Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Πολύ καλή διαιτησία, οι διακοπές δεν συνέβαλαν στο ωραίο ποδόσφαιρο με τις δύο ομάδες να «παγώνουν» στις δύο εκκινήσεις του παιχνιδιού και ένα ματς που κάλλιστα θα μπορούσε να βγάλει νικητή από τις ευκαιρίες και τις προϋποθέσεις που δημιουργήθηκαν γύρω από τις δύο εστίες.

Ιβάν Γιοβάνοβιτς (7/10): Σωστή ενδεκάδα, έστησε τον Παναθηναϊκό με το σκεπτικό να χτυπήσει το ματς από το ξεκίνημα, εξ ου και η τακτική του προσέγγιση. Πρέσαρε ψηλά τον Ολυμπιακό και του… βγήκε έως ένα βαθμό. Στον τομέα της ανάκτησης της μπάλας. Στο εκτελεστικό κομμάτι δεν ολοκληρώθηκαν φάσεις από τους επιθετικούς, και έτσι, έμεινε το μηδέν. Θα μπορούσε, ίσως, να φρεσκάρει νωρίτερα την ομάδα με αλλαγές στο β’ μέρος.

Αλμπέρτο Μπρινιόλι (8/10): Συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στον κόσμο του Παναθηναϊκού, κάνοντας όλο κι όλο ένα λάθος στο ντεμπούτο του. Έκανε δύο κρίσιμες αποκρούσεις στο 72′ σε σουτ του Ρέαμπτσουκ και στο 77′ σε προσπάθεια του Καμαρά. Ήταν σταθερός, είχε καλές εξόδους και συντόνισε άψογα τους Σάρλια και Πούγγουρα. Μάλιστα, έδειξε πως έχει καλή επαφή με τα πόδια, αντιλαμβάνεται το γήπεδο και θα ταϊσει μελλοντικά τους επιθετικούς σε γρήγορες επιθέσεις της ομάδας.

Ζβόνιμιρ Σάρλια (6/10): Ήταν η ευχάριστη έκπληξη. Σίγουρα, δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το ματς, έκανε δύο επιπόλαια φάουλ, αλλά βελτιώθηκε αισθητά στη συνέχεια. Στο β’ ημίχρονο είχε μια πολύ καλή παρέμβαση σε προσπάθεια του Ελ Αραμπί.

Αχιλλέας Πούγγουρας (6,5/10): Καλή εμφάνιση από τον Έλληνα αμυντικό, που έδωσε λύσεις μετά τον τραυματισμό του και στο «Καραϊσκάκη». Δεν υπέπεσε σε κάποιο λάθος, έδειξε μαχητικότητα και η απόδοσή του ήταν ικανοποιητική.

Χουάνκαρ (6/10): Δε ρίσκαρε να «ανέβει» στο χορτάρι, ήταν διστακτικός να ξεφύγει από το χώρο του ανασταλτικά και περιορίστηκε στις αμυντικές του υποχρεώσεις. Δεν αντιμετώπισε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στο διάστημα πίεσης του Ολυμπιακού και είχε σωστές απομακρύνσεις.

Φακούντο Σάντσες (7/10): Παρομοίως, ούτε ο Αργεντινός πέρασε το κέντρο, αλλά παίρνει έναν πόντο παραπάνω από τον Χουάνκαρ, επειδή ήταν «ταύρος» στην άμυνα, παρά το διάστημα αποχής του από το βασικό σχήμα. Δεν έκανε κάποιο σοβαρό λάθος, ενώ είχε καλές τοποθετήσεις.

Ρούμπεν Πέρεθ (8,5/10): Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής, όχι μόνο του Παναθηναϊκού, ίσως, και του γηπέδου. Αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του με την μπάλα, άψογος χειριστής, απέπνεε ασφάλεια και σιγουριά στους συμπαίκτες του. Είχε ένα ωραίο σουτ στο 31ο λεπτό, αλλά ο Βάτσλικ έδιωξε σε κόρνερ.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (7/10): Πολλά τρεξίματα από τον ελπιδοφόρο χαφ. Έκανε δύο λαθάκια, που θα μπορούσαν να στοιχίσουν, αλλά σε γενικές γραμμές, ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής. Είχε τη μοναδική ευκαιρία του Τριφυλλιού στο β’ ημίχρονο με ένα σουτ στο 74ο λεπτό.

Ματέους Βιτάλ (5/10): Περίμενε κανείς το… κάτι παραπάνω από τον Βραζιλιάνο που θα ξεκλείδωνε την άμυνα του Ολυμπιακού, ωστόσο, ο Πέδρο Μαρτίνς φάνηκε πως είχε εστιάσει πάνω του. Τα.. βρήκε σκούρα επιθετικά, αλλά είχε συνεισφορά στο να κλείνει χώρους και να ελαχιστοποιεί τις επιλογές του αντιπάλου. Για αυτόν τον λόγο, και έπαιξε 90+8 λεπτά στο χορτάρι. Άφησε τη θέση του στον Αϊτόρ στο 90+8.

Σεμπάστιαν Παλάσιος (4/10): Έξω.. από τα νερά του ο Αργεντινός, δεν έχει προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα. Είχε ελάχιστες επαφές με την μπάλα και δεν μπόρεσε να προσφέρει κάτι στην επίθεση. Η ποιότητά του είναι δεδομένη, αλλά χρειάζεται χρόνο και δουλειά. Αντικαταστάθηκε στο 78′ για να μπει ο Μακέντα.

Τάσος Χατζηγιοβάνης (4/10): Είχε τρεξίματα, κράτησε αρκετά την μπάλα, αλλά δεν ανησύχησε ιδιαίτερα με την μπάλα τους αντιπάλους. Στο 15ο λεπτό έκανε λάθος με τον Σισέ να βγάζει τελική. Έπιασε μια καλή κεφαλιά στο 33ο λεπτό.

Καρλίτος (5/10): Ήταν ορεξάτος, είχε μερικές ωραίες ενέργειες, αλλά δεν έκανε τελικές, όπως τον έχουμε συνηθίσει. Κορυφαία του στιγμή ήταν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ντρίμπλαρε… σε τηλεφωνικό θάλαμο και έβγαλε σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής στον Χατζηγιοβάνη. Βγήκε στο 93′ για να μπει ο Μαουρίσιο.

Μακέντα (2/10): Δεν βοήθησε καθόλου ο Ιταλός επιθετικός στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Λούντκβιστ (5/10): Ίσως, η αλλαγή που προσέφερε πράγματα ο Σουηδός. Έκανε την ενέργεια του… αγώνα σε μια απίθανη ντρίμπλα στον Ρέαμπτσουκ, αλλά η σέντρα του δεν βρήκε στόχο. Είχε τρεξίματα, έβγαλε το απαιτούμενο πάθος και όλοι περιμένουν περισσότερα από εκείνον.

Μαουρίσιο (-): Αγωνίστηκε για λίγο και δεν μπορεί να κριθεί.

Αϊτόρ (-): Παρομοίως.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News