Παναθηναϊκός - Εφές: Η κριτική των πρασίνων

Παναθηναϊκός - Εφές: Η κριτική των πρασίνων

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Εφές.

Ο Γιώργος Βόβορας δεν είχε το μεγαλύτερό του «όπλο» στον εκτελεστικό τομέα, τον Νεμάνια Νέντοβιτς και οι πράσινοι φέτος απεδείχθη πως δεν μπορούν να… σηκώσουν τέτοιου είδους απώλειες (ασχέτως, αν στην απέναντι πλευρά έλειψαν Μπόμπουα, Λάρκιν και Ντάστον).

Παρόλα αυτά, ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης, Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα με μια πιο σφιχτή άμυνα στην τρίτη περίοδο. Όμως, ο Μίσιτς ήταν… killer ολκής, από όπου κι αν σούταρε.

Γιώργος Βόβορας (5/10): Πιστώνεται στον Έλληνα προπονητή το ελκυστικό μπάσκετ του Παναθηναϊκού, που θα άξιζε κάθε φίλαθλος της ομάδας να το δει από κοντά. Το Τριφύλλι έβγαλε «φάσεις», είχε καλή κυκλοφορία, ενώ αμυντικά περιόρισε τους Τούρκους στους 80 πόντους. Πήρε σωστά τάιμ άουτ, όταν είδε τον Μίσιτς να πιάνει… ρυθμό, αλλά ο τελευταίος παρουσιάστηκε ασταμάτητος. Στο φινάλε πόνταρε… σε ένα κλέψιμο της μπάλας από τους παίκτες του με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Δεν κατηγορείται για την άστοχη βολή του Παπαγιάννη, θα μπορούσε και να είχε δικαιωθεί.

Σέλβιν Μακ (7/10): Το… κέρδος του Παναθηναϊκού από τη μάχη με την Εφές. Ο Αμερικανός μπορεί να χρειάζεται (και φάνηκε) προπονήσεις, όμως, ήταν εκπληκτικός επιθετικά (18 π, 3/4 τρ, 2/4 δίπ, 5/6 β, 2 κλ), ενώ είχε συμβολή και στο αμυντικό παιχνίδι. Άπαντες περιμένουν να τον δουν να αγωνίζεται και με τον Νέντοβιτς στο πλευρό του.

Γιώργος Παπαγιάννης (8/10): Εξαιρετικός ο Έλληνας σέντερ με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Μέχρι και… τρίποντο έβαλε για να κρατήσει τους πράσινους στο παιχνίδι. Δυστυχώς και για εκείνον, η πολύ καλή εμφάνισή του δεν συνοδεύτηκε και με το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Λευτέρης Μποχωρίδης (4/10): Μέτριος ο «ΛεΜπο» στο αποψινό παιχνίδι. Είχε τόλμη, έβαλε φαντασία στο παιχνίδι του (3 ασίστ), στην τέταρτη περίοδο, όμως, δεν είχε το καθαρό μυαλό, ενώ έκανε και μια λάθος πάσα που στοίχισε (δεν έδωσε την απλή στον Μακ, προσπάθησε διαγώνια να βρει χωρίς λόγο τον Παπαπέτρου). Και πάλι, είναι υπολογίσιμος και η προσφορά του έως τώρα θεωρείται σημαντικότατη.

Ιωάννης Παπαπέτρου (6/10): Ξεκίνησε… όπως έπρεπε, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι όντας απόλυτα εύστοχος στα σουτ που δοκίμασε (7 πόντους στην α’ περίοδο) και ευφυέστατος δημιουργικά. Η πορεία του δεν ήταν αντίστοιχη στο β’ ημίχρονο, εκεί που τον χρειαζόταν η ομάδα. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι στους 12 πόντους με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Νίκος Δίπλαρος (-): DNP

Λεωνίδας Κασελάκης (4/10): Τα… βρήκε σκούρα ο Έλληνας φόργουορντ, ο οποίος προσπάθησε να προσδώσει σκληράδα στην άμυνα. Αγωνίστηκε για 12 λεπτά, ωστόσο, η παρουσία του ανεβασμένου Ουάιτ αποτέλεσε προτεραιότητα για τον Βόβορα.

Γιώργος Καλαϊτζάκης (-): Αγωνίστηκε για λίγο και δεν μπορεί να κριθεί.

Μάρκους Φόστερ (3/10): Ο Αμερικανός ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής για το Τριφύλλι. Δεν μπήκε σε καμία περίπτωση, στα παπούτσια του Νέντοβιτς. Δεν τράβηξε… κουπί στο επιθετικό κομμάτι, ενώ έκανε αρκετές επιπόλαιες ενέργειες. Τέλειωσε το ματς με 6 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 λάθη.

Άαρον Ουάιτ (7/10): Με… διαφορά η καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού,  θα μπορούσε να εξελισσόταν σε… παράγοντας μιας μεγάλης νίκης. Κυριάρχησε στον αέρα με 8 ριμπάουντ, κέρδισε 4 φάουλ, ενώ στο σκορ προσέφερε 12 πόντους (3/3 δ., 1/2 τρ., 3/3 β.). Αρχίζει να θυμίζει τον… Ουάιτ του Σάρας και της Ζάλγκιρις.

Ντίνος Μήτογλου (6/10): Απέδειξε για ακόμη μια φορά γιατί είναι από τους κορυφαίους ριμπάουντερ στην Ευρωλίγκα (8). Κατά τ’άλλα, χρειάζεται να βελτιώσει το μακρινό του σουτ (0/3 τρ). Ήταν σε καλή βραδιά, θα μπορούσε η προσφορά του στην επίθεση να ήταν μεγαλύτερη, όταν οι πράσινοι «καίγονταν».

Μπεν Μπέντιλ (-): Αγωνίστηκε για λίγο και δεν μπορεί να κριθεί. Είχε μέσα στο τετράλεπτο που βρέθηκε εντός παρκέ μια ωραία ασίστ στον Μήτογλου.

Σαντ Ρος (6/10): Φάνηκε πιο ανάλαφρος με την παρουσία του Μακ στο ρόστερ της ομάδας. Ξεκίνησε με το… δεξί με ένα τρίποντο στο πρώτο δεκάλεπτο. Δεν πήρε μπρος στο σκοράρισμα στη συνέχεια, μοίρασε, όμως, 6 ασίστ. Ακόμη, μάζεψε και 6 ριμπάουντ. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να «ανέβει» κι άλλο λόγω της έλευσης του ξένου PG.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News