Μονακο - Ολυμπιακος Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (10/1)

Ολυμπιακος – Μονακο Live Streaming

Μονακο – Ολυμπιακος Live Streaming | Monaco – Olympiacos Live Streaming: Μονακό και Ολυμπιακός «μονομαχούν» την Τρίτη στο Πριγκιπάτο, στην εκκίνηση της πρώτης «διαβολοβδομάδας» του 2023 στην Euroleague (20:00).

Οι δύο ομάδες με ρεκόρ 11-6 ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας και ο νικητής θα αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα ενόψει την συνέχειας. Ένα προβάδισμα που αφορά την είσοδο στην τετράδα, που χαρίζει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Ο Ολυμπιακός με 5-3 μακριά από το ΣΕΦ λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένη μηχανή. Μάλιστα, με τις δύο σερί νίκες απέναντι σε Παναθηναϊκό και Αρμάνι Μιλάνο, εκτόξευσε τον ενθουσιασμό στα ύψη και πάτησε στην 1η θέση της βαθμολογίας στο κλείσιμο του πρώτου γύρου.

Το τελευταίο δείγμα γραφή των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα στη διοργάνωση με την Αρμάνι (82-66) ήταν εντυπωσιακό με τον Έλληνα Coach να βγάζει νέο άσο από το μανίκι του. Ο λόγος για τον Αλεκ Πίτερς που με 16 πόντους (3/3 τρίποντα) και 5 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος παίκτης των Πειραιωτών.

Την Κυριακή ο Ολυμπιακός διεύρυνε και το αήττητο σερί σε 11-0 στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού επικράτησε με άνεση της ΑΕΚ με 111-71. Μεγάλος πρωταγωνιστής στην επικράτηση κόντρα στην «Ένωση» ήταν Αϊζέια Κάναν. Ο Αμερικάνος γκαρντ ευστόχησε σε οκτώ τρίποντα κι άφησε πίσω στα ρεκόρ της μιας βραδιάς τον Μίλαν Τόμιτς και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που είχαν από επτά.Euroleague Ελλάδα Live Streaming

Ικανοποιημένος ο Γιώργος Μπαρτζώκας

Ο Μπαρτζώκας εμφανίστηκε ικανοποιημένος μετά το κλείσιμο μίας εξαιρετικής εβδομάδας. Ο έμπειρος τεχνικός στάθηκε στην εξαιρετική εικόνα της ομάδας του, στην ευστοχία του Κάναν και στο μεγάλο παιχνίδι με την Αρμάνι.

«Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Το θέμα είναι ότι ο Κάναν χρειάστηκε μόλις είκοσι λεπτά για να σκοράρει οκτώ τρίποντα. Όταν είχε επτά μου το είπαν, άσε τον λίγο μέσα, παρότι είχα σκοπό να τον βγάλω. Για να βάλει άλλο ένα και να σπάσει το ρεκόρ του Μίλαν Τόμιτς. Είμαι χαρούμενος για αυτόν. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το πόσο ταλαντούχος σουτέρ είναι.

Από εκεί και πέρα, δείξαμε ένα μέρος της διάθεσης που έχουμε στο να πασάρουμε τη μπάλα και να παίζουμε ως ομάδα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που εκτιμώ πολύ, πασάρει πολύ τη μπάλα, είναι αθλητική και μπορεί να δυσκολέψει κάθε αντίπαλο.

Γενικά είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε ένα ροτέισον και να αποδείξουν όλοι οι παίκτες πόσο σημαντικοί είναι. Για παράδειγμα ο Λούντζης έδειξε πως έχει το επίπεδο πολύ εύκολα. Και για αυτούς τους παίκτες, όπως και για τον Πάπας, είναι πολύ σημαντικό πως όταν μπαίνουν μέσα είναι έτοιμοι να παίξουν το παιχνίδι. Το ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε σε υψηλό ρυθμό με την ίδια αγωνιστική ένταση και συγκέντρωση. Διότι μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι με τη Μονακό εκτός έδρας».

Μονακο – Ολυμπιακος Live Streaming: Πάντα επικίνδυνη η Μονακό

Η Μονακό στην έδρα της είναι πανίσχυρη και το 6-2 αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς στηρίζουν πολλά στο παιχνίδι του Μάικ Τζέιμς, ο οποίος όταν βρεθεί σε άσχημη μέρα ενδεχομένως να κάνει… αμέτρητες στραβοτιμονιές. Κάτι τέτοιο συνέβη στο Βελιγράδι. Η βαριά ήττα από την Παρτιζάν (100-80), ήρθε με τον Αμερικάνο σταρ να σπάει τα στεφάνια (2/12 σουτ)!

Πάντως, ο Τζέιμς στο κυριακάτικο ματς πρωταθλήματος διόρθωσε τα… κακώς κείμενα με την Ορτέζ. Ο έμπειρος πλέι μέικερ πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση, σημειώνοντας 22 πόντους και οδήγησε την ομάδα του σε νίκη με 83-77.

