Ο Βιγιαφάνες θα κάνει... μάγκα τον Στραματσόνι

Ο Βιγιαφάνες θα κάνει... μάγκα τον Στραματσόνι

Με την απόκτηση του Λούκας Βιγιαφάνιες που θα ανακοινωθεί μετά το παιχνίδι του Παναιτωλικού με την Καλλονή και θα είναι το τελευταίο του με την ομάδα του Αγρινίου, οι «πράσινοι» θα ολοκληρώσουν (σ.σ ο Μολέδο θα ανακοινωθεί νωρίτερα) τις κινήσεις τους την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο…

Από όλες τις προσθήκες που έγιναν και θα γίνουν, αυτή του Αργεντίνου φαίνεται να έχει κάνει περισσότερο γκελ στον κόσμο, πριν καν φορέσει την φανέλα του «τριφυλλιού».

[ads2]

Τόσο ο Ολιβιέ Μπουμάλ, όσο και ο Τζιαντομένικο Μέστο μπορεί να έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις τους, όμως αμφότεροι έγιναν δεκτοί με αρκετή επιφύλαξη, όταν ανακοινώθηκε η απόκτησή τους.

Κάτι όμως που δεν ισχύει στην περίπτωση του 24χρονου μεσοεπιθετικού, η παρουσία του οποίου στο ρόστερ του «τριφυλλιού» θα λύσει τα… χέρια του Αντρέα Στραματσόνι σε πολλές περιπτώσεις.

Η πρώτη αφορά τις θέσεις που μπορεί να παίξει… Λόγω ποδιού, στον Παναιτωλικό έπαιζε κυρίως από την δεξιά πλευρά, όμως κάλλιστα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και απέναντι, ανάλογα βέβαια με το αγωνιστικό πλάνο του Ιταλού τεχνικού.

Αν θέλει η επιθετική του γραμμή να γεμίζει την περιοχή ή να απειλεί με σουτ, τότε τον βάζει αριστερά, καθώς έχει την δυνατότητα να συγκλίνει προς τον άξονα. Το είδαμε καλά άλλωστε στο παιχνίδι της Λεωφόρου και στο πρώτο γκολ του Παναιτωλικού, όπου πέρασε τους Ταυλαρίδη, Εσιέν και Τελάντερ ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Αν όμως ο προπονητής του «τριφυλλιού» θέλει να απλώσει το παιχνίδι, παίζοντας περισσότερο από τα άκρα, τον διατηρεί δεξιά και… ποντάρει στις σέντρες του, όπου έχει καλό ποσοστό, τηρουμένων των αναλογιών φυσικά για μία ομάδα όπως ο Παναιτωλικός που δεν κάνει καλή χρονιά.

Μέχρι στιγμής, στα 18 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί με τους Αγρινιώτες έχει 15 εύστοχες σέντρες σε 63 προσπάθειες, με το ποσοστό του να είναι περίπου 1/4,2. Όταν όμως στην περιοχή υπάρχει ένας παίκτης επιπέδου Μάρκους Μπεργκ, οι αριθμοί αναμένεται να βελτιωθούν.

Από εκεί και πέρα, ο «Βίγια» φέτος έχει δείξει άλλη μία πτυχή του πλούσιου ταλέντου που τον διακρίνει: αυτή του σκόρερ, καθώς έχει πετύχει 5 γκολ σε 21 προσπάθειες, δηλαδή 1 τέρμα ανά 4,2 προσπάθειες. Το ποσοστό του είναι καλύτερο όχι μόνο από του Παναθηναϊκού συνολικά, που είναι 1/7,2, αλλά και οποιουδήποτε άλλου παίκτη της μεσοεπιθετικής γραμμής του «τριφυλλιού».

Ακόμη και ο Νίκος Καρέλης που ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας μέχρι την αναχώρησή του για το Βέλγιο, είχε 1/4,9. Πιο κοντά στον 24χρονο μέσο είναι ο Μίλαν Πέτριτς με 1/4,3, ακολουθεί ο Μεχντί Αμπεντ με 1/4,7, ο Αμπντούλ Ατζαγκούν με 1/5, ο Μάρκους Μπεργκ με 1/6,8, ο Νίκος Καλτσάς με 1/7,5, ο Ολιβιέ Μπουμάλ με 1/8 (σ.σ παίζοντας για τον Παναθηναϊκό) και ο Μάικλ Εσιέν με 1/9. Άρα σε περιπτώσεις που ο Παναθηναϊκός εγκλωβιστεί επιθετικά, ο Βιγιαφάνιες μπορεί να δώσει την λύση.

Άρα, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς τόσο ο κόσμος της ομάδας, όσο και ο Αντρέα Στραματσόνι, έχουν κάθε λόγο να είναι χαρούμενη για την επικείμενη απόκτηση του…

gazzetta.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News