Οι σκέψεις στα χρέη

Ντρεοσί: Κάτι «δείχνουν» οι πρώτες του κινήσεις στο Κορωπί

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος είναι η ακριβότερη μεταγραφή του Γιάννη Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό.

Μπορεί οι μεταγραφές να άργησαν να ολοκληρωθούν όμως τα καλά ονόματα που ήρθαν και τα χοντρά λεφτά που κόστισε ο Αργεντινός κάνουν πολλούς να σκεφτούν την μείωση του χρέους της ομάδας.

Χρόνια τώρα πάντα υπήρχε ένα πρακτικό πρόβλημα που μείωνε τις πιθανότητες επιτυχίας του κλαμπ: τα χρέη.

Ο Αλαφούζος πιθανότατα έβαλε πολλά λεφτά για να καλύψει χασούρες άλλων. Αυτά τα χρήματα έμπαιναν στο τέλος κάθε χρονιάς για να καλύψουν ζημιές και «τρύπες»: είναι άλλο να δίνεις στον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή 10 εκατ. ευρώ πριν αρχίσει η σεζόν για να κάνουν μεταγραφές κι άλλο να έρχεσαι στο τέλος και να κλείνεις το άνοιγμα για να πάρεις πιστοποιητικό συμμετοχής για την Ευρώπη και το πρωτάθλημα.

Στην πρώτη περίπτωση επενδύεις και προγραμματίζεις, στην δεύτερη πετάς λεφτά σε ένα πηγάδι γιατί υπάρχει «άνοιγμα». Η αλήθεια είναι πως ο Αλαφούζος δεν είχε ποτέ δυνατότητα να επενδύσει και να προγραμματίσει: πλήρωνε τα χρέη στον Σισέ, στον Ζιλμπέρτο, στον Καραγκούνη – φυσικά δημιούργησε και κάμποσα δικά του.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News