Θα κερδίσει... τον χρόνο ο Πογιάτος;

Θα κερδίσει... τον χρόνο ο Πογιάτος;

H ερώτηση που απασχολεί τον Παναθηναϊκό περίγυρο αυτή την περίοδο είναι αν ο βραχυκυκλωμένος Ντάνι Πογιάτος είναι ο προπονητής που μπορεί να βοηθήσει το σύλλογο.

Οι οπαδοί όσο κι αν έχουν γυρίσει πλάτη στην ομάδα διαπιστώνοντας ότι ταβάνι της είναι η 4η θέση (το γράφουμε και ντρεπόμαστε) τους είναι αδιανόητο να δεχτούν ως νορμάλ αποτέλεσμα μια ισοπαλία με τον …Κούγια και μια ήττα με κάτω τα χέρια στην Τρίπολη. Αυτή τη στιγμή και όσοι είναι υπέρ του…σουτ στους Ισπανούς (προσέξτε, όχι μόνο στον προπονητή) αλλά κι όσοι ψύχραιμοι περιμένουν κι άλλα πράγματα να δουν πριν συμπεράνουν δεν στηρίζονται πάνω σε κάποια στέρεα βάση επιχειρημάτων.

Ακόμα κι αν ο Παναθηναϊκός νικήσει τον Άρη η κατάσταση δεν πρόκειται να ξεφύγει από την ρευστότητα και την τοξικότητα που αναδύει το βιογραφικό και το ψαρωμένο παρουσιαστικό του κόουτς που του έχουν κολλήσει στο κούτελο την ταμπέλα “προσωρινός”. Θα αργήσει η όποια πρόοδος του Παναθηναϊκού να αποδοθεί σε ένα αποτέλεσμα συγκεκριμένων παρεμβάσεων του προπονητή – αποφάσεων που θα προδίδουν τόλμη και “μάτι” που μονάχα εκείνος θα μπορούσε να διαθέτει. Αρχικά πρέπει να γίνουν τα προφανή.

Η ομάδα να πρεσάρει ψηλά, να κυνηγά τους αμυντικούς κι όταν ανακτά την μπάλα έξω από την περιοχή να είναι επικίνδυνη όχι γιατί εκεί θα εμφανίζονται φορώντας τη φανέλα της μαραθωνοδρόμοι, αλλά αρτίστες που θα ξέρουν τι να την κάνουν. Τα πρώτα 180 λεπτά του τριφυλλιού στο πρωτάθλημα είναι υποτονικά, βλέπεις τους πράσινους νιώθεις την επικινδυνότητά τους – πράγμα που στα προηγούμενα δύο χρόνια δεν υπήρχε με Μπεκ, Κολοβούς και Άλτμαν , αλλά αυτή δεν αποδεικνύεται στο χορτάρι.

Η γνώση του τι πρεσβεύει ο Παναθηναϊκός δεν υπάρχει (όπως στο προηγούμενο προπονητικό team) και μέχρι τώρα αποδεικνύεται καθοριστική. Πείσμα, κράση και συνείδηση αποστολής: αυτό ήταν το σήμα κατατεθέν επί Δώνη όταν καταγράφηκαν κάμποσες υπερβάσεις.

Σήμερα το διακύβευμα δεν είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά η αποστολή προς πάσα κατεύθυνση του μηνύματος ότι ο σύλλογος είναι αξιόμαχος κι επιστρέφει σε πρωταγωνιστικό επίπεδο. Προφανώς υπάρχει απογοήτευση αφού η άμυνα της Τρίπολης και της Λάρισας (ως και του…Λεβαδειακού) αποδείχθηκαν ό,τι ο κρυπτωνίτης για τον Σούπερμαν. Ο Πογιάτος έχει θέματα να λύσει, χρόνος δεν ξέρουμε αν του περισσεύει…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News