Παναθηναϊκός - Λαμία 2-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vids)

Παναθηναϊκός - Λαμία 2-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vids)

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Λαμία.

Με σχετική άνεση ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε ξανά τρίποντο στο γήπεδό του μετά τις 5 Ιανουαρίου και το παιχνίδι με τον Άρη. Αν έδειχνε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις τελικές του προσπάθειες, θα «κλείδωνε» τη νίκη στο πρώτο δεκάλεπτο της συνάντησης. Μεγάλος MVP ο Ιωαννίδης, έδωσαν… απαντήσεις οι Γκατσίνοβιτς και Κουρμπέλης.

Ιβάν Γιοβάνοβιτς (8/10): Μια πρώτη δικαίωση για εκείνον, που επέλεξε τον συμπατριώτη του Γκατσίνοβιτς τον Ιανουάριο. Μια δεύτερη (και η μεγαλύτερη) για τον Ιωαννίδη, ο οποίος παρέμεινε στο σύλλογο τον Ιανουάριο παρά την υψηλή πρόταση από το MLS. Συνολικά, άντεξε στην πίεση του εύθραυστου «1-0» μέχρι το 82ο λεπτό και του… Γκορτσίλα η ομάδα του, η οποία μένει από δω και πέρα, να δείξει το κάτι… παραπάνω στις εναπομείνασες αγωνιστικές.

Σωκράτης Διούδης (8/10): Έκπληξη η επιλογή του Έλληνα τερματοφύλακα σε ματς πρωταθλήματος. Εκείνος δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια απόκρουση, θετικό για την ψυχολογία του πως κράτησε απαραβίαστη την εστία για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (το πρώτο στο Κύπελλο με την Αναγέννηση).

Μπαρτ Σένκεφελντ (8/10): Κυριαρχικός ο Ολλανδός στόπερ στο κέντρο της άμυνας, δεν άφησε απολύτως κανένα περιθώριο στους επιτιθέμενους της Λαμίας.

Φραν Βέλεθ (8/10): Σε υψηλά επίπεδα και η εμφάνιση του Ισπανού στο ματς με τη Λαμία. Μαζί με τον Σένκεφελντ «εξαφάνισαν» τον Αραμπούλι, τον Μανούσο και την παρέα τους.

Χουανκάρ (7/10): Θετική εμφάνιση από τον Ισπανό αριστερό μπακ, ο οποίος δεν έχει ανανεώσει ακόμα με το σύλλογο. Είχε «ανεβάσματα», βοήθησε στην κυκλοφορία από τα αριστερά, δοκίμασε και το πόδι του στο πρώτο μέρος, όμως, δεν ανησύχησε τον Σαράνοφ.

Φακούντο Σάντσες (7/10): «Κέρβερος» ο Αργεντινός, έπαιξε προσεκτικά και περιόρισε σημαντικά την ανάπτυξη του παιχνιδιού της Λαμίας από τη δεξιά πτέρυγα.

Ρούμπεν (8/10): Η ήρεμη δύναμη του Παναθηναϊκού ήταν παρών και στο εντός με τη Λαμία. Ο πρώην αρχηγός της Λεγανιές προσέφερε σημαντικά στην κυκλοφορία του παιχνιδιού, ενώ ανασταλτικά δε συνάντησε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Λούκας Βιγιαφάνιες (7,5/10): Καλή εμφάνιση από τον Αργεντινό με συνεχόμενα τρεξίματα και σωστό passing game. Θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ στο φινάλε του ημιχρόνου, όμως, η προσπάθειά του δεν βρήκε εστία. Κατά τα άλλα, ήταν μια εμφάνιση στην οποία έπιασε υψηλή απόδοση και θύμισε εκείνον, πριν την αποβολή του στην Τούμπα, που τον αποσυντόνισε.

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (8/10): Στα κέρδη του Παναθηναϊκού η εμφάνιση του Σέρβου μεσοεπιθετικού με δύο επικίνδυνες τελικές στο παιχνίδι και δύο εκπληκτικές δημιουργίες. Δείχνει πως θα συμβάλλει στην παραγωγικότητα του Παναθηναϊκού στα επόμενα παιχνίδια. Έγινε αλλαγή στο 68ο λεπτό για να πάρει τη θέση του ο Κουρμπέλης.

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα (7/10): Δίνει την ασίστ στο γκολ των πρασίνων στο 3ο μόλις λεπτό. Αστόχησε λίγα λεπτά αργότερα σε σουτ εν κινήσει από δημιουργία του Γκατσίνοβιτς. Αποχώρησε εκτάκτως από το γήπεδο στο 55ο λεπτό λόγω τραυματισμού. Τον αντικατάστησε ο Βιτάλ.

Σεμπαστιάν Παλάσιος (7/10): Έκανε κάποιες… ημιτελείς ενέργειες, όμως, ο Τούκου απασχόλησε σε σημαντικό βαθμό τους αντίπαλους οπισθοφύλακες. Γενικότερα, δεν του… έκατσε κάποια σοβαρή ευκαιρία, όμως, αυτό δε σημαίνει πως δεν ανέδειξε την ποιότητά του στον αγωνιστικό χώρο. Αποσύρθηκε από το γήπεδο στο τελευταίο πεντάλεπτο για να πάρει συμμετοχή ο Χατζηγιοβάνης.

Φώτης Ιωαννίδης (10/10): Το πρόσωπο του αγώνα και των… ημερών. Ο Έλληνας φορ απέδειξε με την πρώτη ευκαιρία, πως η παραμονή του στην ομάδα ήταν μια σωστή κίνηση από τους «πράσινους». Μένει να δείξει σταθερότητα στην απόδοσή του. Δύο σεντερφορίσια γκολ από τον Ιωαννίδη «καθάρισαν» την αναμέτρηση στη Λεωφόρο. Γνώρισε την αποθέωση στο 84ο λεπτό, όταν έγινε αλλαγή για να παίξει ο Καρλίτος.

Ματέους Βιτάλ (5/10): Πήρε πολλές μπάλες, βοήθησε από το 57 και μετά, όμως, δεν βρήκε το γκολ που θα «τελείωνε» ουσιαστικά το ματς. Σημείωσε δύο σημαντικές ευκαιρίες, η μία πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σαράνοφ και η άλλη έτυχε ανταπόκρισης από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Δημήτρης Κουρμπέλης (6/10): Επέστρεψε με ασίστ στην ελληνική λίγκα. Respect!

Καρλίτος – Χατζηγιοβάνης (-): Αγωνίστηκαν για ένα πεντάλεπτο και δεν μπορούν να κριθούν.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News