Γηπεδάρα, Μπασκετάρα, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΡΑ! (vid)

Ο Παναθηναϊκός AKTOR διέλυσε την Μπάγερν Μονάχου και έκανε το 2-0 στην Ευρωλίγκα. Πρώτος σκόρερ ο Λεσόρ (22 πόντοι). Τρομερό παιχνίδι από τον Ερνανγκόμεθ, εξαιρετικός ο Ναν (17 πόντοι).

Γηπεδάρα, Μπασκετάρα, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΡΑ! (vid)

Στο νέο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός έκανε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα 10-0. Ο Ναν από την πρώτη περίοδο έγινε διψήφιος (10 πόντοι), ενώ βρήκε ρυθμό από νωρίς ο Οσμάν με ένα τρίποντο και ένα κάρφωμα.

Οι «πράσινοι» πήγαν στο +15 με τον Τζέριαν Γκραντ, ο οποίος ακολούθησε τον Οσμάν που βγήκε στην αντεπίθεση (25-10). Οι Γερμανοί αντέδρασαν με ένα 6-0 στο τελευταίο λεπτό πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου (25-16).

Ο Χουάντσο πήγε την απόσταση σε νέα διψήφια τιμή (29-18). Οι «πράσινοι» με πλουραλισμό στο σκοράρισμα, άνοιξαν κι άλλο τη διαφορά σκορπίζοντας τον ενθουσιασμό στις εξέδρες του ανακαινισμένου γηπέδου (39-22). Ο Χουάντσο κάρφωσε τον αιφνιδιασμό και προκάλεσε… έκρηξη στις κερκίδες.

Μετά τον Ναν ξεπέρασε και ο Λεσόρ τους 10 πόντους στο φινάλε του ημιχρόνου (47-34). Ο Σλούκας αστόχησε στο τελευταίο σουτ του πρώτου μέρους με το Τριφύλλι να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το +13.

Σε μια ωραία φάση από τον Παπαπέτρου στην γ’ περίοδο, ο Έλληνας φόργουορντ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και συνδέθηκε με το καλάθι. Ο Λεσόρ «ανέβηκε» στους 16 πόντους, ο Χουάντσο εκτόξευσε τη διαφορά στο +19 (57-38). Ο Μπράουν πέτυχε το πρώτο του καλάθι στη νέα «καυτή» έδρα του Τριφυλλιού (59-40).

Η γερμανική ομάδα αντιστάθηκε και μείωσε στους 10. Ο Χουάντσο με τρίποντο από τις 45 μοίρες έβαλε στοπ στο σερί των φιλοξενούμενων (64-51). Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν έκανε καλό κλείσιμο στην 3η περίοδο με τον Ντα Σίλβα να βρίσκει τρίποντο (66-58).

Ο Γκριγκόνις έβγαλε την άμυνα του αγώνα σε μια απίθανη φάση με τον Έντουαρντς με το σκορ στο 66-60. Με τρίποντο ο Ομπστ διαμόρφωσε το σκορ στο 70-63. Ο Γκραντ με τρίποντο και φάουλ διασφάλισε μια απόσταση ασφαλείας για τους πράσινους πάνω στην πίεση των Βαυαρών (73-65). Τρίποντο από τον Χουάντσο, κλέψιμο και καλάθι από τον Μπράουν έφεραν και πάλι ηρεμία στον πράσινο πάγκο (78-65).

Ο Λεσόρ βρήκε ανοικτό χώρο και κάρφωσε στη γερμανική ρακέτα (20 πόντοι). Ο Μπράουν με τρίποντο και φάουλ «κλείδωσε» τη δεύτερη νίκη για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα. Το παιχνίδι έληξε 94-79 με καλάθι του Γκραντ στην εκπνοή.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 47-34, 66-58, 94-79.

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μπράουν, Σλούκας, Οσμάν, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Γκριγκόνις, Χουάντσο, Μήτογλου, Γιουρτσεβέν

Μπάγερν Μονάχου (Γκόρντον Χέρμπερτ): Ουέιλερ – Μπαμπ, Ντα Σίλβα, Έντουαρντς, Βόιγκτμαν, Νέιπιερ, Λούσιτς, Χαρτσένκοφ, Ομπστ, Μπράνκοβιτς, Μπούκερ, Μάνταρ

 

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr