Γιοβάνοβιτς: «Όχι, δε μου αρέσει αυτό...» - Αρκετές παρατηρήσεις στην πρωινή προπόνηση

Γιοβάνοβιτς: "Θα χρειαστεί υπομονή" - Οι δηλώσεις μετά την ήττα από την Άλκμααρ

Στην επιθετική ανάπτυξη δούλεψε το πρωί της Παρασκευής ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο Χορστ της Ολλανδίας.

Ο Σέρβος τεχνικός ήταν και σήμερα απαιτητικός, κάνοντας αρκετές παρατηρήσεις στους παίκτες του.

Σε μια από τις ασκήσεις, όταν ένας αμυντικός χαφ ανέβηκε με τη μπάλα, ο Σέρβος διέκοψε την προπόνηση και τοποθέτησε τους παίκτες που ήταν πιο προωθημένοι στις θέσεις που θέλει αυτός. «Θέλω να παίρνετε αυτές τις θέσεις, για να έχει πιο πολλές επιλογές ο παίκτης που έχει τη μπάλα. Αν δεν έχουν σωστές θέσεις οι παίκτες μπροστά από αυτόν με τη μπάλα, να τη γυρίσετε στην άμυνα μέχρι να τοποθετηθούν σωστά», έλεγε ο 59χρονος προπονητής.

Σε άλλη άσκηση, ο Γιοβάνοβιτς πολλές φορές φώναζε «όχι, δε μου αρέσει αυτό», ενώ όταν ο παίκτης που ήταν έτοιμος να εκτελέσει ήταν σε θέση οφσάιντ, το έλεγε, επίσης, στους παίκτες του. «Μην κάνετε μηχανικά την πάσα, δείτε που είναι ο παίκτης που τη δίνετε», φώναζε, επίσης, στους ποδοσφαιριστές.

Σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές οι παρατηρήσεις ήταν οι εξής: «Εάν παίρνετε τις συγκεκριμένες θέσεις στο γήπεδο, τότε αυτός που έχει τη μπάλα θα έχει πιο πολλές επιλογές για να φτάσει στην περιοχή. Αν δεν έχετε σωστές θέσεις, η μπάλα πρέπει να κυκλοφορεί στην άμυνα με ηρεμία, μέχρι να τοποθετηθείτε στους σωστούς χώρους».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News