Δολοφονία 19χρονου - Πατέρας Φιλόπουλου: «Λυπάμαι τους γονείς του - Οι δολοφόνοι του παιδιού μου είναι έξω»

Δολοφονία 19χρονου - Πατέρας Φιλόπουλου: «Λυπάμαι τους γονείς του - Οι δολοφόνοι του παιδιού μου είναι έξω»

Δεκαπέντε χρόνια έχουν περάσει από τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου, του οπαδού του Παναθηναϊκού που έπεσε νεκρός σε οπαδικό επεισόδιο, και ο πατέρας του συνεχίζει να πενθεί για τον χαμό του.

Η δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη ξύπνησε μνήμες στον κ. Ανδρέα Φιλόπουλο από τον Μάρτιο του 2007 όταν και έχασε το παιδί του, ενώ ο ίδιος ήταν «λίγα μέτρα μακριά».

«Τους λυπάμαι γιατί ξέρω τι πέρασα εγώ και τι περνάω όλα αυτά τα χρόνια» είπε για τους γονείς του 19χρονου, που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Τρίτης. «Κλαίνε και θα κλαίνε, δεν θα περάσει ποτέ» συνέχισε.

Εκμυστηρεύτηκε, δε, πως όσο ζούσε η γυναίκα του «πήγανε κάθε μέρα στο τρίτο νεκροταφείο, κάθε μέρα. Η γυναίκα είχε πρόβλημα. Δεν μπορούσε να φύγει από το παιδί της και αυτό γινόταν καθημερινώς επί 8 χρόνια».

Ο κ. Ανδρέας είναι φίλαθλος, αλλά έχει σταματήσει να πηγαίνει στο γήπεδο από το 1994 όταν και κατάλαβε ότι είχαν παρεισφρήσει χούλιγκαν στις κερκίδες.

Από το 2007 το δωμάτιο του παιδιού του παραμένει ίδιο, δεν μπαίνει ούτε το σκυλί της οικογένειας.
Όσον αφορά στον εντοπισμό των ενόχων της δολοφονίας του 19χρονου, είπε πως βρέθηκαν και οι δολοφόνοι του δικού του παιδιού, αλλά πλέον είναι έξω.

«Είναι έξω τώρα. Αυτοί χαίρονται τη ζωή τους εγώ πηγαίνω στο παιδί μου συνέχεια όμως» επεσήμανε.

«Δεν μπορώ να βλέπω θανάτους και μάλιστα οπαδικούς, για το τίποτα» είπε, ενώ ερωτώμενος για το εάν υπάρχουν υποκινητές τέτοιων επεισοδίων, σημείωσε: «Υποκινητές και οργανωτές. Έτσι γίνεται και μεταξύ τους συνεννοούνται κιόλας. Με την υπόθεση του θανάτου του γιου μου υπήρχε προσυνεννόηση».

Καταλήγοντας, ευχήθηκε να μην υπάρχουν άλλα, ανάλογα, περιστατικά.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News