Νέντοβιτς: «Ο Ολυμπιακός φοβήθηκε και αγχώθηκε - Δεν είμαι ο Ντέρικ Ρόουζ»

Νέντοβιτς: «Ο Ολυμπιακός φοβήθηκε και αγχώθηκε - Δεν είμαι ο Ντέρικ Ρόουζ»

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της Cosmote TV, Pick N’ Roll, και μίλησε για τη νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι των «αιωνίων».

Ο Νέντοβιτς μίλησε για Στεφ Κάρι, για το χάντμπολ που έπαιζε μικρός, αλλά και τον φόβο και το άγχος που είδαν στα μάτια των παικτών του Ολυμπιακού.

Για τον χαρακτηρισμό του ως ο «Ευρωπαίος Ντέρικ Ρόουζ»: «Ο καιρός περνάει, το ντραφτ έγινε 8 χρόνια πριν. Δεν θεωρώ ότι είμαι ο Ευρωπαίος Ντέρικ Ρόουζ. Κάποιος έβαλε το όνομα του Ρόουζ σε ένα βίντεο με highlghts και από εκεί μου… κόλλησε».

Αν τον επηρέασε ο Στεφ Κάρι: «Είμαι τυχερός που συνεργάστηκα μαζί τους, τον Στεφ Κάρι και τον Κλέι Τόμπσον. Δεν ξέρω αν με επηρέασε, αλλά με έμαθε να δουλεύω σκληρά, όπως έκανε ο Στεφ. Οι επαναλήψεις που έκανε, χίλια, δύο χιλιάδες σουτ σε κάθε θέση. Αυτό που έμαθα είναι να δουλεύω σκληρά και να δίνω βάση στην επανάληψη».

Για την ενασχόλησή του με το χάντ εδμπολ: «Είναι πραγματική ιστορία. Μία ημέρα η μπάλα με χτύπησε στο πρόσωπο και η μητέρα μου είπε “μέχρι εδώ με το χάντμπολ”. Τότε έπαιζα τερματοφύλακας. Δοκίμασα και άλλα αθλήματα, κολύμβηση, τένις, ποδόσφαιρο. Όταν δοκίμασα για πρώτη φορά όλα έμοιαζαν φυσιολογικά».

Για το ντέρμπι: «Το πιστέψαμε. Τα πάντα μπορούν να συμβούν στο μπάσκετ. Αν πηγαίναμε στο 4ο δεκάλεπτο με ελπίδες, τότε μπορούσαμε να το γυρίσουμε. Όταν παίζεις εκτός το ποσοστό νίκης είναι πάντα χαμηλότερο. Μπορείς να νιώσεις τον φόβο και το άγχος του αντιπάλου, αυτό έγινε και αυτό κάναμε. Η άμυνά μας μπέρδεψε τον Ολυμπιακό. Στο τέλος κάναμε τα πάντα σωστά, βάλαμε ανοικτά και τυχερά σουτ».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News