Οι δύο ομάδες έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από πέρυσι. Υπενθυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός με 3-2 πέρασε το εμπόδιο της Μονακό και βρέθηκε στο Final 4, ενώ στο φετινό ματς του πρώτου γύρου οι Μονεγάσκοι επικράτησαν με 76-81 στο ΣΕΦ. Ολυμπιακος Live Streaming

To ιστορικό ρεκόρ Ολυμπιακού και Κάνααν

Σε μία βραδιά γεμάτη ρεκόρ το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ μπήκε στα βιβλία της ιστορίας της Basket League! Με τις τρίποντες επιδόσεις συνολικά των «ερυθρόλευκων» που είχαν 21 αλλά και με πρωταγωνιστή τον Αϊζάια Κάνααν που είχε οχτώ από αυτά. Αμφότερες είναι οι μεγαλύτερες επιδόσεις στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 21/32 τρίποντα και με αυτά ισοφάρισαν την κορυφαία επίδοση στην ιστορία 31 χρόνων της Basket League. Αφού ο Παναθηναϊκός έφτασε δύο φορές σε αυτήν. Στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ της σεζόν 2019-20 (21/33) και στο εντός έδρας ματς με τον Ηρακλή της σεζόν 2019-20 (21/34).

Ο Ολυμπιακός όμως πέραν του ότι ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος, σημείωσε το δικό του ιστορικό ρεκόρ. Η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση του Ολυμπιακού ήταν εκείνη των 17! Στην οποία έφτασε συνολικά τέσσερις φορές, δύο εκ των οποίων στο φετινό πρωτάθλημα.

Πρωταγωνιστής σε αυτό το ιστορικό επίτευγμα ήταν ο Αϊζάια Κάνααν, έχοντας 8/11 τρίποντα. Μέχρι αυτό το παιχνίδι κανείς παίκτης του Ολυμπιακού δεν είχε ξεπεράσει τα επτά. Ήταν ο Μίλαν Τόμιτς που σημείωσε επτά σε τρία διαφορετικά παιχνίδια! Κόντρα στην ΑΕΚ εντός έδρας για τη σεζόν 1997-98, εντός έδρας με τον Άρη για τη σεζόν 2000-01 και εκτός έδρας με την Ολύμπια Λάρισας για τη σεζόν 2002-03.

Μονακο – Ολυμπιακος Live Streaming: «Δεν είναι μόνο ο Τζέιμς, η Μονακό»

Ο Σάσα Βεζένκοφ σε δηλώσεις του πριν από το ματς κόντρα στη Μονακό για την 18η αγωνιστική της Euroleague, στάθηκε στους τομείς που πρέπει να δώσουν προσοχή οι «ερυθρόλευκοι». Διαβάστε αναλυτικά οι δηλώσεις του.

«Σίγουρα κάναμε κάποια κακά αποτελέσματα, αλλά συσπειρωθήκαμε. Στα δύο τελευταία παιχνίδια παίξαμε όντως πολύ καλό μπάσκετ, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Ξέρουμε ότι έχουμε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση στην άμυνα, να μοιράζουμε την μπάλα. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτά που μας βοηθάνε να κερδίζουμε. Όπως όμως είπα έχουμε πρώτα να αντιμετωπίσουμε τη Μονακό. Πρόκειται για μία πολύ δύσκολη ομάδα, που θέλει να κερδίσει και να προστατεύσει την έδρα της».

Για το που θα κριθεί η νίκη κόντρα στην Μονακό: «Πρέπει να ματσάρουμε την ενέργεια τους. Να πάμε σε κάθε φάση 100%, να διεκδικήσουμε κάθε μπάλα και να τις πάρουμε. Η Μονακό έχει αθλητικότητα. Πρέπει να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό και να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ. Σίγουρα δεσπόζει ο Μάικ Τζέιμς, αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Παίζει καταπληκτικά και ο Οκόμπο. Έχουν ποιότητα σε όλες τις θέσεις. Οπότε πρέπει να γίνει ομαδική δουλειά για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Οι σφυρίχτρες των ελληνικών μονομαχιών

H Euroleague έκανε γνωστούς τους διαιτητές των αναμετρήσεων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού κόντρα σε Μονακό και Φενέρμπαχτσε αντίστοιχα για την 18η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι της Μονακό απέναντι στον Ολυμπιακό (10/1, 20:00) θα διευθύνουν οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Μίλαν Νέντοβιτς (Σλοβενία) και Αμίτ Μπαλάκ (Ισραήλ). Ενώ στο Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε 10/1, 21:30) θα σφυρίξουν οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Χουάν Κάρλος Γκαρθία (Ισπανία) και Ούρος Νίκολιτς (Σερβία).

Μονακο – Ολυμπιακος Live Streaming | Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News