Την έκανε… καφενείο ο Εξάστερος

Την έκανε… καφενείο ο Εξάστερος

Επειδή «ακούστηκε» ήδη και για να προλάβουμε τους επόμενους που θα το ξαναπούν και θα το ξαναγράψουν να το ξεκαθαρίσουμε.

Η Τσεντεβίτα μπορεί να μην είναι κορυφαία ομάδα, μπορεί να μην κουβαλάει καμιά… σπουδαία φανέλα, αλλά έχει ένα πάρα πολύ καλό και ποιοτικό σύνολο. Ένα σύνολο που έχει αποδείξει πολλές φορές φέτος πως είναι ικανότατο να κάνει μεγάλες ζημιές.

[ads2]

Καφενές

Όμως αυτήν την ομάδα ο Παναθηναϊκός την έκανε να μοιάζει… καφενείο. Οι «πράσινοι» έκαναν πλάκα στην Τσεντεβίτα με το πολύ σοβαρό τους πρόσωπο. Ίσως να ακούγεται οξύμωρο αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος να περιγράψεις το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε τη σοβαρότητά του ούτε για… λίγο, με αποτέλεσμα να κάνει… χαβαλέ στους αντιπάλους τους και να φτάσει τη διαφορά σε δυσθεώρητα ύψη, που άγγιξαν και τους 30 πόντους.
Θέμα σοβαρότητας
Η ομάδα του «τριφυλλιού» δείχνει στα τελευταία παιχνίδια πως… σοβαρεύει. Και μάλιστα το δείχνει με πολύ έντονο τρόπο. Είτε σε εύκολα ματς, είτε σε δύσκολα οι «πράσινοι» παρουσιάζονται όπως πρέπει και πετυχαίνουν τον στόχο τους.
«Διαβασμένος» και σφιχτός
Στην Κροατία όλα άρχισαν από τον πάγκο και εν συνεχεία από την άμυνα. Ο Παναθηναϊκός ήταν άριστα διαβασμένος, δεν εξεπλάγην σε κανένα σημείο του αγώνα και αυτό ήταν το σημαντικότερο. Οι «πράσινοι» μπήκαν στον αγώνα προσηλωμένοι 100% στον στόχο τους και αυτό φάνηκε από την άμυνά τους. Μεγάλη συγκέντρωση στην αμυντική λειτουργία που είχε ως αποτέλεσμα τον έλεγχο των ριμπάουντ αλλά και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Όπως και έγινε. Άλλωστε μια ματιά στους πόντους που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός στα τρία από τα τέσσερα δεκάλεπτα του αγώνα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Οι Κροάτες πέτυχαν 9 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, 13 στο δεύτερο και 14 στο τρίτο και ως εκ τούτου δεν είχαν να περιμένουν… πολλά.
Τρόμος Ραντούλιτσα
Και αν η άμυνα είναι θέμα ομαδικής δουλειάς, ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα έβαλε σκοπό να αποδείξει ότι στην επίθεση παίζει… μόνος του. Ο Σέρβος σέντερ του «τριφυλλιού» ήταν φανταστικός και σε 18 λεπτά συμμετοχής είχε 21 πόντους με 9/11 δίποντα και 3/3 βολές, ενώ πήρε και 3 ριμπάουντ και έδωσε και 3 έτοιμα… καλάθια. Θετικότατη και η παρουσία του Όγκνιεν Κούζμιτς στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου που βρέθηκε στο παρκέ, κάτι που βοήθησε τον συμπαίκτη του.
Κομπιούτερ ο Καλάθης
Όμως, δεν ήταν μόνο ο Ραντούλιτσα. Το έτερο «κλειδί» της νίκης του Παναθηναϊκού ήταν και πάλι ο Νικ Καλάθης. Ο διεθνής παίκτης έκανε τα πάντα (άμυνα, ενέργεια, σκορ, δημιουργία), τελειώνοντας την αναμέτρηση σημειώνοντας το πρώτο double-double της καριέρας του στην Ευρωλίγκα. Ο Καλάθης είχε 10 πόντους και 10 ασίστ στον αγώνα αποδεικνύοντας και πάλι τη σταθερά ανοδική του πορεία (μετά από το ντεφορμάρισμα που πέρασε), κάτι που σε συνδυασμό με την έλευση του Μαρκέζ Χέινς στην ομάδα είναι δεδομένο ότι θα ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό.
ΥΓ1: Η παρουσία του κόσμου του Παναθηναϊκού στην Κροατία ήταν φανταστική. Οι φίλοι του «τριφυλλιού» για μία ακόμα φορά απέδειξαν το.. μεγαλείο τους, την αγάπη τους, την τρέλα τους…
ΥΓ2: Μοναδικό μελανό σημείο ενός ακόμα αγώνα του Παναθηναϊκού τα λάθη. Οι «πράσινοι» τελείωσαν την αναμέτρηση με 18 (!) λάθη, με τους παίκτες του «τριφυλλιού» να έχουν 9 λάθη σε μόλις 12 λεπτά αγώνα. Μετά υπήρξε… βελτίωση.
ΥΓ3: Τα παιχνίδια που ακολουθούν με Εφές και Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ όλα τα λεφτά..

leoforos.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News