Όταν άρχισαν να ηχούν τα «καμπανάκια» για Βόβορα

«Σπόντα» Βόβορα για τη διαιτησία - Τι δήλωσε μετά το ματς

Αγγαρεία κάνει στην Ευρωλίγκα (αν μπορούμε να το πούμε έτσι, αφού υπάρχει και το γόητρο) μετά τη νίκη του στο ΣΕΦ ο πρωταθλητής, αλλά απόψε χρωστά στον εαυτό του μια αντίδραση και μια απάντηση κόντρα στους Βάσκους που το Νοέμβρη τον διέλυσαν με 93-72.

«Διαβολοβδομάδα» όνομα και πράγμα ήταν εκείνες οι μέρες για το τριφύλλι που μετά τη Βαλένθια ηττήθηκε κι από την Μπασκόνια έχοντας κάκιστη παρουσία από τα μέσα της τρίτης περιόδου και μετά.

Με την ομάδα να φτάνει τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες και να βυθίζεται στην κατάταξη έχοντας μόλις δύο νίκες σε σύνολο οκτώ αγώνων τα πρώτα …καμπανάκια άρχισαν να χτυπούν για τον Γιώργο Βόβορα, με το νεαρό προπονητή να παύεται από τα καθήκοντά του λίγο αργότερα.

Με Νέντοβιτς-Παπαγιάννη να έχουν κέφια οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 10-2 στο πρώτο τρίλεπτο, αλλά στη συνέχεια Τζεκίρι και Ντιόπ άρχισαν να ίπτανται στην πράσινη ρακέτα οδηγώντας την Μπασκόνια σε διψήφια διαφορά (44-34 και 46-36) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Το ξεκίνημα της 4ης περιόδου ήταν καταστροφικό για τον Παναθηναϊκό!

Τα λάθη άρχισαν να έρχονται το ένα πίσω από το άλλο, η Μπασκόνια δεν σταματούσε ε να ευστοχεί έξω από τα 6.75 μέτρα κι έφτασε την διαφορά στους 14 πόντους (72-58) στο 32′. Οι Πίτερς και Βιλντόζα είχαν 9/12 τρίποντα, με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευθεί στους 23 πόντους (83-60) στο 36′ και κάπου εκεί η… σεμνή τελετή να λάβει τέλος.

Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς τέλειωσαν το ματς με 13/29 τρίποντα, ενώ είχαν φοβερό ποσοστό και στα δίποντα με 20/28 και ποσοστό 71%. Επιπλέον πήραν τα ριμπάουντ (36-24), μοίρασαν περισσότερες ασίστ (24-16), κοντολογίς σου έκαναν πλάκα.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News