Μποντιρόγκα: «Θέλω να γίνω μέλος του πρότζεκτ, μαζί με Διαμαντίδη, Αλβέρτη»

Μποντιρόγκα: «Θέλω να γίνω μέλος του πρότζεκτ, μαζί με Διαμαντίδη, Αλβέρτη»

Ντέγιαν Μποντιρόγκα και Ζέλικο Ρέμπρατσα σχολίασαν στο Sports Walla του Ισραήλ τη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα και δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον άλλοτε συμπαίκτη τους, Όντεντ Κάτας.

«Χαίρομαι που βλέπω τους φίλους μου ξανά μαζί. Οι φωτογραφίες τους από το ΟΑΚΑ με γεμίζουν αναμνήσεις. Θυμάμαι πως ο Όντεντ ήταν αναστατωμένος πριν τον τελικό με τη Μακάμπι το 2000, γιατί ήταν ένα ιδιαίτερο ματς για εκείνον. Είναι κρίμα που η καριέρα του διακόπηκε λόγω τραυματισμού, γιατί είχε πολλά χρόνια να δείξει το ταλέντο του. Είχε καλά χρόνια και στη Μακάμπι, έναν σύλλογο σαν τον Παναθηναϊκό, με ιστορία και πολύ κόσμο που καταλαβαίνει το μπάσκετ», ανέφερε ο Μποντιρόγκα.

«Με κάνει να θέλω να πάω μαζί τους και να γίνω μέλος του πρότζεκτ ή έστω να κάτσω, να μιλήσω και να γελάσουμε μαζί τους. Όποτε βλέπω τον Στεφ Κάρι να παίζει, θυμάμαι τον Όντεντ. Ήταν ο Στεφ Κάρι της Ευρώπης, πριν καν γνωρίσουμε τον Στεφ. Ήταν πάντα σοβαρός στην όψη, αλλά του άρεσε η πλάκα και τον πείραζα για το ύφος του. Θυμάμαι πόσο ενθουσιασμένος ήταν για τον τελικό του 2000 απέναντι στη Μακάμπι. Είχαν μια πολύ καλή ομάδα, έπαιζε ακόμη ο Τζάμσι, αν και ήταν μεγάλος σε ηλικία», είπε με τη σειρά του ο Ρέμπρατσα.

Ο «Μπόντι» αναφέρθηκε και στο… σήμερα. «Είναι δύσκολο να βλέπω τον Παναθηναϊκό σε αυτή την κατάσταση, αλλά είναι ένας κύκλος που γίνεται σε πολλές περιπτώσεις. Κάθε ομάδα έχει περάσει σκαμπανεβάσματα μέσα στα χρόνια και τώρα σε αυτή τη θέση είναι ο Παναθηναϊκός. Θα παραμείνει ένα τεράστιο κλαμπ, με το μεγαλύτερο κοινό στην Ευρώπη και θα επιστρέψει. Ένα-δύο δύσκολα χρόνια δεν θα το αλλάξουν αυτό. Εύχομαι ο Κάτας να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό σε αυτό που πραγματικά είναι. Ο Όντεντ είναι ένας ταλαντούχος προπονητής και σίγουρα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας ιδιαίτερος σύλλογος, πάντα δούλευε σαν οικογένεια. Όλοι όσοι είναι εκεί καταλαβαίνουν τους κανόνες και τις σχέσεις που αναπτύσσονται. Είμαι περήφανος που φόρεσα τη φανέλα αυτή και έπαιξα μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο κοινό, που δεν είχα ξαναδεί».

Μαζί του συμφωνεί και ο παλαίμαχος σέντερ. «Λυπάμαι για τον Παναθηναϊκό, δεν είναι η ομάδα που θυμάμαι από την εποχή που έπαιζαν ο Γουίλκινς, ο Βράνκοβιτς και άλλοι τέτοιοι παίκτες. Το μυστικό του ήταν η οργάνωση. Ήταν μια καλολαδωμένη μηχανή που λειτουργούσε άψογα. Ο Διαμαντίδης, ο Αλβέρτης, ο Καλαϊτζής και ο Κάτας είναι πολύ έμπειροι και έχουν περάσει πολλά στην καριέρα τους. Πιστεύω πως μπορούν να αναδομήσουν τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν θα είναι εύκολο και θα χρειαστεί χρόνος. Είναι δύσκολο να αλλάξεις τα πάντα μετά από δύο κακούς μήνες. Πρέπει να έχουν υπομονή και να καταλάβουν ότι για να χτίσεις μια ομάδα με τη σωστή χημεία χρειάζονται συνήθως δύο χρόνια. Τα δύο χρόνια μου στον Παναθηναϊκό ήταν μάλλον τα ομορφότερα στην καριέρα μου. Κατακτήσαμε δύο πρωταθλήματα, πήγαμε σε δύο ευρωπαϊκούς τελικούς και πήραμε τον έναν, ήταν εξαιρετικά χρόνια. Είχαμε ένα εξαιρετικό γκρουπ ανθρώπων. Όλοι ήμασταν από διαφορετικές χώρες και με άλλη νοοτροπία, αλλά γίναμε ένα και μάθαμε πολλά όσο ήμασταν στον Παναθηναϊκό».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News