονδύλια τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως κρατικός μοχλός για τη συνολική ανάπλαση του αστικού ιστού της πρωτεύουσας μέσω της διπλής ανάπλασης.

Πληροφορίες Sportday

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News