Παρασκήνιο: Οι δύο υπογραφές με εντολή Γιοβάνοβιτς

Στον Παναθηναϊκό συνεχίζουν το πλάνο που έχουν εκπονήσει τα τελευταία χρόνια, στηρίζοντας τα παιδιά του συλλόγου που έρχονται από τις ακαδημίες.

Παρασκήνιο: Η αγωνία του Γιοβάνοβιτς και η απογοήτευση των παικτών

Έτσι, το Τριφύλλι ανανέωσε το συμβόλαιο του άτυχου Φρόκου ( υπέστη ρήξη χιαστών) και πρόσφερε επαγγελματικό συμβόλαιο στον τερματοφύλακα Λίλο.

Ο Φρόκου είχε την τεράστια ατυχία φέτος να υποστεί ρήξη χιαστών (σ.σ. λίγο μετά τον Αϊτόρ μάλιστα), σε μία περίοδο που έκανε την διαφορά στο Youth League με την Κ-19 του Παναθηναϊκού, ενώ και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον είχε να προπονείται με την πρώτη ομάδα, κάνοντας μάλιστα και την πρώτου του ολιγόλεπτη συμμετοχή στο ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη (0-2).

Σε επίπεδο χαρακτηριστικών ο 19χρονος Αλβανός είναι ένας σύγχρονος box to box μέσος, ο οποίος καλύπτει κατά βάση το “6” και το “8”.

Παρότι έχει πολλά τρεξίματα  στον άξονα, η καλή τεχνική του κατάρτιση του επιτρέπει να καθίσταται παράγοντας και στην επίθεση, εκτελώντας κατά βάση με το τρομερό δεξί του πόδι.

Γενικώς, έχει μεγαλύτερη έφεση ως χαφ στο σκοράρισμα παρά στη δημιουργία, στοιχείο που καλείται να δουλέψει περισσότερο.

Από την άλλη, ο επίσης Αλβανός Λίλο έχει μοιραστεί φέτος τη θέση βασικού κάτω από τα δοκάρια με τον Νίκο Παναγάκο, έχοντας αμφότεροι αφήσει καλές εντυπώσεις.

Στα 9 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί ο 20χρονος τερματοφύλακας έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του στα 3 από αυτά, ενώ έχει δεχθεί 8 γκολ.

Τα ίδια νούμερα σε clean sheets έχει και ο Παναγάκος (σ.σ. στις ίδιες συμμετοχές), με τη διαφορά ότι εκείνος έχει δεχθεί 10 τέρματα.

Κάτι σημαντικό που αφορά και τους δύο είναι το γεγονός ότι έχουν τον ίδιο μάνατζερ, γεγονός που ενδεχομένως συνδέεται και με την ταυτόχρονη υπογραφή των συμβολαίων τους.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι οι κινήσεις που έκανε ο Παναθηναϊκός με τους δυό ποδοσφαιριστές είχαν την σφραγίδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr