Scouting Report: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Χουανκάρ

Scouting Report: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Χουανκάρ

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Χουάν Κάρλος Πέρεθ Λόπεθ ή αλλιώς…Χουανκάρ και το newspao.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το προφίλ του Ισπανού.

Ο 30χρονος αριστερός μπακ, που μπορεί να αγωνιστεί σε όλη τη πλευρά, λύνει το συμβόλαιό του με τη Μάλαγα και έρχεται να υπογράψει στον Παναθηναϊκό. Έχει βγει από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης και έχει αγωνιστεί και σε Μπράγκα, Σαραγόσα, Μπέτις και Γρανάδα.

Στα θετικά του, πρόκειται για έναν παίκτη που προέρχεται από μία γεμάτη και εξαιρετική σεζόν με 37 εμφανίσεις (1 ασίστ), ενώ έχει εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο με 148 συμμετοχές στη Λα Λίγκα και μερικές ακόμα στο Europa League.

Είναι αρκετά ταχύς και συνήθως αναπτύσσει καλές σχέσεις στις αλληλοκαλύψεις με τον εξτρέμ που έχει στην πλευρά του. Διακρίνεται για τη σέντρα του, ενώ είναι ένας επιθετικός μπακ που πατάει αρκετά περιοχή. Σε 269 παιχνίδια καριέρας έχει 21 γκολ και 23 ασίστ, δηλαδή ένα γκολ/ασίστ ανά περίπου 6 παιχνίδια. Τέλος, πρόκειται για έναν αρκετά μαχητικό παίκτη, ο οποίος θυμίζει…Ινσούα στο στυλ επιθετικής του άμυνας (πολλές φορές στο όριο του φάουλ).

Όσον αφορά τα αρνητικά, το πιο σημαντικό είναι ότι έχει ταλαιπωρηθεί από αρκετούς τραυματισμούς. Μιλάμε για έναν παίκτη που έχει περάσει δύο ρήξεις χιαστών, ενώ έχει αντιμετωπίσει προβλήματα και στο ισχίο παλιότερα, καθώς επίσης και διάφορους άλλους μικροτραυματισμούς. Τέλος, αρκετές φορές αντιμετωπίζει προβλήματα ανασταλτικά με παίκτες που έχουν καλύτερη τεχνική ή περισσότερη ταχύτητα από εκείνον.

Προσωπική μας εκτίμηση πως οποιοδήποτε συμβόλαιο άνω των 200-220.000 ευρώ και 2 ετών σε διάρκεια θα αποτελεί μεγάλο ρίσκο.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News