Με απουσίες για την πρωτιά - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Άνοιξε τις... πύλες για κορυφή ο Παναθηναϊκός

Τη νίκη με την οποία θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρωτιά στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου θέλει ο Παναθηναϊκός (20/4) στο Ιβανώφειο κόντρα στον Ηρακλή.

Την εκκρεμότητα που έμεινε από την 20ή αγωνιστική θα σβήσουν σήμερα (20/4, 15:00, ΕΡΤ3) στο Ιβανώφειο ο Ηρακλής και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ.

Ο Οντέντ Κάτας δεν υπολογίζει, όπως και στο ματς με τον ΠΑΟΚ, τους Μήτογλου, Νέντοβιτς και Μπρέι.

Ωστόσο απρόοπτο προέκυψε και με τον Χάουαρντ Σαντ Ρος, ο οποίος δεν θα αγωνιστεί μετά από σχετική άδεια που πήρε από την ομάδα για ένα προσωπικό ζήτημα.

Οι «κυανόλευκοι» προέρχονται από ένα σερί τριών ηττών όμως διατηρούν πιθανότητες συμμετοχής στα πλέι οφ της Stoiximan Basket League. Ως γηπεδούχοι έχουν ρεκόρ 4-5.

Οι «πράσινοι» με νίκη τους επί του ΠΑΟΚ, έφτασαν τις επτά διαδοχικές επιτυχίες και χρειάζονται ακόμη μία προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρωτιά της κανονικής περιόδου. Ως φιλοξενούμενοι έχουν ρεκόρ 7-1.

Η ιστορία

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν συνάντησε αντίσταση στο ματς του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ και επικράτησε του Ηρακλή με 106-74, με κορυφαίους τον Γιώργο Παπαγιάννη (20π, 10/12δ, 11ρ.) και τον Νεμάνια Νέντοβιτς (17π.). Για την ομάδα της Θεσσαλονίκης είχαν ξεχωρίσει ο Σκοτ Σαγκς (18π, 4/5τρ.) και ο Βασίλης Καββαδάς (14π.).

Το αυριανό θα είναι το 97ο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων από καταβολής Α’ Εθνικής. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει μεγάλο προβάδισμα στο σύνολο αυτών των αναμετρήσεων ενώ αυτή θα είναι η πρώτη που θα γίνει στο Ιβανώφειο από τις 4 Δεκεμβρίου 2010 (44-87, Εβερετ 10, Μπόουλντιν 9 – Σάτο 20, Καλάθης 13) αφού η περσινή δεν πραγματοποιήθηκε.

Η τελευταία νίκη του Ηρακλή σημειώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2005, όταν επικράτησε του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο Ιβανώφειο με 80-73 (Χάμιλτον 20, Τζόρτζεβιτς 12 – Στσεπάνοβιτς 19, Τσαρτσαρής 17).

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News