Παναθηναϊκός - Μακάμπι: Μια μάχη με παρελθόν και... μέλλον

Παναθηναϊκός - Μακάμπι: Μια μάχη με παρελθόν και... μέλλον

Απολαυστικές οι κόντρες με τη Μακάμπι αν βγάλουμε στην άκρη την οπαδική ματιά και την αγωνία για την πρόκριση στο φάιναλ-φορ.

Δεκαετίες τώρα το “Λέικερς-Σέλτικς” της Ευρώπης χαρίζει φοβερές εμπειρίες.

Το βέβαιο είναι ότι ο Παναθηναϊκός μοιάζει να έχει βρει το δικό του τρόπο φέτος, όχι μόνο απέναντι στην καλή ομάδα του Οντέτ Κάτας.

Περιμένει τις προκλήσεις χωρίς άγχος (άσχετα ότι ο κόσμος του…γερνάει από την αγωνία), αναμένει κάθε τζάμπολ με ανυπομονησία κι έρχεται να μας θυμίσει σε κάθε αγώνα πως πέρα από το πάθος και την προσήλωση μετράνε καταλυτικά κι άλλα πολλά.

Πρώτα από όλα οφείλεις να δείχνεις τον αντίπαλο ότι δεν τον φοβάσαι. Όταν το κάνεις γιατί το λέει η καρδιά σου και όχι με θεατρινίστικες συμπεριφορές για τα μάτια του κόσμου, τον φοβίζεις περισσότερα.

Έπειτα πρέπει να εμφανίζεσαι σε κάθε παιχνίδι έχοντας συνείδηση της αποστολής σου κι όχι κουβαλώντας στο μυαλό μία δικαιολογία, που μπορεί να σου χρειαστεί αν το πράγμα στραβώσει.

Πρέπει να λαχτάρας να αγωνιστείς, να ξεχωρίζεις τον μεγάλο αγώνα, όχι να τον βλέπεις σαν μία συμβατική υποχρέωση έχοντας στο μυαλό σου ότι υπάρχουν πράγματα σημαντικότερα.

Ο Εξάστερος από το ξεκίνημα της σεζόν τρομάζει τον ανταγωνισμό στα ματς έντασης, όχι γιατί είναι πιο δυνατός ή πιο πλούσιος ή πιο Ευρωπαίος, αλλά γιατί έχει ανάγκη αυτά τα 40λεπτα για να δείξει τα δόντια του.

Ο Παναθηναϊκός δεν υποτιμά κανέναν γιατί ασχολείται με τις δικές του προτεραιότητες δηλαδή με το πώς, σε αυτά τα παιχνίδια, θα είναι αξιόπιστος και αξιοπρεπής.

Για εμάς έτσι πρέπει μία μεγάλη ομάδα να αντιμετωπίζει τα ντέρμπι: ως ευκαιρία να δείξει τα κυβικά και τα θέλω της. Ως κεφάλαια της ιστορίας της.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News