Μπασκόνια - Παναθηναϊκός 81-79: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Μπασκόνια - Παναθηναϊκός 81-79: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Μπασκόνια.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλές άμυνες που δεν ολοκλήρωσε στο παιχνίδι με την Μπασκόνια με αποτέλεσμα να δέχεται αρκετούς πόντους στα τελευταία δευτερόλεπτα των Ισπανών.

Σε συνδυασμό με το ριμπάουντ που ήταν και το κυριότερο πρόβλημα, απόντος και του Παπαγιάννη, η Μπασκόνια μαθηματικά θα έπαιρνε τη νίκη, έστω και στο καλάθι, καθώς εκδήλωσε περισσότερες επιθέσεις (37-24 σύνολο τα ριμπάουντ).

https://newspao.gr/rimpaoynt-kai-lathi-esteilan-ton-panathinaiko-sto-1-2/

Δημήτρης Πρίφτης (5/10): Ορθώς πήρε time out στα 90” της αναμέτρησης με το σκορ στο 6-0. Πήρε μια αντίστοιχη απόφαση σε μια σοβαρότερη κατάσταση στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου με την Μπασκόνια να ξεφεύγει με 11 πόντους. Αξιοποίησε σχεδόν όλο το υλικό, του έλειψε ο υγιής Παπαγιάννης, πιθανώς μέχρι και ο νεαρός Μαντζούκας, που έμεινε εκτός δωδεκάδας (είχε 4 ριμπάουντ με τη Φενέρ). Δ

εν μπόρεσε να βρει αντίδοτο στην αδυναμία για το ριμπάουντ, η τελευταία επίθεση στο 71-69 ήταν καλή, έχω την αίσθηση για να σουτάρει ο Νέντοβιτς κι όχι ο Παπαπέτρου.

Κέντρικ Πέρι (5,5/10): Είχε ένα καλό διάστημα στο πρώτο ημίχρονο με επτά συνεχόμενους πόντους, ενώ μοίρασε και δύο ασίστ. Στο β’ ημίχρονο η απόδοσή του έπεσε αισθητά.

Ντάριλ Μέικον (5/10): Εμφανίστηκε κυρίως στο 39′, όταν με δύο τρίποντα έδωσε στον Παναθηναϊκό βάσιμες ελπίδες για τη νίκη. Κατά τα άλλα, η συμπεριφορά του στο παρκέ δεν ήταν η ενδεδειγμένη, εξού και κάποια νεύρα στο πρώτο μέρος.

Γιώργος Παπαγιάννης (5/10): Για την προσπάθειά του να αγωνιστεί, παρά τις ενοχλήσεις, ο «Big Papa» δικαιούται ένα πάρει ένα αξιοπρεπέστατο πέντε. Ακόμα και έτσι, ο υψηλόσωμος σέντερ πρόλαβε στα 13 λεπτά που αγωνίστηκε, να μαζέψει οκτώ ριμπάουντ, εκ των οποίων 6 αμυντικά από τα συνολικά 15 της ομάδας του!

Λευτέρης Μποχωρίδης (-): Θα βρει δύσκολα χρόνο συμμετοχής στην Ευρώπη, αν αναλογιστεί κανείς και τον ερχομό του Γιόγκι Φερέλ.

Βασίλης Καββαδάς (-): Δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, παρά το γεγονός πως ο Πρίφτης τον είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του λόγω της κατάστασης του Παπαγιάννη.

Ιωάννης Παπαπέτρου (8/10): Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα από το 20′ και μετά, προσφέροντας τα μέγιστα, ώστε το Τριφύλλι να γυρίσει από το -11 στο 22ο λεπτό. Σκόραρε 22 πόντους σε 30 λεπτά και μάζεψε 2 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ. Δεν έβαλε το σουτ της νίκης στο φινάλε.

Λεωνίδας Κασελάκης (4/10): Πήρε μπόλικο χρόνο συμμετοχής ο Έλληνας φόργουορντ (15 λεπτά). Έδωσε τις μάχες του, ήταν στο πνεύμα του αγώνα, ωστόσο, τα… βρήκε σκούρα στις διεκδικήσεις της μπάλας.

Οκάρο Ουάιτ (5/10): Ο Αμερικανός περιορίστηκε και εκείνος στη μετριότητα με 7 πόντους και 3/9 σουτ συνολικά, ενώ στην άμυνα κατόρθωσε να μαζέψει 5 ριμπάουντ.

Τζεχάιβ Φλόιντ (2,5/10): Δεν προσέφερε ο πρώην σέντερ του Προμηθέα. Έβαλε μόλις ένα καλάθι, μάζεψε μόλις ένα ριμπάουντ, ενώ έκανε και τέσσερα φάουλ.

Νεμάνια Νέντοβιτς (3/10): Με τον γνωστό… Νεμάνιακ ο Παναθηναϊκός θα πανηγύριζε στη «Fernando Buesa Arena». Όμως, ο Σέρβος γκαρντ δεν βοήθησε καθόλου στο εκτελεστικό κομμάτι με μόλις 5 πόντους και 2/6 σουτ.

Τζέρεμι Έβανς (4/10): Είχε καλή παρουσία στο πρώτο μέρος με 8 πόντους, έβγαλε ενέργεια και άφησε υποσχέσεις για το δεύτερο μέρος, που δεν εκπλήρωσε ποτέ.

Χάουαρντ Σαντ Ρος (5/10): Σκόραρε πέντε πολύτιμους πόντους στο παιχνίδι στις αρχές του δ’ δεκαλέπτου (9 συνολικά), δεν βοήθησε στη δημιουργία (1 ασίστ), ενώ θα μπορούσε να κάνει και καλύτερο παιχνίδι στην άμυνα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News