Παναθηναϊκός-Βαθμολογία: Τα δεδομένα για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Παναθηναϊκός-Βαθμολογία: Τα δεδομένα για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Η νίκη του Ολυμπιακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον Άρη (0-1) αλλάζει τα δεδομένα στη μάχη της Ευρώπης!

Οι «κίτρινοι», γνωρίζοντας την ήττα από τους «ερυθρόλευκους», έμειναν στους 53 βαθμούς και υποχώρησαν στην 4η θέση των playoffs της Super League, ισόβαθμοι τώρα με την 5η ΑΕΚ!

Μεγάλος κερδισμένος και αφεντικό, πλέον, για ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο», ο αήττητος Παναθηναϊκός, ο οποίος με τον βαθμό (0-0), που πήρε στο ΟΑΚΑ κόντρα στην «Ένωση» και σε συνδυασμό με την ήττα του Άρη, είναι μόνος στην 3η θέση με 57 βαθμούς!

Το σημαντικότερο για τους «πράσινους» είναι ότι στην ισοβαθμία και με τους άλλους δύο έχει το «πάνω χέρι»!

Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι πάμε ολοταχώς για έναν μεγάλο «τελικό» το ερχόμενο Σάββατο, 14 του μήνα, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ανάμεσα σε Άρη και ΑΕΚ!

Θυμίζουμε, ενδιάμεσα, την Τετάρτη (11/5) συγκεκριμένα, ο Άρης έχει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και η ΑΕΚ φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ δεσπόζει, σαφώς, το ντέρμπι «αιωνίων» στο «Γ. Καραϊσκάκης» μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Τι ισχύει με το Κύπελλο Ελλάδας

Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν δύο δρόμους για την έξοδό τους στην Ευρώπη. Εάν κατακτήσουν το Κύπελλο και έχουν τερματίσει εκτός τριάδας, τότε θα εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο μέσω του θεσμού.

Σε περίπτωση που ένας εκ των δύο νικήσει στον τελικό και έχει τερματίσει και μέσα στην 3άδα, τότε θα ανοίξει αυτόματα και η 4η θέση του πρωταθλήματος για έξοδο στην Ευρώπη. Κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί είτε ο χαμένος φιναλίστ (εάν δεν είναι στην 3άδα), είτε η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΠΑΣ Γιάννινα σε περίπτωση που δεν βρεθούν στην πρώτη τριάδα των playoffs.

Η βαθμολογία των playoffs

  1. Ολυμπιακός 76
  2. ΠΑΟΚ 60
  3. Παναθηναϊκός 55
  4. Άρης 53
  5. ΑΕΚ 53
  6. ΠΑΣ Γιάννινα 43

Οι επόμενες αγωνιστικές των playoffs

8η αγωνιστική

  • ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα
  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
  • ΠΑΟΚ – Άρης

9η αγωνιστική

  • Άρης – ΑΕΚ
  • Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
  • Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα

10η αγωνιστική

  • ΑΕΚ – Ολυμπιακός
  • ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
  • ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News