Παναθηναϊκός: Το «πάρε όποιον θες» του Αλαφούζου και οι τελικές αποφάσεις Γιοβάνοβιτς!

Αλαφούζος - Γιοβάνοβιτς τα είπαν επί 2,5 ώρες στην πτήση για Πράγα!

Το τελικό μπάτζετ του Παναθηναϊκού για τη φετινή σεζόν θα εξαρτηθεί στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα, μιας και η ομάδα έχει ανάγκες για να ανταποκριθεί σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ένα ακόμη «μυστικό» της επιτυχίας στον Παναθηναϊκό είναι η αρμονική συνεργασία του Γιοβάνοβιτς με τον Αλαφούζο με τον πρώτο να σέβεται τις προθέσεις του ιδιοκτήτη και να μην κρίνεται σπάταλος στον πρώτο 1,5 χρόνο στην ομάδα. Πιθανώς, αν δεν ήταν ο Γιοβάνοβιτς, το μπάτζετ του Τριφυλλιού να κινούταν σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, όμως, ο Σέρβος προπονητής έχει κάποιες αρχές κάνοντας σωστή αξιολόγηση πριν από κάθε κίνηση!

Ο Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εύρεση ποδοσφαιριστών που θα βοηθήσουν την ομάδα, όχι σε βάθος εξαμήνου αλλά και για τις επόμενες σεζόν – δίχως να αποκλειστεί ο δανεισμός παίκτη, όπως πέρσι με Γκατσίνοβιτς.

Όλα θα εξαρτηθούν από τις «λύσεις» που θα προσφέρει η αγορά στο Τριφύλλι, το οποίο θα αποκτήσει από 2 μέχρι 4 ποδοσφαιριστές στη χειμερινή περίοδο των μεταγραφών.




Από τη μεριά του, ο Γιάννης Αλαφούζος συντηρεί την πολιτική του προς τον Γιοβάνοβιτς «πάρε όποιον θες» με τον Σέρβο τεχνικό να είναι εκείνος που θα καθορίσει τον προϋπολογισμό της ομάδας μετά τον Ιανουάριο (το καλοκαίρι ξεπέρασε τα 20 εκατ. ευρώ). Παράλληλα, ενθαρρύνει την προσπάθεια των παικτών με τα πριμ (έχει δώσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 700 χιλ. ευρώ).

Όπως επισημάνθηκε στο newspao.gr, οι ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν τον χειμώνα, θα είναι και οι τελευταίες «πινελιές» του Γιοβάνοβιτς ενόψει… Champions League (αυτό φαίνεται πως θα περιμένει τους «πράσινους» το καλοκαίρι).

Κι αυτό, διότι ο τεχνικός της ομάδας ακολουθεί συγκεκριμένες διαδικασίες προτού ενσωματώσει πλήρως νέα αποκτήματα στην ομάδα και χρόνος… το καλοκαίρι δεν θα υπάρχει για τους προκριματικούς αγώνες. Μένει να φανεί πόσο θα αξιοποιήσει το «πορτοφόλι» του Αλαφούζου ο Γιοβάνοβιτς από τον επόμενο μήνα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News