Ο Μέικον... άλλαξε δρόμο και τρόπο!

Μέικον: «Δεν έχω ζήσει ξανά μία τέτοια ατμόσφαιρα, είναι οι καλύτεροι οπαδοί»

Μπορεί να μην ευστόχησε σε τρίποντο, μπορεί ο Νεμάνια Νέντοβιτς και ο Παπαπέτρου να έκλεψαν την παράσταση αλλά και ο Νταρίλ Μεϊκόν δεν πήγε καθόλου άσχημα κόντρα στη Φενέρ.

Εξαιρουμένου του γεγονότος ότι αστόχησε σε όλα τα τρίποντα που επιχείρησε, τούτη τη φορά προσπάθησε να οργανώσει (μην ζητάμε και τρελά πράγματα, το παιδί σούτινγκ γκαρντ είναι, δεν πρόκειται να αλλάξει) και δεν επιχείρησε πολλά βεβιασμένα σούτ.

Ανυπομονούμε να τους δούμε στο 2 να συνδυάζονται με τον Σέρβο.

Η ικανότητα στο σκοράρισμα του Μέικον είναι γνωστή. Στην πραγματικότητα αυτό που τον κάνει ξεχωριστό όμως είναι το εξής: Είναι αυτό που οι Αμερικανοί αποκαλούν “3 Level Scorer” (σ.σ σκόρερ τριών επιπέδων). Ο αθλητής μπορεί να σουτάρει από την περιφέρεια και συγκεκριμένα από το τρίποντο (1ο επίπεδο), να βάλει την μπάλα στο παρκέ για να σουτάρει από μέση απόσταση (2ο επίπεδο) και να πάει μέχρι μέσα στο καλάθι αν χρειαστεί (3ο επίπεδο).

Το Shot Chart του από την περσινή σεζόν (σε Ελλάδα και Τουρκία) – όπου φαίνεται ότι πραγματικά σούταρε από παντού στο παρκέ – το δείχνει ξεκάθαρα αυτό.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News