Ράις: «Γι αυτό έβαλα 41 πόντους κόντρα στον Ολυμπιακό»

Ράις: «Γι αυτό έβαλα 41 πόντους κόντρα στον Ολυμπιακό»

Ο Ταϊρίς Ράις σχολίασε στο Sport 24 το ανεπανάληπτο παιχνίδι που έδωσε με αντίπαλο τον Ολυμπιακό πριν από τρία ολόκληρα χρόνια και έδωσε τη δική του εξήγηση για τη μυθική εμφάνιση.

Αναλυτικά:

«Το 2019 ήρθε ο Παναθηναϊκός. Η εμπειρία ήταν ακριβώς αυτή που περίμενα. Πολλές απαιτήσεις και προσδοκίες, πολλή επιρροή από διαφορετικές πηγές, έπρεπε να βρούμε τον τρόπο για να το κάνουμε να δουλέψει.




Η σεζόν διακόπηκε και ήμασταν όλοι τρελαμένοι, διότι ήταν πιθανό να αντιμετωπίσουμε τη Μπαρτσελόνα στα playoffs κι αυτό θα ήταν ένα διασκεδαστικό ματσάρισμα για όλους. Η συνολική εμπειρία ήταν όμορφη, κάθε εμπειρία σε βοηθά να γίνεις καλύτερος και να μάθεις. Ήταν σίγουρα μια διαφορετική εμπειρία.

Θυμάμαι τον αγώνα με τους 41 πόντους απέναντι στον Ολυμπιακό, όμως δεν τον έχω ξαναδεί. Έχω δει κάποια highlights 30-40 δευτερολέπτων, όχι όμως όλο το ματς. Εκείνο το βράδυ δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια τι ένιωθα, ήταν μια εξωσωματική εμπειρία.

Ήταν η ημερομηνία του θανάτου του Ράντι Κέιβ, του προπονητή μου στο high school. Είχε πεθάνει όταν ήμουν 18 ετών και έπαιζα στο πανεπιστήμιο Μπόστον Κόλετζ. Ήταν 6 Δεκεμβρίου, η πρώτη φορά που αγωνίστηκα σε ματς που το έδειχνε η τηλεόραση σε εθνικό επίπεδο.

Ήταν σαν πατέρας μου, με βοήθησε να μπω στο πανεπιστήμιο, μου άνοιξε τον δρόμο και στο πρώτο παιχνίδι που βρέθηκα στην τηλεόραση, δεν ήταν εκεί για να με παρακολουθήσει. Ήταν για καιρό στο νοσοκομείο, δεν με είδε με το Μπόστον Κόλετζ.

Εκείνο το βράδυ με τον Ολυμπιακό, βγήκα στο γήπεδο και έβαλα 41 πόντους. Ήταν ένα ξεχωριστό, ένα πολύ ιδιαίτερο βράδυ. Ήταν η ημερομηνία στην οποία έχασα έναν φίλο, έναν προπονητή, έναν μέντορα, μια πατρική φιγούρα.»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News