Παναθηναϊκός: Αλά... Μπεργκ και ο Μακέντα

Γλίστρησε ο Χουχούμης, είπε «ευχαριστώ» ο Μακέντα! - Δείτε το γκολ (vid)

Είναι αλήθεια πως το όνομα του Φεντερίκο Μακέντα από την πρώτη στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα για τον Παναθηναϊκό, μέσω του Ιταλού δημοσιογράφου Ντι Μάρτζιο, δεν… ενθουσίασε τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Παρά το γεγονός πως είναι ένας παίκτης που κάποτε είχε πάρει μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που κάποιοι τον είχαν χαρακτηρίσει ως τον… Ιταλό Κριστιάνο Ρονάλντο, που ο ίδιος ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε αναφερθεί με κολακευτικά σχόλια για την αξία του.

Η πορεία του Ιταλού φορ τα τελευταία χρόνια υπήρξε φθίνουσα, με αποτέλεσμα να βγάζει το ψωμί του στην άσημη Νοβάρα στη Serie B της Ιταλίας.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός επιχειρεί να… αναγεννήσει την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή που αποδεδειγμένα έχει αξία. Και στην πρώτη του θητεία ο Νίκος Νταμπίζας το είχε επιχειρήσει και το είχε καταφέρει.

Τα παραδείγματα πολλά, αλλά στην κορυφή όλων ο Μάρκους Μπεργκ. «Τελειωμένο» τον είχαν στη Γερμανία και έφτασε σε σημείο να παίζει Μουντιάλ ως βασικός φορ της Εθνικής Σουηδίας.

Σίγουρα ο Ιταλός δεν έχει την επίδραση του Μάρκους στο τριφύλλι όμως εδώ έχει κάνει τα καλύτερα ματς της καριέρας του και πάει φουλ για 4η σερί σεζόν με διψήφιο αριθμό τερμάτων κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ ξανά στην καριέρα του.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News