ΠΑΣ... Ευρώπη, κερδίζεις και την «αλητεία»!

ΠΑΣ... Ευρώπη, κερδίζεις και την «αλητεία»!

Δεν πτοήθηκε από τις προκλήσεις του Τζήλου ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πήρε ένα σημαντικό τρίποντο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα με φοβερές κεφαλιές Μαουρίσιο – Σάντσες. Πρόκριση must στο Πανθεσσαλικό για να κάνει χαρούμενες γιορτές το Τριφύλλι.

Το Τριφύλλι πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού από νωρίς στο ματς περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ρούμπεν και Μαουρίσιο έκλεισαν τους χώρους και δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να βγουν σε αντεπιθέσεις. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνολικά έβγαλε αυτοματισμούς, άλλα έλειψαν οι τελικές προσπάθειες.

Η πρώτη προέκυψε από στατική φάση στο 19ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαουρίσιο με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν. Στο 22ο λεπτό ο Περέα έκανε «θέατρο» προσπαθώντας να ξεγελάσει τον Τζήλο και να κερδίσει πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα. Τρία λεπτά αργότερα, ο διαιτητής της συνάντησης «ξέχασε» να αποβάλλει τον Σάλιακα με δεύτερη κίτρινη κάρτα σε πεντακάθαρη φάση αντικανονικής ενέργειας στον Παλάσιος που έβγαινε στην κόντρα.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής που θα έπρεπε να βρίσκεται «εκτός», είχε και τη μεγαλύτερη φάση στο ματς στο 43ο λεπτό από απευθείας εκτέλεση φάουλ που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι.

Στο 54ο λεπτό ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα στο σκορ με ηρωική κεφαλιά του Μαουρίσιο που πήρε την κεφαλιά στη σέντρα του Χουάνκαρ και δεν αστόχησε. Οι «πράσινοι» είχαν ένα σουτ με καλές προϋποθέσεις στο 66ο λεπτό με την μπάλα να περνά ψηλά. Οι πράσινοι θα διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 69ο λεπτό με κεφαλιά του Σάντσες από πλαϊνή θέση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς) Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Παλάσιος, Καρλίτος.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκες, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ, Περέα, Μιλιντσεάνου.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News